آیا حشرات خون دارند؟

هنگامی که به موجودات زندهای که از ما بسیار کوچکترند نگاه میکنیم، اغلب تصور میکنیم که آنها اعضاء و اعمالی را که ما داریم و انجام میدهیم، ندارند. چگونه ممکن است موجودی به کوچکی یک حشره قلب داشته باشد؟ چطور ممکن است خون و سیستم گردش خون در بدن کوچک خود، داشته باشد؟
اما شگفتی زندگی این موجودات تنها در دارا بودن این اعضا نیست، موضوع جالب این است که این اعضا متناسب با نحوه زندگی حشرات تکامل یافتهاند.
حشرات بالغ، بدنشان از سه قسمت سر، تنه و شکم تشکیل شده است. سر دارای یک جفت شاخک در جلو میباشند که کار دیدبانی را انجام میدهد و معمولاً عضو کوچکی برای بویایی است. چشمها و دهان نیز قسمتی از سر میباشد.
یک حشره علاوه بر قلب، خون و سیستم گردش خون نیز دارد. خون توسط حفرههایی که مجهز به دریچه هستند، وارد قلب میشود. هنگامی که قلب منقبض میشود، این دریچهها بسته شده و خون از طریق شریانها بیرون رانده میشود. حشرات، فاقد سیستم مویرگی و سیاهرگی شبیه آنچه که ما داریم میباشند.
علت عدم توسعه سیستم گردش خون در حشرات این است که در آنها تأمین اکسیژن بستگی به سیستم گردش خون ندارد. همانطور که میدانید، در بدن ما خون، اکسیژن را به همه قسمتهای بدن میرساند و موجب عملکرد آن در قسمتهای مربوطه میشود، اما حشرات دارای سیستم تنفسی متفاوتی میباشند. آنها نایژههای لولهای شکل کوچکی دارند که به حفرههای هوایی کوچک در کنارههای بدن منتهی میشود. هوا از طریق سطح بدن وارد شده و مستقیماً به سلولها میرود.
یک سیستم بسیار پیچیده به نسبت اندازه آنها، برایشان بزرگ خواهد بود، همانگونه که یک سیستم ساده برای حیوانات بزرگتر کافی نمیباشد.
آیا میدانید که یک نام دیگر برای حشرات «Hexapod» یا شش پا است؟ این اصطلاح از دو کلمه یونانی ۶، «six» و پا، «Foot» گرفته شده است.
چنانچه پاهای یک حشره را بشمارید، میتوانید ببینید که ۶ پا «Hexapod» توصیف خوبی برای بیشتر حشرات است. پاها معمولاً سه جفت بوده که به شکم میچسبند.
هزاران هزار نوع مختلف از حشرات وجود دارد که در بین آنها بعضی بهترین دوستان و برخی بدترین دشمنان ما هستند.