حالا تیک تاک هم به تهیهکنندههای ویدئوهای پربازدید، پول میدهد! در دور اول: مجموعا 200 میلیون دلار!

شخصا خیلی دشوار با اینستاگرام کنار آمدم و حالا در شرایطی قرار داریم که باید دیر یا زود با تیک تاک هم کنار بیاییم.
اینستاگرام را دوست نداشتم، چون متنمحور نبود. اما حالا که تیک تاک و معماری رندانه آن را میبینم با خودم میگویم که باز صد رحمت به اینستاگرام!
تیک تاک اصلا معماری ویژهای دارد که به اندازه یک ارزان برای متن، حتی در حد کپشن اینستاگرام، ارزش قائل نیست و همه عوامل موفقیت آن در سرگرم کردن صرف کاربران به هر شکل که شده خلاصه میشود.
امروز اعلام شد که تیک تاک مبلغی کلان 200 میلیون دلار بین کاربران برنامهساز محبوبش تقسیم کرده است.
باز تکرار میکنم: 200 میلیون دلار! مبلغی که میتواند برای اقتصاد برخی کشورها مهم باشد و بخشی از مشکلاتشان را بکاهد، فقط توسط یک اپلیکیشن سرگرمی بین برنامهسازان تقسیم شده!
شاخصترین این برنامهسازان محبوب 19 نفر هستند. برخی از آنها به اصطلاح سرگرمیساز تماموقت هستند و برخیهاشان سابقه تهیه ویدئو در یوتیوب دارند.
باز همینجا درنگ میکنیم: سرگرمیساز تمام وقت…
خب قبلا ما نویسنده مطبوعاتی تماموقت و یا بلاگر تماموقت داشتیم، اما حالا دیگر مدتی است دقیقا حرفهای به نام سرگرمیسازی تمام وقت داریم.
آن هم همان طور که میدانید قوانین خاصی ندارد، یعنی دیگر هر کسی با خلاقیت خود و حتی با ضرب و لعاب لودگی و مسخرگی و تحمیق هم که شده، میتواند به چرگه این سرگرمیسازان بپیونند.
البته سرگرمیسازی به صورت کلی چیزی بدی نیست. مشکل اینجاست که در ازای گرفتن وقت مردم مفهوم خاصی به ذهنشان اضافه نکنیم و در واقع ذرهای کوچکی مخدر رسانهای به آنها بدهیم.
حالا جالب است بدانید که یکی از برنامهسازان محبوب تیک تاک، یک پزشک اورژانس به نام دکتر فایز با نام کاربری @lifeofadoctor است که 500 هزار دنبالکننده دارد.
او از جرگه کاربرانی است که برخلاف مسیر دیگر برنامهسازان سعی میکند که در ویدئوهای خود سوء برداشتهای پزشکی و مرتبط با حرفه پزشکی را بزداید و به مردم نشان بدهد که کار روزانه بخش درمان به چه صورتی است.
البته ما تا حالا اطلاعات کافی در مورد میزان پرداخت، فاصله بین پرداختها و میزان پرداخت فردی آن نداریم و نمیدانیم که دستمزد تهیهکنندگان چطور محاسبه میشود. تنها اطلاعات ما این است که کاربران باید 18 سال به بالا داشته باشند و دستکم 10 هزار دنبالکننده داشته باشد و دستکم ویدئوهایشان در 30 روز گذشته، 10 هزار بازدید داشته باشد.
در مقام مقایسه، در یوتیوب برای اینکه مشمول پرداخت دستمزد بشوید باید دست کم هزار دنبالکننده داشته باشید و در عرض 12 ماه گذشته، ویدئوهایتان بیش از 4 هزار ساعت دیده شده باشد.
تیک تاک در نظر دارد که در دور بعدی یک میلیارد دلار بین تهیهکنندگان ویدئو تقسیم کند. اما باید ببینیم که نتیجه جدال ترامپ با تیک تاک چه خواهد شد و آیا تیک تاک خواهد توانست آن طور که در ابتدا در نظر داشت به یک شرکت آمریکایی تبدیل شود یا همیشه جلوی این تلاش، سد خواهد شد.