توضیح پیچیده‌ترین ایده‌ها و ایدئولوژی‌های فلسفی با تصاویر مینیمال در این صفحه اینستاگرام

آخر مگر نه این است که در اینستاگرام و توییتر و تلگرام، شما کاربران «مادون» دائم لطیفه و مطالب زرد می‌پراکنید و شایعه خبری بازنشر می‌کنید؟

حالا شاید چند کار و کسب خرد هم باشند که با کمی زحمت می‌توانند به شبکه‌های اجتماعی داخلی منتقل شوند یا فروشگاه خود را بزنند! …

متاسفانه توجیه «ظاهری» «برخی» برای لزوم محافظت ما از شر شبکه‌های اجتماعی چنین چیزهایی است. آنها تصور می‌کنند که کاربری همه، در همه وقت، همان چیزی است که تصور می‌کنند یا سعی می‌کنند که وانمود کنند اینگونه است.

در صورتی که گرچه فقط یک بعد اینترنت وقت‌گذرانی و سرگرمی و یا جنجال خبرهای روز است، اینترنت دنیایی از معارف پنهان و درهای نگشوده دارد. یوتیوب از این حیث یک دانشگاه تمام‌عیار است، سایت‌های عرضه‌کننده دوره‌های آموزشی آنلاین، دانشگاهی دیگر، سایت‌های آکادمیک هم محل تحصیلی دیگر.

اما حتی شبکه‌های اجتماعی که طراحی  معماری اولیه آنها برای سرگرمی و اشتراک لحظات خصوصی شاد است، مثل همین اینستاگرام، در دست آدم‌های پرتوان و خوش‌ذوق تبدیل به یک رسانه آموزشی می‌شوند.

نمونه‌ این صفحات که یکی دو روز پیش به آن برخوردم، پیچ اینستاگرام philosophyminis است. صفحه‌ای که بیش از 16 هزار دنبال‌کننده ندارد، اما واقعا لایق توجهی بیش از این است.

این پیج تصاویری مینیمال از آرا و ایدئولوژی‌های فلسفی را به اشتراک می‌گذارد یا نما و ایده‌ای کلی از آثار ادبی را منتشر می‌کند و بعد در قسمت کاپشن در مورد آنها توضیحاتی مختصر و مفید می‌نویسد.

مسلما کسانی که به صورت کلی در مورد فلسفه یا ادبیات دانشی داشته باشند، از این صفحه بیشتر لذت خواهند برد ، اما کسانی هم که فقط نام فلاسفه یا نویسندگان را بارها شنیده‌اند، می‌توانند با دیدن این تصاویر و خواندن کپشن‌ها اطلاعات عمومی خوبی کسب کنند.

این هم نمونه‌ای از کاربرهای متفاوت اینستاگرام و دلیلی دیگر برای اینکه اگر به جای اقیانوس شما را به زندگی در یک بشکه آب راکد عادت بدهند، چه خسران‌هایی را لاجرم باید تاب بیاورید و صد البته بعد از مدتی اصلا خودتان هم تصور می‌کنید که دنیا همان بشکه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]