عملا دیگر گوشی با قیمت بالای 300 یورو نه اجازه وارد شدن تجاری و مسافری خواهد داشت و نه رجیستر قانونی!
شگفتانگیز است اما آن طور که در اطلاعیه شماره 24 انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت و لوازم جانبی اتاق بازرگانی ایران، حتی اگر امسال قصد ناپرهیزی و خرید گوشی و تبلت گران در داخل ایران داشته باشید و بودجهاش را هم کنار بگذارید، دیگر امکان موفقیت شما در خرید، محدود است.
در این اطلاعیه مهم میخوانیم:
اطلاع رسانی در خصوص ممنوعیت واردات موبایلهای بالای ۳۰۰ یورو و اعلام شماره کوتاژ برای کالاهای رسوب کرده در گمرکات تا تاریخ ۲۶ خرداد ۹۹
احتراماً، پیرو نامه ۶۰/۹۱۳۹۰ مورخ ۱۱ تیر ماه ۹۹ که امروز به انجمن رسیده است بنا به تصمیمات جلسات مورخ ۹۹/۴/۲ کارگروه نظارت و تخصیص ارز با توجه به محدودیت های اعمال شده در سقف تخصیص ارز واردات موبایل در سال جاری و ممنوعیت واردات کالای بالای ۳۰۰ یورو در رویه مسافری و تجاری، با توجه به مساعدت و حمایت مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت مقرر گردید بازرگانان محترم برای قبض انبار های قبل از ۲۶ خرداد اقدام به دریافت کوتاژ و بروزرسانی فایل ارسالی به انجمن جهت تجمیع و اعلام به آن اداره کل تا روز سه شنبه ۱۷ تیر ماه نمایند.
حالا واقعا مشخص نیست که چرا خبر به این مهمی تا حالا رسانهای نشده بود. شاید برای پیشگیری از احتکار کالا و هجوم معدود علاقهمندانی که هنوز دوست دارند، در داخل ایران بهروز باشند.
البته از چندی قبل نگاهی به فهرست گوشیها و تبلتهای رده متوسط به بالای فروشگاههای آنلاین نشان میداد که یا واردات متوقف شده یا با توجه به افزایش قیمت ارز، واردکنندگان در پی فروختن جنس وارد شده قبلی با بهای قبلی و عرضه قطرهچکانی محصولات هستند.
این به این معنی است که دیگر ما با گوشیهای رده بالای سامسونگ، اپل و حتی هواوی خداحافظی کنیم. ضمن اینکه ما نمیدانیم در بخش ورود مسافری، آیا قانون به صورت کامل اعمال خواهد شد و آیا جلوی رجیستر گوشی وارد شده مسافری واقعا گرفته خواهد شد یا نه. اما هویداست که حتی اگر بخش ورود مسافری گوشی هم به صورت نسبی باز بماند، قیمت گوشیهای پرچمدار باز هم فزونی خواهد گرفت.
تفسیر این خبر شامل چند بخش است:
1-متاسفانه به صورت غیرمستقیم به روشنی اعلام میکند که مجبور به سختگیری در هزینه منابع ارز موجود در داخل کشور هستیم.
2- عملا گیک سختافزاری شدن در ایران با این رویه، وجود خارجی نخواهد داشت و شکاف فناوری بین داخل و خارج ایران همچنان توسعه پیدا خواهد کرد.
3-احتمالا دوستداران فناوری در داخل ایران خود را باید برای یک دوره طولانی کاربری محدودشده به گوشیهای میانرده یا برندهایی مانند جی پلاس آماده کنند.
4-تجربه نشان داده است که آن قشری که در داخل ایران بهینهترین مصرف از گوشیهای پرچمدار را داشتند و واقعا به فناوری عشق میورزیدند و از گجتهای خود برای تفاخر استفاده نمیکردند، قشر متوسط بودند.
با تحلیل رفتن این بخش و عملا محدود شدن بیشتر ورود گجتها، تصور زمانی که جماعتی داشتیم که پای پستهای سایتها و وبلاگها مینشستند و پستهای مرور گوشیها را میخواندند و با هم مجادلات سخت میکردند، دشوار و در حد خواب و خیال شده!
5-ضمن اینکه در پایان تاکید میکنیم که همه چیز در پوسته نیست و همچنان کاری که شما با موبایلها و تبلتها میکنید مهم است. هنوز هم میتوانید کتاب و صفحات وب با گوشیهای سادهتر، بدون هیچ مشکلی بخوانید و در این ایام کرونا، اگر دوربین گوشیتان بهروز نباشد، مسئله خاصی رخ نمیدهد.
پس برای مایی که جز نظاره اخبار و تصمیمها نمیتوانیم کاری کنیم، همان بهتر که امید خود را حفظ کنیم.
خیلی عجیبه ، تقریبا مثل بازار خودرو میشه .
ثبت ریجستر هم نشد نشد چاره اش یه مودم همراهه که نت بهش برسونه الانم که همه دو سه تا گوشی دارن باز دم واتس اپ گرم همه جوره جای همراه اول ایرانسل پر کرده
سلام کره شمالی