فیلم نُه تا پنج – خلاصه داستان، نقد و بررسی – ۹ to 5 (1980)

سال تولید : ۱۹۸۰
کشور تولیدکننده : آمریکا
محصول : بروس گیلبرت
کارگردان : کالین هیگینز
فیلمنامهنویس : پاتریشا رسنیک و هیگینز، برمبنای داستانی نوشته رسنیک.
فیلمبردار : رینالدو ویلالوبوس
آهنگساز(موسیقی متن) : چارلز فاکس.
هنرپیشگان : جین فاندا، لیلی تاملین، دالی پارتن، دابنی کولمن، استرلینگ هیدن، الیزابت ویلسن، هنری جونز، لارنس پرسمن، ماریان مرسر، رن وودز و نورما دانلدسن.
نوع فیلم : رنگی، ۱۱۰ دقیقه.
«جودی برنلی» (فاندا) که به تازگی از همسرش جدا شده، نخستین شغلش رادر یک مؤسسه زیر نظر سرپرست بخش، «ویولت نیوستد» (تاملین) آغاز میکند. رئیس آنان، «فرانکلین هارت» (کولمن) نالایق و بسیار مردسالار است. وقتی «ویولت» میفهمد که (به خاطر یک مرد) از ترفیع او صرفنظر کردهاند، با «جودی» (که به خاطر اخراج یک کارمند بسیار ناراحت است) و منشی «هارت»، «دورالی رودز» (پارتن) درد دل میکند. «دورالی» نیز قربانی شایعاتی میگیرند و درباره نحوه انجام آن خیالپردازی میکنند.
«ویولت» با ریختن یک قاشق مرگموش به جای شکر در قهوه «هارت»، رویایش را عملی میکند. اما «هارت» پیش از نوشیدن قهوه، از صندلی به زمین میافتد و راهی بیمارستان میشود. دکتر او را زود مرخص میکند اما درباره احتمال ایست قلبی به او تذکر میدهد. «هارت» از طریق دستیار چاپلوسش، «رُز» (ویلسن) از ماجرای مسموم کردنش باخبر میشود. حالا زنان مجبور میشوند «هارت» را بربایند و او را در اتاق خواب خانهاش محبوس کنند تا زمانی که بتوانند مدارکی را برای اختلاس او به دست بیاورند. در اینجا، آنان با جعل امضای «هارت»، «رُز» را دست به سر میکنند.
طراحی داخلی مؤسسه را عوض میکنند، مرکزی برای نگهداری کودکان به راه میاندازند و بالاخره ساعات کاری را تغییر میدهند. «هارت» به هر ترتیبی شده خود را خلاص میکند و زمانی که میخواهد «جودی»، «ویولت» و «دورالی» را دستگیر کند، رئیس کل، «آقای تینزوردی» (هیدن) وارد میشود. او خشونت از اصطلاحات انجام شده، با اصرار فراوان «هارت» را به قبول سرپرستی فعالیتهای مؤسسه در برزیل وامیدارد. حالا دختران خوشحال از این خبر، پیروزیشان را جشن میگیرند.
کمدی بسیار سرگرمکنندهای که البته به یادماندنی نیست. موسیقی فاکس نقش زیادی در تحرک و سرزندگی آن دارد. تاملین در نقش کارمند لایق ولی قدرندیده، بهترین بازی را ارائه میدهد. پارتن هم (که این نخستین حضور سینمائیاش است) از نقش کلیشهای دختر روستائی فاصله میگیرد، اما جالب آنکه فاندا در میان سه بازیگر اصلی حضوری کمرنگتر از بقیه دارد. بعدها یک مجموعه تلویزیونی بر مبنای آن ساخته شد.