پادتن یا آنتی بادی چیست و چه کاری در بدن می‌کند؟

باکتری‌ها را در همه جای دنیا می‌توان یافت. هر چیزی را که لمس می‌کنیم و در هر نفسی که می‌کشیم، محتوی میلیون‌ها باکتری می‌باشد. در حدود ۸۰% از باکتری‌ها بی‌ضرر هستند. درصد کمی برای ما مفیدند و گروه کوچکی از آن‌ها برای انسان مضرند. چون انسان انواع باکتری‌ها را وارد بدن می‌کند، واضح است که بدن ما و این باکتری‌ها نوعی ارتباط کاری باهم برقرار کرده‌اند. بدن ما از گروه باکتری‌ها حمایت می‌کند و در عوض باکتری‌ها نیز ممکن است اعمال مفیدی را برای ما انجام دهند، ازجمله کمک به تجزیه مواد غذایی.

اما باکتری‌های مضر که وارد بدن ما می‌شوند، چگونه‌اند؟ برای مثال: باکتری مولد دیفتری، سمی قوی بنام توکسین دیفتری تولید می‌کند که وارد دستگاه گردش خون می‌شود. سایر باکتری‌ها نیز سمومی در بدن ما تولید می‌کنند که چندان کشنده نیستند.

در مقابل، بدن ما نیز موادی تولید می‌کند تا این سموم را خنثی سازند. این مواد را آنتی‌بادی با پادتن می‌نامند. پادتن‌های ویژه‌ای که برای مقابله با سموم باکتریایی ترشح می‌شوند، آنتی‌توکسین‌ها نامیده می‌شوند.

آن‌ها قادرند با توکسین ترکیب‌شده و هر نوع تأثیر سوء ناشی از آن را از بین ببرند. هر پادتن، مخصوص ماده با تو کسینی که سبب تولید آن شده است، می‌باشد.

گویی بدن دارای یک نیروی پلیسی عظیم است. به‌محض این‌که غریبه‌ای خطرناک وارد می‌شود، پلیس او را دیده و او را تعقیب و دنبال می‌کند تا اینکه مطمئن شود هیچ‌گونه آسیبی وارد نخواهد کرد. ولی بدن نمی‌تواند پادتن‌های کافی برای دستگیری انواع باکتری‌های مضر تولید کند، در اینجا پزشکان با تزریق سرم های حاوی آنتی‌توکسین، با بسیاری از بیماری‌ها، مبارزه می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]