محصول مشترک ری بن و فیس‌بوک: «استوریز»، یک عینک «تقریبا» هوشمند که می‌توانید با آن عکس و ویدئو ضبط کنید و به موسیقی گوش کنید

هشت سال پیش گوگل گلس، محصولی داغ به نظر می‌رسید که گوگل با آن برای ما خواب‌ها دیده بود. اما این محصول به دلایل متعدد به ثمر ننشست و گوگل از توسعه آن پا پس کشید.

اما امروز فیس‌بوک و ری بن با مشارکت هم عینکی را روانه بازار کرده‌اند که سایه‌ای از آن عینک رؤیایی می‌تواند باشد. قیمتش هم بد نیست و 299 دلار است. اسم این عینک ری بن استوریز Ray-Ban Stories گذاشته شده است و مشتاقان آن، می‌توانند آن را از همه فروشگاه‌هایی که پیش از این عینک ری بن می‌خریدند، تهیه کنند.

فریم این عینک دو دوربین دارد که به کمک آن می‌توانید عکس و ویدئو بگیرید و ثبت کنید. این عکس‌ها و ویدئوها با اپلیکیشن کمرا رول فیس‌بوک که فیس‌بوک ویو نامیده می‌شوند، همسان یا سینک می‌شوند و بعد می‌توانید آنها را در همانجا ویرایش کنید یا به سایر اپلیکیشن‌های مورد نظر خود بفرستید.

یک دکمه روی عینک قرار داده شده که با فشردن آن عکس یا ویدئو ثبت می‌شود. در ضمن دارند عینک می‌تواند به صورت گفتاری و با گفتن عبارت Hey Facebook, take a video، بدون دخالت دست، ضبط ویدئو را شروع کند.

از نظر ظاهر عینک شبیه یک عینک ری بن عادی است. البته لنزهای روی عینک کاملا مشخص هستند و کسی نمی‌تواند با آن مخفیانه چیزی ضبط کند! اما خب، عینک خیلی به درد تهیه ویدئو در جریان سفرها و پیاده‌روی‌ها می‌خورد و کار ثبت خاطرات را خیلی آسان می‌کند.

در واقعا ری بن استوریز، نسخه شیک‌تر و تر و تمیزتری از عینک اسنپ چت به نام  Spectacles هستند. آن عینک ظاهری داشت که باعث می‌شد، محدودی از اشخاص بتوانند آن را بزنند! خودتان ببینید:

آن عینک سال 2016 رونمایی شده بود.

در عنوان این پست نوشتم، عینک استوریز را نیمه‌هوشمند می‌دانم. گرچه خیلی سایت‌های نام هوشمند را بر آن نهاده‌اند، اما من با ارفاق می‌توانم آن را نیمه‌هوشمند بدانم.

این عینک نمایشگری روی لنزهایش ندارد. در نتیجه شما نمی‌توانید تعامل دیداری با آن داشته باشید.

اما یک ویژگی خوب این عینک این است که دو اسپیکر در دو سوی فریم دارد که گیرنده بلوتوث دارند و به این ترتیب شما می‌توانید به موسیقی یا پادکست مورد نظرتان گوش کنید. یک تاچ پد هم روی عینک قرار داده شده که با آن می‌توانید صدای موسیقی را کم و زیاد کنید یا پخش را متوقف و شروع کنید.

ری بن استوریز، نخستین محصول همکاری شرکت مادر ری بن یعنی conglomerate EssilorLuxottica و فیس‌بوک است. در واقع این عینک نخستین گام برای ساختن عینک‌های پیشرفته واقعیت افزوده است.

درست است که این عینک از دید فناورانه چیزهای فوق العاده‌ای ارائه نمی‌کند، اما در بخش کیفیت و شیکی، محصول قابل تاملی است.

چرا می‌گویم که عینک از دید فناورانه، بدتر از چیزی است که فکر می‌کنید:

عینک دو دوربین 5 مگاپیکسلی دارد. متاسفانه با اینها تا قبل از پر شدن حافظه عینک فقط می‌شود حدد 30 ویدئوی 30 ثانیه‌ای یا حدود 500 عکس گرفت! پس به فکر گرفتن ویدئوهای طولانی با آن نباشید!

روی قسمت داخلی عینک قسمتی پیشبینی شده که میزان شارژ را با نور رنگی نشان می‌دهد. سبز یعنی اینکه عینک کاملا شارژ است، نارنجی یعنی شارژ کمی مانده،، قرمز یعنی شارژ تمام شده یا دمای عینک بالا رفته. همچنین سفید یعنی ارور ضبت پیش آمده و آبی یعنی عینک در حال همسان کردن اطلاعات با اپلیکیشن است.

در بیرون عینک هم، هنگام ثبت عکس یا ویدئو، یک منبع کوچک نورانی دیگر پیشبینی شده که به افراد پیرامون شما می‌فهماند در حال ثبت چیزی هستید! البته شدت این نور خیلی خفیف است و اگر اطرافیان توجه نداشته باشند، متوجه‌اش نمی‌شوند. احتمالا فیس‌بوک خواسته از نظر رعایت حریم خصوصی کسی از عینک شکایت نکند و از سوی دیگر کاربران هم ناراحت نشوند که زیاد تابلو هستند!

یک ساعت طول می‌کشد تا عینک شاژ شود و عینک حدود 6 ساعت، البته با کاربری متناوب این شارژ را حفظ می‌کند. البته در صورت استفاده دائم، ظرف یک ساعت، شارژ 100 درصد عینک به حدود 20 درصد تنزل پیدا خواهد کرد.

عینک درون یک محفظه شیک چرم مصنوعی قرار داده شده. شما با قرار دادن عینک درون این کیس می‌توایند شارژش کنید.

اسپیکرهای گوشی، شدت صدایی خوبی دارند، اما صدا را درست به داخل گوش کاربر جهت‌دهی نمی‌کنند و ممکن است برای شخصی که کنارتان ایستاده آزارنده باشند!

برای استفاده از گوشی، کاربر نیاز به اکانت فیس‌بوک دارد و طبعا هنگام شروع استفاده باید شرایط استفاده فیس‌بوک را بپذیرد. خود فیس بوک گفته که ویدئوها یا عکس‌های گرفته شده توسط کاربر را برای نشان دادن آگهی متناسب، تحلیل نمی‌کند.

عینک استوریز، تنها چند گرم از عینک‌های روتین سنگین‌تر است و از این حیث دارنده‌اش را اذیت نمی‌کند.

قیمت عینک استوریز از 299 دلار شروع می‌شود. البته در صورت درخواست لنزهای گران‌تر، قیمت آن طبعا بالاتر می‌رود.

اما در مورد فریم، استوریز سه فریم با استایل متفاوت دارد که با در نظر گرفتن آپشن‌هایی مانند رنگ و اندازه و لنز، در مجموع خریدار عینک می‌تواند از میان 20 عینک متفاوت یکی را انتخاب کند.

فروش عینک هم از کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، ایتالیا، ایرلند و استرالیا شروع می‌شود.

جالب است که فیس‌بوک نخواسته که عینک زیاد تحت برند این شرکت به حساب بیاید و این از نام عینک هم مشخص است. فیس بوک فقط فناوری و نرم‌افزار عینک را تامین می‌کند، در حالی که بقیه چیزها متعلق به ری بن خواهد بود.

باید دید که این عینک می‌تواند فروش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد یا خیر.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]