بر اساس تحقیقات جدید، حتی چاق‌هایی که آزمایشات متابولیک نرمال دارند، باز در معرض مشکلات سلامتی هستند و باید خود را لاغر کنند

0

ابتداد بیایید دو سناریوی مشکل را در مورد ترغیب آدم‌هایی به کم کردن وزن، با هم مرور کنیم:

1- بیماری واضحا چاقی نزد یک پزشک می‌آید و بعد از اینکه پاسخ آزمایش‌هایش را می‌آورد، می‌بینیم که هممه آزمایش‌های روتین، نرمال هستند.

در این طور مواقع خیلی وقت‌ها بیماری به این نتیجه‌گیری اشتباه می‌افتد که «چاق سالم» است و چاقی او از نوعی است که خطری برایش ندارد و در نتیجه با فراغ بال، نه ورزشی می‌کند، نه رژیم غذایی را رعایت می‌کند و نه وزنش را کاهش می‌دهد.

2- از آن سو، مد جدیدی در بین مردم، به خصوص بانوان شکل گرفته که می‌گویند اصلا چه کسی گفته که چاقی یک مشکل است. چرا معیار زیبایی‌شناسانه واحدی را وضع می‌کنیم؟ اگر چاق و ظاهرا سالم باشیم، هیچ کس نباید به ما بتازد و ما را وادار به تغییر وضعیتمان کند.

حالا از لحاظ پزشکی به داستان نگاه می‌کنیم:

چاقی، در جهان بسیار شایع شده. طوری که در سال‌های 2017 – 2918 ، حدود 42 درصد کل جمعیت آمریکا، درجاتی از چاقی را داشته‌اند.

وقتی فردی چاقی، یعنی کسی که شاخص توده بدن یا BMI او بیشتر از 30 باشد، پزشک معمولا برای او آزمایشات متابولیک را درخواست می‌کند تا میزان کلسترول و قند خونش مشخص شود و فشار خونش را اندازه می‌گیرد.

(شاخص توده بدن مساوی است با «وزن به کیلوگرم» تقسیم بر «قد به متر به توان دو»)

به صورت ساده شخص چاقی که کلسترول خوب یا HDL پایین – تری گلیسرید بالا – فشار خون بالا و سطح گلوکز یا قند بالا داشته باشد، مبتلا به سندرم متابولیک است.

اگر همه اینها نرمال باشند، او سندرم متابولیک ندارد و اصطلاحا MHO است که مخفف metabolically healthy obesity است.

این آدم‌های MHO ممکن است CRP و هموگلوبین A1C‌ نرمال هم داشته باشند. که اولی شاخصی از فرایندهای التهابی مضر است و دومی سطح متوسط قند سه ماهه اخیر را نشان می‌دهد.

پس با این حساب آیا MHO ها نیازی به تغییر رفتار ندارند؟

تحقیقی که روی بیش از 381 هزار نفر انجام شده، نشان می‌دهد که خیر! و اینها هم باید تلاش کنند وزن خود را کم کنند.

این تحقیق مشخص کرده که یک سوم این افراد در عرض 3 تا 5 سال یک مشکل متابولیک پیدا می‌کنند.

این تحقیق شرایط سوژه‌های آزمایش را ظرف بیشتر از 11 سال مورد بررسی قرار داد. این افراد از نظر ابتلا به دیابت، مشکل تصلب شریان‌ها یا آترواسکلوز، حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلب، بیماری انسداد مزمن ریه‌های یا COPD و نیز میزان مرگ و میر مورد پایش قرار گرفتند.

نتایج بسیار جالب توجه بودند. مشخص شد که:

– «چاق‌های سالم» 4.3 برابر آدم‌های با وزن طبیعی ظاهرا سالم دیگر، مبتلا به دیابت نوع 2 می‌شوند.

-18 درصد بیشتر احتمال دارد که سکته قلبی یا مغزی کننند.

-76 درصد بیشتر احتمال دارد که دچار نارسایی قلب شوند.

-28 درصد بیشتر احتمال دارد که مشکل تنفسی پیدا کنند و 19 درصد بیشتر احتمال دارد که نارسایی تنفسی مزمن پیدا کنند.

پس آن دسته چاق‌هایی که مشکل متابولیک هم ندارند، باید دست بجنبانند و اضافه وزن خود را اصلاح کنند.

گرچه وضعیت چاق‌های با مشکلات متابولیک و آنهایی که بدون چاقی مشکل متابولیک دارند، از چاق‌های سالم بدتر است، اما این دسته هم باید به فکر سلامتی خود باشند.

این تحقیق را در اینجا مطالعه کنید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خانه کوچک هم می‌تواند محل زندگی شادی باشد، اگر چیدمان هوشمند و به‌روز در آن استفاده شده باشد

کسانی که در کودکی در خانه‌های بزرگ زندگی کرده‌اند، چندان میانه‌ای با خانه‌های آپارتمانی ۵۰ - ۶۰ متری که این روزها آنها را هم به سختی می‌شود خرید، ندارند. اما تصور کنید که ساخت و سازها متفاوت بودند و کسی به فکر مصرف‌کننده جوان کم‌درآمد بود و…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

21 مهارتی که ای کاش در مدرسه یا جای دیگر مقدمات آنها را به ما می‌آموختند!

درس و دانشگاه بسیارند، اما وقتی وارد کار واقعی و زندگی می‌شوید می‌بینید که مهارت‌های زیادی لازم دارید تا تبدیل به یک آدم موفق شوید یا به آرامش و خوشبختی بیشتری در زندگی برسید. گاهی دوره‌های آموزشی خوبی برای آنها وجود دارد و گاهی هم باید…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.