چرا اپل درباره حافظه رم، اندازه باتری یا سرعت پردازنده حرف نمی‌زند؟

اپل به شما نمی‌گوید دقیقا چقدر حافظه رم در گوشی آیفون است. آن‌ها هرگز درباره ظرفیت باتری صحبت نمی‌کنند و سرعت کلاک تراشه‌های خود را فاش نمی‌سازند.

این اطلاعات در فهرست مشخصات محصولات روی سایت اپل یا دیتاشیت‌های آن‌ها درج نمی‌شود. تا کنون فکر کردید واقعا اچرا اپل درباره این مشخصات حرف نمی‌زند؟

سندرم مشخصات سمی

این روزها مشخصات در دنیای فناوری به مرزهای سمی نزدیک شدند. مشخصات به صورت کمی و نه کیفی به مردم عرضه می‌شوند و روی کیفیت تجربه کاربری شما هیچ تاثیری ندارند.

مردم در برخی بازارها اصرار دارند که براساس مشخصات روی جعبه محصول خرید کنند. به همین دلیل هم برخی شرکت‌ها به طرز مضحکی سعی می‌کنند کمیت مشخصات خود را افزایش دهند و مثلا شاهد دوربین‌های چهارگانه باشیم در حالی‌که نه در عمل واقعا چهار لنز دوربین استفاده شده است و نه کیفیت متفاوتی نسبت به دوربین‌های دوگانه و سه‌گانه می‌دهند؛ فقط یک عدد بزرگ‌تر از دوربین‌های قبلی هستند.

اپل همیشه اصرار داشته است که مشخصات می‌تواند نتایج مختلفی داشته باشد و نباید از روی مشخصات قضاوت کرد. شما می‌توانید با این بینش موافق یا مخالف باشید. در ادامه، به صورت موردی درباره برخی از مشخصاتی که هرگز اپل درباره‌شان صحبت نمی‌کند؛ حرف بزنیم و بررسی کنیم حق با اپل است یا خیر!

حافظه رم برای شما نیست

آیفون‌ها به اندازه گوشی‌های اندرویدی به رم نیاز ندارند. این یک حقیقت ساده است.

اپل تمام اجزای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آیفون را خودش می‌سازد؛ از iOS بگیرید تا پردازنده و ویجت‌ها و دوربین. بنابراین، آن‌ها می‌توانند iOS را طوری برای آیفون سفارشی‌سازی کنند که رم کمتری نیاز داشته باشد.

گوگل اندروید را می‌سازد ولی طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها، اندروید را با پوسته‌های سفارش خودشان و حتی نسخه‌های مختلف اندروید روی گوشی‌ها نصب می‌کنند. شما گزینه‌های زیادی برای انتخاب دارید ولی گزینه‌ها ممکن است بهینه‌سازی کمتری داشته باشد.

سیستم‌عامل iOS یک پلتفرم بومی است و اپلیکیشن‌های iOS۷ برنامه‌های بومی هستند که با زبان‌های برنامه‌نویسی بومی مانند Objective C و Swift نوشته شدند.

اندروید یک پلتفرم تفسیر شده است و برنامه‌های اندروید از طریق ماشین‌های مجازی اجرا می‌شوند. در اصل، Dalvik اکنون Android Runtime شده است و با زبان‌های تفسیری مانند جاوا یا کاتلین نوشته شده است که باز هم انعطاف‌پذیری بیشتر ولی بهینه‌سازی کمتری دارد. این مقایسه می‌تواند عمیق‌تر هم بشود تا نشان دهیم چگونه iOS نسبت به اندروید رم کمتری مصرف می‌کند.

دلیل دیگر، پیاده‌سازی ویژگی چندوظیفگی و مدیریت حافظه به شکل متفاوتی در iOS است. هم اندروید و هم iOS هیولاهای چندوظیفگی کاملی هستند اما اپل با iOS مانند یک کنسول برخورد می‌کند و گوگل تقریبا اندروید را یک کامپیوتر با محیط سنتی می‌داند.

بنابراین، شما در اندروید می‌توانید تمام حافظه رم را مصرف کنید ولی در iOS نیاز باشد به صورت سرسختانه و خشمگینی برنامه شما بسته می‌شود و اجازه استفاده از رم را نمی‌دهد. هرچقدر یک برنامه بزرگ‌تر و سنگین‌تر باشد؛ مانند بازی ویدئویی یا شبکه اجتماعی، به سختی مقداری رم اختصاصی خواهد داشت.

دلایل فنی زیاد دیگری هم هست که نشان می‌دهد اپل نباید از فرمول افزایش رم در اندروید تبعیت کند و در نتیجه همیشه در بازار کمی، یک بازنده است. پس، بهتر است اصلا درباره مقدار حافظه رم آیفون صحبت نکند.

ظرفیت باتری مهم نیست

باتری هم در آیفون و iOS داستان مشابهی با رم دارد. اپل از سال ۲۰۱۰ به این طرف دارد از تراشه‌های سفارشی SoC خودش استفاده می‌کند که مصرف باتری کمتری نسبت به اندروید دارند.

این به معنای کار کمتر در هسته‌های پردازنده‌های موبایل آیفون نیست. همه خوب می‌دانیم که آیفون‌های امروزی قابلیت تقسیم وظایف میان هسته‌های قوی‌تر و ضعیف‌تر را دارند؛ از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده می‌کنند و اتفاقا از یادگیری ماشینی برای مدیریت مصرف انرژی در گوشی استفاده می‌شود.

همیشه افزایش ظرفیت باتری‌ها در یک گوشی به معنای شارژ بیشتر دادن گوشی یا افزایش عمر باتری نیست. باتری‌ها گرم می‌شوند؛ وزن اضافه تحمیل می‌کنند و شفافیت رادیویی ندارند.

بنابراین، اپل سعی می‌کند یک تناسب را در استفاده از باتری‌های با ظرفیت بیشتر روی گوشی‌های آیفون خود رعایت کند. اپل بیشتر دوست دارد به جای صحبت کردن درباره مقدار میلی‌آمپر باتری، درباره کارایی باتری یا ساعت‌های استفاده از آن صحبت کند. جایی که واقعا پای کیفیت در میان است و می‌شود آن را اندازه‌گیری کرد.

فراتر از کلاک

معمولا، تراشه‌های اپل سریع‌ترین قدرت پردازشی را دارند؛ هم در دستگاه‌های موبایل و هم در دسکتاپ. اما چرا اپل هرگز درباره سرعت کلاک هسته‌های پردازنده‌ها صحبت نمی‌کند؟

اپل باور دارد سرعت کلاک هسته‌ها فقط جزئیات پیاده‌سازی و نیازی نیست کاربر درگیر آن شود. آن‌ها می‌دانند چگونه باید کلاک یک هسته را در زمان نیاز افزایش دهند و هنگامی که دستگاه یا پردازنده داغ کرد؛ کلاک را کاهش دهند. آن‌ها وقتی یک پردازنده را از روی موبایل به روی دسکتاپ می‌برند؛ کلاک آن را افزایش می‌دهند و باز در صورت رسیدن به مرز اشباع، کلاک را کاهش می‌دهند.

برخلاف سایر شرکت‌ها، اپل فقط به ولتاژ در فرکانس‌ها اهمیت نمی‌دهد و پارامترهای دیگری مانند میزان حرارت، مصرف برق و کارایی را هم دخیل می‌کند. باید به آن‌ها حق داده شود که با تنظیم کلاک‌های هسته‌ها، بهترین کارایی و دوام باتری برای یک گوشی را بسازند.

شرکت‌های دیگر دوست دارند هسته‌ها را افزایش دهند؛ کلاک‌ها را بالاتر ببرند ولی کارایی کاهش پیدا کند. اپل به دنبال یک عدد قدر مطلق نیست و بیشتر کارایی بالاتر را نسبت به فرکانس بالاتر ترجیح می‌دهد.

به همین دلیل است که ایرپادزهای جدید، ایرپادز پرو و ایرپاد مکس جدید فاقد سوئیچ روشن/خاموش هستند.

طراحی برای کل انسان‌ها

اپل محصولاتی برای همه انسان‌ها طراحی می‌کند. ۸۰ یا ۹۰ درصد مردم عادی مجبور نیستند بر سر مسائلی مانند مدیریت عمر باتری یا روشن/خاموش هدفون به خود فشار بیاورند.

البته، ۱۰ الی ۲۰ درصد افراد متخصص فناوری هستند که برایشان جزئیات و مدیریت آن‌ها اهمیت دارد. آن‌ها می‌خواهند روشن/خاموش یک دستگاه به دست خودشان باشد یا فرکانس‌های هسته‌های پردازنده را به دست بگیرند.

بنابراین، اپل سعی می‌کند روش‌های بهتری برای نگه داشتن شارژ دستگاه برای مردم عادی خلق کند. آن‌ها فقط باید مواظب باشند همیشه شارژ باتری بین ۲۰ تا ۸۰ درصد باشد و دیگر نگران مدیریت باتری یا روشن/خاموش ماندن دستگاه نباشند. اپل از سنسورهایی مانند شتاب‌سنج‌ها برای خواباندن دستگاه‌ها در هنگام حرکت استفاده می‌کند دیگر نیازی به نصب سوئیچ روی دستگاه‌ها نباشد.

این فلسفه اپل است و حتما نباید درست یا نادرست باشد. اپل می‌گوید دستگاهی طراحی می‌کنم که همیشه بهترین عملکرد را برای شما داشته باشد و دیگر نیازی به کنترل و مدیریت جزئیات در آن نداشته باشید. اپل دنبال ساده‌سازی فناوری و خلاص کردن انسان‌ها از پیچیدگی‌ها و کارهای اضافی است. هر دستگاه باید برای همه انسان‌ها با هر سطحی از دانش و مهارت و شکل زندگی مناسب باشد.

ولی ما بیشتر اوقات ضمن اینکه از طراحی محصولات اپل لذت می‌بریم و از آن‌ها تعریف می‌کنیم؛ همزمان دنبال مقایسه مشخصات جزئی آن با دیگر محصولات هستیم و تصور می‌کنیم اپل باید در مشخصات هم بهتر باشد!

1 دیدگاه

  1. به شخصه فکر می کنم مهم ترین ویژگی محصولات اپل ساده سازی سیستم عامل آن و روانی کارکرد آن است تا حدی که کارکردن با اندروید و حتی ویندوز برای یک کاربر اپل سخت می شود. این دلبستگی علاقه مندان اپل به محصولات آن بیشتر از آنکه از سر تعصب باشد از سر رضایت مندی تداوم یافته است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]