وانپلاس ۸ و ۸ پرو رونمایی شدند: قویترین سختافزار در میان گوشیهای اندرویدی با قیمت ارزانتر

شرکت وانپلاس طی مراسمی رسمی از جدیدترین پرچمدارهای خود رونمایی کرد. دو گوشی وانپلاس ۸ و ۸ پرو مانند همیشه با سختافزاری قدرتمند، طراحی جدید و چشمنواز، قیمت مناسبتر نسبت به پرچمدارهای دیگر بازار و فناوری 5G معرفی شدند.
«قاتلان پرچمداران» این بار هم مشخصات سختافزاری رده بالایی دارند که همه کاربران را شگفتزده و رقبا را به چالش میکشد.
وانپلاس ۸ یک گوشی قدرتمند در رده خودش است ولی این وانپلاس ۸ پرو است که جدیدترین پرچمدار واقعی وانپلاس شناخته میشود و با پرچمدارهای بازار مانند سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اولترا، آیفون ۱۱، هواوی میت ۴۰ پرو و غیره رقابت خواهد کرد.
طراحی ظاهری
جدیدترین گوشیهای وانپلاس نسبت به سال گذشته دارای بهینهسازیهایی در طراحی هستند و باشکوهتر شدند.
وانپلاس دوربین بالاجهنده و ناچ قطرهای را رها کرده و فقط در پنل نمایشگر شاهد یک ناچ نقطهای با حفرهای کوچک برای دوربین سلفی هستیم. ظاهر گوشیهای جدید وانپلاس مدرنتر شده است؛ در رنگهای مشکی، آبی سیر و سبز عرضه میشود و وزنی ۱۹۹ گرمی دارد.
حاشیههای گوشی نسبت به گذشته کمتر شده و نسبت پنل صفحهنمایش به بدنه افزایش یافته است. دوربینهای پشتی به صورت عمودی و در وسط بخش بالایی پنل پشتی ردیف شدهاند.
در وانپلاس ۸ در پنل پشتی سه دوربین و یک فلاشر دارد که در زیر دوربینها قرار گرفته است ولی در وانپلاس ۸ پرو فلاشر و دوربین چهارم در راستای ردیف عمودی دوربینها قرار گرفتند. تفاوت ظاهری دیگر این گوشیها در اندازه صفحهنمایش است که در زیر اشاره میکنیم.
هر دو گوشی از استاندارد IP68 سود برده تا در برابر آب و گردوغبار مقاوم باشند.
نمایشگر
وانپلاس ۸ از یک نمایشگر ۶.۵۵ اینچی برخوردار است ولی وانپلاس ۸ پرو نمایشگری بزرگتر و ۶.۷۸ اینچی دارد. رزولوشن این نمایشگر ۳۱۶۸ در ۱۴۴۰ پیکسلی با تراکم ۵۱۳ پیکسل در هر اینچ است. در مقابل، رزولوشن نمایشگر وانپلاس ۸ فقط ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم ۴۰۲ پیکسل در هر اینچ است.
برتری دیگر صفحهنمایش وانپلاس ۸ پرو نسبت به مدل دیگر، نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی در برابر ۹۰ هرتزی وانپلاس ۸ است. نرخ رفرش استاندارد در هر دو گوشی ۶۰ هرتز است. پنل هر دو نمایشگر Fluid AMOLED با پشتبانی از +HDR10 است ولی نسبت تصویر آنها نیز متفاوت است. در وانپلاس ۸ نسبت 20:9 و در وانپلاس ۸ پرو نسبت 19.8:9 را شاهد هستیم.
صفحهنمایش وانپلاس ۸ پرو به مراتب قویتر، شفافتر، کیفیت و وضوح رنگ بیشتر و جذابتر است. این صفحهنمایش در مؤسسه دیسپلیمیت با کسب ۱۳ رکورد جدید و دستیابی به حداکثر روشنایی ۱.۳۰۰ نیت بالاترین امتیاز را برای خود ثبت کرده است.
افزون بر این، در این گوشی از یک تراشه مخصوص افزایش نرخ فریم ویدئوها به نام MEMC سود میبرد تا در کنار نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتز شاهد نمایش محتواهای انیمیشنها، ویدئوها و بازیها به شکلی بینظیر باشیم. این محتواهای بصری به شکلی روانتر اجرا شده و تماشای لذت آنها بیشتر میشود.
مشخصات سختافزاری
روی گوشیهای وانپلاس ۸ قویترین پردازنده موبایل گوشیهای اندرویدی نصب شده است. کوالکام اسنپدراگون ۸۶۵ که دارای یک مودم 5G توکار و قابلیتهای هوش مصنوعی است. یک پردازنده هشت هستهای با پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۹۸ و لیتوگرافی ۷ نانومتری FinFET برای کارهای مختلف قدرت مناسب را دارد.
وانپلاس ۸ پرو از ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم LPDDR5 سود میبرد ولی وانپلاس ۸ دارای ۸ گیگابایت رم LPDDR4X است. در نتیجه، رم نصب شده روی وانپلاس ۸ پرو از ۳۰ درصد سرعت بیشتر و ۲۰ درصد مصرف انرژی کمتر بهرهمند است.
هر دو گوشی با ظرفیت ذخیرهسازی اطلاعات ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت عرضه میشوند و مجهز به سیستمعامل اندروید ۱۰ نسخه OxygenOS هستند. حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایشگر نصب شده است و دارای دو بلندگوی استریو هستند.
این گوشیها علاوه بر پشتیبانی از فناوری 5G، به وایفای ۶ و بلوتوث ۵.۱ مجهز هستند. باتری نصب شده روی وانپلاس ۸ پرو ظرفیتی ۴۵۱۰ میلیآمپرساعتی دارد و از شارژ سریع ۳۰ وات و فناوری شارژ بیسیم ۳۰ وات پشتیبانی میکند.
گوشی وانپلاس ۸ دارای باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعتی با شارژ سریع و بیسیم ۳۰ واتی است. وانپلاس ۸ پرو میتواند با قدرت ۳ وات دستگاههای دیگر را شارژ کند.
دوربین
وانپلاس ۸ پرو در پنل پشتی از یک سیستم دوربین چهارگانه برخودار است. در این مجموعه، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و IMX689 سونی با دیافراگم f/1.78 و اندازهی ۱/۱۲ میکرون است. این دوربین به سیستم لرزشگیر تصاویر اپتیکال (OIS) و لرزشگیر تصویر الکترونیکی (EIS) مجهز است.
دوربین دوم وانپلاس ۸ پرو نیز حسگری ۴۸ مگاپیکسلی و سونی IMX586 با لنز فوق عریض با دیافراگم f/2.2 و زاویه دید ۱۲۰ درجه است. دوربین بعدی ۸ مگاپیکسلی و دارای لنز تلهفوتو با دیافراگم f/2.4 است. دوربین چهارم حسگری ۵ مگاپیکسلی برای فیلتر رنگها با فناوری فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) و فوکوس خودکار لیزری است.
دوربین سلفی وانپلاس ۸ پرو دارای حسگر ۱۶ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و دیافراگم f/2.4 است. فیلمبرداری دوربین اصلی هم 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه است که توانایی ضبط ویدیوهای حرکت آهسته 1080p را با نرخ ۲۴۰ فریم در ثانیه دارد.
اما دوربین وانپلاس ۸ دارای سیستم دوربین سهگانه است. دوربین اصلی همان حسگر ۴۸ مگاپیکسلی است که در وانپلاس ۸ پرو هم نصب شده ولی دوربین دوم ۱۶ مگاپیکسلی اولتراواید با زاویه دید ۱۱۶ درجه است و دوربین سوم ۲ مگاپیکسلی با لنز ماکرو است.
هر دو گوشی فلاشر LED دوگانه دارند.
قیمت
وانپلاس ۸ پرو با رم ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی به قیمت ۸۹۹ دلار و مدل ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت ظرفیت ذخیرهسازی با قیمت ۹۹۹ دلار عرضه میشود.
وانپلاس ۸ نیز با رم ۸ گیگابایت و ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت قیمتی ۶۹۹ دلار و مدل قویتر با ۱۲ گیگابایت رم و فضای ذخیرهسازی ۲۵۶ گیگابایت قیمتی ۷۹۹ دلار دارد.
وانپلاس پرچمدارهای جدید را با قیمتهایی بالاتر نسبت به گذشته عرضه کرده است ولی هنوز جذابیتهای سختافزاری خود را دارند و نسبت به پرچمدارهای رقیب ارزانتر هستند.