نوارهای کاست زنده شدند: یک شرکت فرانسوی ماهی چند صد هزار نوار کاست تولید میکند

نوارهای کاست در دهه ۱۹۳۰ متولد شدند ولی در دهه ۱۹۸۰ و با ظهور واکمنهای سونی به اوج محبوبیت رسیدند و جزئی از زندگی مردم و لوازم همراه شخصی و خانوادگی. واکمنها و نوارهای کاست جنبش موسیقی در حرکت را به راه انداختند ولی در انقلاب موسیقی دیجیتال محو شدند.
اکنون، یک شرکت فرانسوی میخواهد نوارهای کاست شخصی را دوباره زنده کند؛ آن هم در دهه سوم قرن ۲۱ میلادی.
طبق گزارش موسسه Connexion France، تنها یک شرکت در اروپا به نام Mulann مشغول تولید نوارهای مغناطیسی برای کارتهای مغناطیسی، کارتهای بانکی و همچنین کاستهای ضبط صدا است. این محصولات بیشتر توسط مهندسین و کاربران حرفهای استفاده میشود که هنوز نیاز به قالبهای آنالوگ برای فیلم و موسیقی دارند.
در سال ۲۰۱۶ و پس از افزایش تقاضاها برای فرمتهای آنالوگ، شرکت Mulann اقدام به تاسیس یک شرکت زیرمجموعه به نام Recording The Masters کرد. قرار بود این شرکت جدید از ظرفیتهای تازه استقبال از آنالوگ در صدا و فیلم نهایت بهرهبرداری را ببرد. شرکت مولان گزارش داده بود درخواستها برای نوارهای مغناطیسی ۸۰ درصد افزایش یافته است.
زمان بازگشت فرا رسید
دو سال بعد و پس از اخذ مجوزها از تولیدکنندگان نوارهای کاست در دهه ۱۹۸۰ آلمان از جمله شرکتهای معروف BASF و AGFA، با همان فرمول سابق نوارهای کاست جدیدی تولید و با برند Fox روانه بازار کرد. نوراهای کاست جدید نسبت به گذشته بهبودهایی یافتهاند و برای مصارف امروزی ساخته شدند.
شرکت Mulann اعتقاد دارد آنالوگ مکمل موسیقی دیجیتال است. این شرکت اصلا انتظار ندارد با دنیای موسیقی دیجیتال رقابت کند اما اصرار دارد به اندازه کافی جا در بازار برای فعالیت هر دو فرمت وجود دارد. ژان لوک رنو، مدیرعامل مولان میگوید:
«همانند گرم کردن یک خانه است. شما در هر اتاق یک بخاری دارید و به تعداد زیاد. این شیوه تغییر نخواهد کرد و همان فرمت دیجیتالی است اما میتوانید یک شومینه مجزا هم داشته باشید تا یک تجربه متفاوت به دست بیاورید؛ این فرمت آنالوگ است. شومینه قصد جایگزینی با بخاریهای مدرن شما را ندارد و بخاریها هم نمیتوانند کار شومینه را انجام دهند.»
آنها به شدت اعتقاد دارند زمان بازگشت نوارهای کاست و واکمنها فرارسیدن است؛ همانند دیسکهای vinyl که در سال ۲۰۱۵ دوباره محبوب شدند.
پخشکننده کاست جدید
شرکت مولان با همکاری La Toile sur Ecoute میخواهند یک پخشکننده نوار کاست قابل حمل بسازند و در بازار عرضه کنند. این پخشکننده نزدیک به ۶۹ یورو (۷۶ دلار) قیمت دارد و در مقایسه با واکمنها یا پخشکنندههای نوار کاست قدیمی، از کیفیت صدای بسیار بهتر و بالاتری برخوردار است.
مولان با همکاری مهندسان متخصص صدا در شرکت Thomson توانسته کیفیت صدای پخشکننده کاست را افزایش و بهبود دهد. نمونه اولیه ساخته شده چندان رضایتبخش نبوده و شرکت مولان برای ساخت نمونه بهتری اقدام کرده است. در نمونه جدید شاهد ارتباطات بلوتوس و شارژ مجدد همانند اسمارتفونهای مدرن امروزی هم هستیم.
افزایش فروش نوارهای کاست
موسسه Connexion France گزارش داده در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۱۹ هزار نوار کاست در فقط در ایالت متحده به فروش رسیده است. در سال ۲۰۱۷، این آمار فروش بسیار پایینتر و ۱۷۸ هزار نوار کاست بود.
با افزایش فروش نوار کاست و استقبال مردم، هنرمندان هم ترغیب شدند آلبومها و آثار موسیقی خود را روی نوار کاست عرضه کنند. اکنون، در کنار فرمتهای دیجیتالی، آلبوم خوانندهها روی نوار کاست و دیسکهای وینی هم منتشر میشود.
نزدیک به ۸۰ درصد موسیقی ایالات متحده به صورت استریم به فروش میرسد ولی نوارهای کاست مکملی برای این بازار هستند.
شرکتهای دیگری هم دارند وارد این بازار میشوند؛ از جمله شرکت هنگکنگی به نام NINM Lab که واکمنهای مدرنی برای پخش نوارهای کاست امروزی عرضه کرده است.