همه چیز در مورد قرص سیناریزین Cinnarizine

1

سیناریزین ، یک داروی مشتق شده از پیپرازین است و به عنوان آنتی هیستامین و مسدود کننده کانال کلسیمی شناخته می شود.

اشکال دارو

سیناریزین قرص 25 م گ
سیناریزین قرص 75 م گ

مکانیسم اثر سیناریزین

سیناریزین باعث مهار انقباض سلول های عضلانی صاف عروق از طریق مسدود کردن کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ L وT می شود. سیناریزین هم چنین در اتصال به گیرنده های D2 دوپامینی ، H1 هیستامینی و موسکارینی استیل کولین نقش دارد.

فارماکودینامیک

سیناریزین آنتاگونیست انتخابی کانال های کلسیمی با ولتاژ نوع T است . اتصال دارو به این کانال ها آن ها را مسدود و در نتیجه غیر فعال می کند. همچنین با اتصال به گیرنده های هیستامینی H1 و دوپامینی D2 اثرات آنتی هیستامینی، آنتی سرتونرژیک و آنتی دیوپامنرژیک دارد.

پیش بینی می شود سیناریزین در درمان تهوع و بیماری حرکت، با مهار کلسیم در کانال های وابسته به ولتاژ در سلول های ویستیبولار نوع II گوش داخلی اثربخشی دارد. با این حال، شواهد جدید نشان می دهد، سیناریزین با متوقف کردن کانال های کلسیمی، سرگیجه وستیبولار را کاهش نمی دهد بلکه از طریق مهار جریان های پتاسیم که با فشار هیدرواستاتیک افزایش یافته بر روی سلول های مو اثر می کند.

با اینکه سیناریزین جریان های کلسیمی را در سلول های موی وستیبولار نیز از بین می برد؛ ولی تنها در غلظت های بالای دارو اتفاق می افتد. مهار این جریان ها برای کاهش تهوع، استفراغ، سرگیجه و تهوع بیماری حرکت از طریق کاهش واکنش پذیری سلول های موی وستیبولار که اطلاعات مربوط به تعادل و حرکت را به مغز ارسال می کند، عمل می کند.

Cinnarizine is an antihistamine and calcium channel blocker of the diphenylmethylpiperazine group. It is also known to promote cerebral blood flow, and so is used to treat cerebral apoplexy, post-trauma cerebral symptoms, and cerebral arteriosclerosis.

فارماکوکینتیک

جذب : در انسان پس از تجویز خوراکی، جذب نسبتا کند است، و حداکثر غلظت سرمی بعد از 5/2 تا 4 ساعت اتفاق می افتد .
توزیع : اتصال به پروتئین پلاسمای سیناریزین 91٪ است .
متابولیسم : در حیوانات، سیناریزین به طور گسترده از مسیر N- دآلکیله شدن و از طریق CYP2D6 متابولیزه می شود.
حذف : نیمه عمر حذف برای سیناریزین 4 تا 24 ساعت است. حذف متابولیت ها به شرح زیر است: یک سوم از طریق ادرار (بدون تغییر به عنوان متابولیت ها و گلوکورونید کنژوگه) و دو سوم از طریق مدفوع .

موارد مصرف سیناریزین

میگرن , سرگیجه , وزوز گوش , حرکات غیر ارادی چشم , تهوع و استفراغ , درمان بیماری منییر , بیماری حرکت , درمان کمکی برای علائم بیماری های عروقی محیطی یا مغزی

مقدار مصرف سیناریزین

بیماری عروق محیطی
بزرگسالان: 75 میلی گرم دوبار یا سه بار در روز.
بیماری حرکت
بزرگسالان : 30 میلی گرم دو ساعت قبل از سفر و 15 میلی گرم هر 8 ساعت در صورت نیاز .
کودکان 5-12 سال: نصف دوز بزرگسالان .
بیماری عروق مغزی
بزرگسالان: 75 میلی گرم 1-3 بار در روز .
سرگیجه و بیماری وستیبولار
بزرگسالان: 30 میلی گرم سه بار در روز.
کودکان 5-12 سال: نصف دوز بزرگسالان .

موارد منع مصرف سیناریزین

ازدیادحساسیت به این دارو و ترکیبات آن , بیماری خونی پورفیریا , کودکان زیر 5 سال

عوارض جانبی سیناریزین

تهوع , سردرد2 , خشکی دهان , استفراغ , سوءهاضمه , لرزش , افزایش وزن , تعریق , خواب آلودگی , خستگی , درد شکمی , بی حالی و رخوت , دیسکینزی , عوارض اکستراپیرامیدال , پارکینسونیسم , یرقان کلستاتیک , لوپوس جلدی نیمه حاد اریتماتوز , سفتی عضلات , حساسیت به دارو
الکل

هشدارها

1- در بیماران با فشارخون بالا ، بارداری، شیردهی و افراد مسن با احتیاط مصرف شود. هم چنین ممکن است توانایی رانندگی یا کار با ماشین آلات را مختل کند .
2- مانند سایر آنتی هیستامین ها، سیناریزین ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارشی شود؛ مصرف آن پس از وعده های غذایی باعث کاهش تحریک معده می شود.
3- در بیماران مبتلا به پارکینسون ، سیناریزین تنها اگر مزایای مصرف آن بیشتر از خطرات احتمالی است، استفاده شود.
4- مطالعات اختصاصی مصرف این دارو در نارسایی کبدی و کلیوی وجود ندارد. سیناریزین باید با احتیاط در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی یا کلیوی مورد استفاده قرار گیرد.
5- هنگام مصرف سیناریزین، از مصرف الکل باید اجتناب شود زیرا ممکن است باعث خواب آلودگی شود .

نکات قابل توصیه

1- در صورتی که به سیناریزین، آنتی هیستامین دیگر و یا سایر داروها حساسیت دارید، قبل از مصرف به پزشک یا داروساز خود بگویید.
2- قبل از انجام عمل جراحی، به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که این دارو را مصرف می کنید.
3- رانندگی ، کار با ماشین آلات سنگین یا فعالیت های خطرناک دیگری تا زمان مشخص شدن اثربخشی دارو روی بدنتان انجام ندهید.

مصرف در بارداری

C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می‌دهد. )

دارو های مشابه سیناریزین

بتاهیستین , بپوتاستین , سیکلیزین


سیناریزین
سیناریزین یک نوع داروی ضد حساسیت است که معمولاً جهت درمان مشکلاتی که مرتبط با گوش داخلی و تعادل می باشد، از جمله سرگیجه و تهوع ناشی از بیماری منییر استفاده می‌شود.
این دارو برای درمان تهوع ناشی از سفر (بیماری حرکت) نیز توصیه می‌شود.
سیناریزین همچنین در برخی اختلالات عروق محیطی و عروق مغزی نیز توسط متخصص تجویز می‌گردد.
اعصابی که در ناحیه ی گوش قرار دارند، وظیفه ی انتقال اطلاعات حرکتی به مغز را بر عهده دارند. این اطلاعات به همراه اطلاعاتی که از چشم‌ها و ماهیچه ها به مغز مخابره می شوند، منجر به ایجاد حس تعادل در بدن ما می شود.چنانچه در عملکرد یکی از این اعصاب گوش اختلال ایجاد شود، مغز نمی تواند احساس تعادل بدن را مانند سابق حفظ نماید و در این موقعیت فرد احساس سرگیجه، احساس سبکی و چرخش سر می‌نماید.
تهوع ناشی از سفر (بیماری حرکت) ناشی از تکانهای بیش از حد در حین سفر و جابجایی است. این حرکات متناوب (بالا و پایین شدن یا چرخشی) باعث میشود پیامهای زیادی در یک زمان به مغز ارسال گردد. این پیام های انتقالی از گوش ها و چشم ها که با هم به مغز می رسند آن را در ایجاد و حفظ تعادل دچار مشکل و سردرگمی می نمایند و در نتیجه فرد احساس تهوع می‌کند.
سیناریزین به کاهش احساس تهوع و سرگیجه ناشی از این مشکلات کمک می نماید و در افراد بالای ۵ سال میتوان از آن استفاده کرد.

پیش از شروع مصرف سیناریزین
– در صورت بارداری یا شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-سابقه ی اختلال در عملکرد پروستات یا مشکل در دفع ادرار را به پزشک اطلاع دهید.
-سابقه یا ابتلا به هرگونه اختلال کبدی، کلیوی، پارکینسون،صرع،فشار بالای چشم (گلوکوم یا آب سیاه)، بیماری خونی پورفیری و سایر موارد را به پزشک اطلاع دهید.
-چنانچه سابقه ی انسداد روده دارید، حتماً پزشک در جریان قرار دهید.
-لیست کامل داروهای مصرفی خود ( داروهای روتین، داروهای بدون نسخه، مکمل و فرآورده‌های گیاهی)را در اختیار داروساز قرار دهید.
-سابقه ی حساسیت به این دارو یا هر داروی دیگر را به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه صحیح مصرف سیناریزین
– دارو را دقیقا با دستوری که پزشک یا داروساز توصیه می کند، مصرف نمایید. عموماً این قرص را تا سه مرتبه در روز می توانید مصرف کنید.
-چنانچه قصد دارید سیناریزین را جهت پیشگیری از تهوع ناشی از  سفر استفاده کنید، اولین قرص را دو ساعت قبل از شروع حرکت مصرف نمایید.
در سفرهای طولانی می توانید هر هشت ساعت یک بار دیگر در صورت نیاز مصرف کنید. در صورتی که قصد دارید این دارو را به کودک بدهید، حتماً دستورالعمل موجود در بسته بندی را بخوانید و مقدار و نحوه مصرف را حتماً با داروساز خود چک نمایید و بین دو نوبت مصرف حتماً ۸ ساعت فاصله را رعایت نمایید.
می توانید سیناریزین را بعد از یک وعده غذای سبک یا میان وعده مصرف نمایید.

توصیه ها
-این دارو می تواند موجب خواب آلودگی و گیجی شود. لذا از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط و دقت دارند، خودداری نمایید.
– مصرف همزمان این دارو با فرآورده های الکلی، خواب آلودگی و گیجی را تشدید می نماید.
– در صورتی که قصد انجام عمل جراحی و هرگونه اقدام پزشکی مانند تست آلرژی را دارید، حتماً درمانگر خود را در جریان مصرف این داروی ضد حساسیت قرار دهید.
– پیش از خرید و استفاده ی  هر داروی جدید، پزشک را در جریان مصرف این داروی ضد حساسیت قرار دهید زیرا مصرف همزمان با برخی داروها می تواند احتمال بروز عوارض دارویی را افزایش دهد.

عوارض ناخواسته دارویی سیناریزین
– در صورت احساس گیجی و خواب آلودگی، از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط دارند و مصرف الکل اجتناب کنید.
– در صورت احساس سردرد، خشکی دهان و سوءهاضمه، باید بدانید که این علائم خود به خود برطرف می گردد. چنانچه ادامه دار آیا شدید بودند، با داروساز جهت درمان مناسب مشورت نمایید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف سیناریزین

سیناریزین برای رفع اختلالاتی مثل سر گیجه، وزوز گوش، تهوع، و استفراغ ، در بیماری منییر ،بیماری مسافرت، بیماری عروق محیطی و سند روم رینود تجویز می شود.

مکانیسم اثر سیناریزین

اثرات این دارو ناشی از مهار گیرنده H2 هیستامینی است.

فارماکوکینتیک سیناریزین

این دارو از طریق خوراکی سریعا جذ ب شده و بعد از 2-1 ساعت به حداکثر غلضت پلاسمایی می رسد و در کبد متابولیزه می شود .

منع مصرف سیناریزین

در صورت وجود پورفیلی نباید مصرف شود.

عوارض جانبی سیناریزین

خواب آلودگی، خشکی دهان ، تاری دید ، بثورات جلدی، خستگی، سر درد واختلالات گوارشی از عوارض جانبی دارو هستند.

هشدار ها سیناریزین

1- در صورت پایین بودن فشار خون بیمار ، مصرف مقادیر زیاد این دارو باید با احتیاط انجام شود.
2- در صورت وجود صرع‘هیپر تروفی پروستات ، احتباس ادرار، گلو کوم و بیماری کبدی باید با احتیاط مصرف شود.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…

بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته به ویلایی لوکس در «بالی» تبدیل شد

یک بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته که بر روی صخره‌ای در بالی قرار گرفته، به ویلایی لوکس تبدیل شده است. شرکت Hanging Gardens قرار است در‌ آوریل این ویلا را افتتاح کند. ایده این کار زاییده فکر کارآفرینی به نام فلیکس دنیم است. دنیم در حال حاضر هتل‌های…

چند بار می توانید یک تکه کاغذ را از وسط تا کنید؟

به راحتی می‌توان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را می‌توان از وسط تا کرد چقدر است؟بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمی‌توان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. اسدي می گوید

    سلام وقت بخیر

    قرص stugeron کدام داروخانه میتونم تهیه کنم؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.