کهکشان راه شیری احتمالا مملو از تمدن‌هایی مرده و انقراض یافته است

3

سال 1962 دانشمندی به نام فرانک دریک، معادله جالبی را برای تخمین تعداد تمدن‌های هوشمند فرازمینی ابداع کرد.

در این معادله با هوشمندی تعدادی متغیر در نظر گرفته شده بودند و بر اساس آنها تعداد حیات‌های هوشمند، برآورد می‌شد:

  • نرخ متوسط تشکیل ستاره‌ها در کهکشان ما
  • نسبتی از این ستاره‌ها که دارای سیاره هستند
  • تعداد متوسط سیاراتی که احتمال شکل‌گیری حیات در آنها وجود دارد و به دور هر ستاره دارای سیاره می‌چرخند.
  • نسبت سیاراتی که در طول عمرشان عملاً حیات در آن شکل می‌گیرد به تعداد سیاراتی که احتمال شکل‌گیری حیات در آنها وجود دارد.
  • نسبت سیارات دارای حیات که می‌توانند حیات هوشمند (تمدن) را دارا هستند
  • نسبت تمدن‌های دارای فناوری با علایمی قابل دریافت در کهکشان
  • مدت زمانی که در آن تمدن‌ها قابلیت برقراری تماس را دارا هستند

بعدا کارل سیگن وقتی سریال مستند علمی مشهور و محبوب خود یعنی Cosmos را می‌ساخت به همین معادله اشاره کرد و آن را بیشتر بر سر زبان‌ها انداخت.

اما در ماه دسامبر امسال بر اساس پژوهشی که نتیجه آن در دیتابیس arXiv منتشر شد، این معادله به‌روزرسانی شد. بر اساس این مقاله می‌توانیم بگوییم که کهکشان ما مملو از تمدن‌های خاموش و منقرض شده هوشمند است.

در معادله جدید می‌توان تخمین زد که در کجا کهکشان راه شیری و چه زمانی، احتمال پیدا کردن حیات هوشمند بیشتر است.

مهم‌ترین فاکتوری که این معادله در نظر می‌گیرد، چه می‌تواند باشد؟!

جالب است که مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در کشف حیات هوشمند فرازمینی، تمایل خود آن تمدن به نابودی‌اش است!

نسبت به دوره زمانی کارل سیگن، ما حالا ابزارهای خیلی بهتری برای رصد کهکشکان خود داریم و تلسکوپ‌های فضایی هابل و کپلر، اطلاعات خوبی به ما در مورد چگالی ستارگان در جای جای کهکشان و نرخ پیدایش ستارگان و سیاره‌های پیرامون آنها داده‌اند. ما حتی می‌توانیم نرخ تشکیل ابرنواخترها را تخمین بزنیم.

با در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند تعداد ستارگان شبیه به خورشید که سیاره‌ای در پیرامون خود دارند؛ احتمال تشکیل حیات در آنها و زمان لازم برای تکامل و همچنین تمایل خودویرانگری این تمدن‌ها دانشمندان به نتایج جالبی رسیده‌اند.

با مدل‌سازی آماری دانشمندان تخمین می‌زنند بازه زمانی 8 میلیارد سال بعد از پیدایش کهکشان راه شیری، بیشترین زمانی بوده که احتمال پیدایش تمدن‌های هوشمند در آن وجود داشته است و این تمدن‌ها در فاصله 13 هزار سال نوری از مرکز کهکشان بیشترین احتمال شکل‌گیری را داشته‌اند.

برای مقایسه باید بگویم که زمین 25 هزار سال نوری از مرکز کهکشکان راه شیری فاصله دارد و انسان‌ها 13.5 میلیارد سال بعد از پیدایش کهکشان زاده شده‌اند.

اگر اعداد را خوب با هم مقایسه کنید، می‌بینید که ما از زمان و مکان اوج یا پیک تمدن‌خیزی کهکشان فاصله داریم و بنابراین الان که تمدن‌مان فعال است، به مراتب تمدن‌های مرده بیشتر از تمدن‌های زنده در کهکشانمان است.

الان به این نمودار خیلی جالب دقت کنید. این نمودار چگالی تمدن‌ها را نشان می‌دهد. محور عمودی زمان را نشان می‌دهد و محور افقی فاصله از مرکز کهکشان را.

جایی که ستاره زده شده پیک تمدن‌خیزی کهکشان ماست.

این روزها با توجه به همه‌گیری جهانی بیماری کرونا و نیز مشکلات مزمنی مانند احتمال همیشگی جنگ هسته‌ای و تغییرات محیط زیستی، بیش از گذشته می‌توان انقراض تمدن انسانی روی کره خاکی را محتمل دانست. مگر اینکه خردمندتر رفتار کنیم و به فناوری‌های کلیدی برای ایمن نگه داشتن خود برسیم. فعلا که تنها یک سیاره داریم، باید قدرش را بدانیم!

دریغ است که تصور کنیم که میلیون‌ها سال بعد، میلیون‌ها سال نوری دورتر، کسی به صورت تخیلی و آماری در مورد تمدن نابودشده ما بنویسید، آن هم با زبان آمار و با اشاره به یک مقاله علمی و در یک وبلاگ!

کاش جزو تمدن‌های استثنایی جان به در برده بشویم!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

21 مهارتی که ای کاش در مدرسه یا جای دیگر مقدمات آنها را به ما می‌آموختند!

درس و دانشگاه بسیارند، اما وقتی وارد کار واقعی و زندگی می‌شوید می‌بینید که مهارت‌های زیادی لازم دارید تا تبدیل به یک آدم موفق شوید یا به آرامش و خوشبختی بیشتری در زندگی برسید. گاهی دوره‌های آموزشی خوبی برای آنها وجود دارد و گاهی هم باید…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

اگر عاشق یک فیلم بودید و با بودجه کافی یک اتاق خوب در سبک و سیاق آن فیلم می‌ساختید

ما اگر خیلی عاشق یک فیلمی باشیمِ پوستری چاپ می‌کنیم و بالای سرمان می‌زنیم و هر روز نگاهی به آن می‌اندازیم یا مقاله‌ای در موردش می‌نویسم.اما فراتر از آن اگر قرار بود، اتاق خواب یا اتاق هتلی به سبک یک فیلم بسازیمِ چطور از آب درمی‌آمد.…

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. فراز گرگین می گوید

    حالا چرا این تصور هست که هر تمدنی از بین میره؟ بالاخره این وسط یه درصد مشخصی از بین نمیره (بر اساس احتمالات)، و دنیا رو فتح میکنه و میشه داستانای علمی تخیلی و این چیزا.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      بله. اگر «سلدون»ها رو نکشن!

  2. حسین می گوید

    سلام، حیف است که اعتبار سایت خوبتان با عدم ذکر منبع مخدوش شود .
    https://www.livescience.com/milky-way-alien-life-map.html

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.