نموداری که به صورت زیبایی به یک سؤال قدیمی ما از کودکی پاسخ می‌دهد: پهناورترین کشورهای دنیا کدام‌ها هستند؟

خودم را مجسم می‌کنم زمانی که در در کودکی به نقشه دنیا نگاه می‌کردم یا زمانی که یک کره جغرافیایی خریده بودم و مدام کشورهای مختلف را برانداز می‌کردم و مساحتشان را با هم مقایسه می‌کردم. بسیار پیش‌تر از آنکه مفهوم واژه‌های سیاسی را درک کنم، شکل مرزها را بررسی می‌کردم و از اینکه کشورهایی مانند اتحاد جماهیر شوروی، برزیل، آمریکا و چین اینقدر از ایران بزرگ‌تر هستند، تعجب می‌کردم و کوچکی برخی از کشورها به رغم اعتبارشان هم شگفتی دیگر برای من بود.

طبق معمول نمودارها اطلاعاتی و اینفوگراف‌ها، اعدام و ارقام خیلی جالب به تصویر می‌کشند و در کمترین زمان، بیشترین شناخت را به ما می‌دهند و تاثیرگذاری خوبی دارند.

امروز با هم نموداری را می‌بینیم که نشان می‌دهد که چه میزان از مساحت کره زمین توسط هر کشور یا اقیانوس‌ها اشغال شده است.

کل مساحت کره زمین 510 میلیون کیلومتر مربع است، اما کمتر از 30 درصد آن را خشکی‌ها اشغال کرده‌اند.

همان طور که می‌بینید کشورهای روسیه، کانادا، چین، آمریکا و برزیل پهناورترین کشورهای زمین هستند. ایران هم در فهرست کشورهای پهناور قرار دارد و 0.32 درصد مساحت کره زمین را دارد.

اطلاعات جانبی این نمودار هم جالب هستند. مثلا می‌بینیم که 15 درصد کل اقیانوس‌های زمین پوشیده از یخ هستند یا نسبت آب‌های سرزمینی و دریاهای آزاد را می‌بینیم.

سازندگان این نمودار متذکر شده‌اند که البته کلا مساحت کشورها به تنهایی زیاد مهم نیست. مساحت کشورهای تحت تاثیر قدرت سیاسی و اقتصادی و تاریخ و جغرافیای آنها متغیر است. در سال 1946 تنها 76 کشور مستقل در روی زمین بودند و حالا 195 کشور در دنیا وجود دارد.

چه بسیار کشورهای کوچکی که به لطف سیاست‌های میان‌مدت خوب، حالا اعتبار زیادی کسب کرده‌اند و چه بسیار کشورهایی که علیرغم مساحت زیاد، عملا در صحنه‌های اقتصادی و سیاسی و حتی فرهنگی در دنیا، «هیچ‌»اند!

برای دیدن این نمودار در اندازه کامل، کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]