کرونا بنیان‌گذار برنامه زوم را به یکی از ثروتمندترین افراد جهان در سال ۲۰۲۰ تبدیل کرد

تقریبا یک سال پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را کشف کرد؛ هنوز مردم در خانه هستند و از اداره‌ها، سینماها، رستوران‌ها، استادیوم‌ها و مراسم‌های ملی مذهبی دوری می‌کنند.

بسیاری از ارتباطات و تعاملات در سال ۲۰۲۰ از طریق تماس‌های تصویری و ویدئویی بوده است و ما نمی‌توانیم درباره این ایام صحبت کنیم؛ بدون اینکه به نرم‌افزار Zoom اشاره نکنیم.

به نظر می‌رسید نرم‌افزار زوم به هیچ‌جا تعلق ندارد. پشت این برنامه شرکت‌هایی مانند سیسکو، فیسبوک، گوگل یا مایکروسافت نیستند ولی در عین حال همه این شرکت‌ها سعی می‌کردند زوم را رشد دهند. شرکت کوچکی که به دنبال ادغام شدن در شرکت‌های بزرگ بود ولی ناگهان با هزاران کاربر جدید روبرو شد که دنبال سرویس‌های رایگان بودند و همین‌طور شرکت‌هایی که حاضر بودند سرویس‌های پولی این شرکت را خریداری کنند.

و ناگهان هجوم مردم به زوم

درآمد ۴ برابری و ارزش سهام ۹۰ برابری همه تحلیل‌گران بازار را غافل‌گیر کرد. سهام این شرکت بالاتر و بالاتر رفت و به راحتی در سال ۲۰۲۰ در جایگاه یکی از گران‌ترین سهام برتر سال قرار گرفت. در کنار تولیدکنندگان واکسن مدرنا و رقیب چینی شرکت تسلا به نام Nio؛ با سود ۴۵۰ برابر بیشتر!

این اتفاق برای اریک یوان (Eric Yuan)، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت زوم که قبلا در سال ۲۰۰۷ روی نرم‌افزار ویدئوکنفرانس Webex سیسکو کار کرده بود؛ بسیار خوش‌آیند و مفید بود. «یوان» پیش از پاندمی ویروس کرونا، یک میلیاردر بود و در سال ۲۰۱۹ با جذب سرمایه و یافتن سرمایه‌گذاران جدید سعی کردند سرویس Zoom را عمومی و در دسترس همگان کند. اکنون، او یکی از ۱۰۰ ثروتمند برتر جهان است و براساس گزارش موسسه FactSet، ارزش سهام شرکت زوم نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار رسیده است. سال ۲۰۲۰ برای زوم بسیار خوب تمام شد و توانست یک رشد سریع همراه با سودآوری زیاد را تجربه کند.

در سال ۲۰۲۰ بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های خدماتی آنلاین از جمله شرکت Coupa که یک ابزار پیگیری خرید مشتریان است؛ افزایش سود و سهام داشتند. سهام Coupa بیش از ۱۴۴ درصد افزایش داشته ولی در مقایسه با Zoom اصلا چیزی نیست.

طوفان حریم خصوصی و امنیت زوم

برنامه زوم به راحتی این موفقیت را کسب نکرده است. در بهار امسال و پس از اینکه کاربران زیادی به سوی استفاده از این برنامه برای تماس‌های تصویری و جلسات کاری ویدئویی آنلاین هجوم آوردند؛ بحث حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران Zoom بالا گرفت و همه انگشت انتقاد و اتهام خود را به سوی این شرکت گرفتند. سپس، مجموعه‌ای از پرسش‌ها و تردیدها در ارتباط با Zoom و اریک ایوان و چین مطرح شد. نانسی پلوسی، سخنگوی مجلس نمایندگان ایالات متحده، برنامه زوم را یک موجود چینی خطاب کرد. در آن مقطع، حملات زیادی به زوم شد که می‌توانست هر کسب‌وکاری را تا ورطه نابودی کامل بکشاند.

یوان در پاسخ این هجمه گفت در جولای ۲۰۰۷ شهروند ایالات متحده شده است و از سال ۱۹۹۷ در امریکا زندگی می‌کند. زوم یک شرکت امریکایی است و در کالیفرنیا تاسیس شده و مقر اصلی آن در ایالت دلاور است و در بازار بورس نزدک فعالیت عمومی دارد.

در ماه‌های بعد، باز هم زوم زیر فشار هجمه‌ها و حملات مختلف مقامات دولتی قرار گرفت و هر بار به یک بهانه، متهم به حمایت از دولت چین و حزب کمونیست می‌شد. در این میان، برخی از مدیران شرکت‌های فناوری و از جمله رئیس بخش نرم‌افزار Webex از زوم و او حمایت کردند و او را فردی صادق، مشتری‌مدار و شهروند امریکایی خواندند.

خود اریک یوان هم گفت در این ایام از برخی دوستان و مدیرانی فناوری که می‌شناخته؛ مشاوره و راهنمایی گرفته است تا این فشارها را تحمل و پشت سر بگذارد.

فشارهایی که ارزشش را داشتند

در نهایت، تحمل این فشارها ارزش داشته و جایگان کنونی شرکت زوم مدیون عبور از همین بحران‌ها است. طبق برآوردهای نشریه بلومبرگ، ارزش دارایی‌های اریک یوان دو برابر بیشتر از «مارک بنیوف»، بنیان‌گذار و مدیرعامل Salesforce شده است. این روزها، فروشندگان Salesforce به وفور از برنامه زوم برای ارتباط و تماس با مشتریان استفاده می‌کنند.

خود «مارک بنیوف» می‌گوید لحظه‌ای مهم‌تر از این در تاریخ برای فروشندگان، کسب‌وکارها و سازمان‌های B2B وجود ندارد. اگر آن‌ها ندانند چگونه با استفاده از برنامه زوم هنوز با مشتریان خود در ارتباط باشند یا نمی‌دانند چگونه این روزها باید از Salesforce استفاده کنند؛ آسیب‌های جدی بزرگی خواهند خورد.

یوان هم دوست دارد راهی شرکت‌های بزرگ فناوری میلیاردر را برود و امسال یک موسسه خیریه به نام Zoom Cares تاسیس کرد. اهداف او در درازمدت روی آموزش، تغییرات آب و هوایی و برابری اجتماعی است و در همین مدت هم کمک‌هایی به سازمان‌های درگیر با بیماری کووید-۱۹ کرده است. بیماری که یوان و زوم رشد ناگهانی خود را مدیون آن هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]