رولزرویس سریعترین هواپیمای تمام برقی جهان را با سرعت ۶۲۳ کیلومتر در ساعت رونمایی کرد
شرکت رولزرویس روز جمعه اعلام کرد هواپیمای تمام برقی این شرکت به سرعت ۶۲۳ کیلومتر بر ساعت (کمی بیشتر از ۳۸۷ مایل) رسیده است و به ادعای آنها «سریعترین وسیله نقلیه تمام الکتریکی جهان» است.
رولزرویس در بیانیهای (این شرکت رولزرویس با رولزرویس سازنده خودروهای معروف در دنیا و زیرمجموعه شرکت BMW متفاوت است) گفت نام این هواپیمای فوق سریع «Spirit of Innovation» است و باید آن را سریعترین هواپیمای تمام الکتریکی جهان بدانیم.
رولزرویس برای اثبات این ادعای خود میخواهد سه رکورد جهانی را به فدراسیون بینالمللی هوانوردی ارسال کند: این هواپیما با حداکثر سرعت ۵۵۵.۹ کیلومتر بر ساعت و به مدت سه دقیقه پرواز کرده است. در طول ۱۵ کیلومتر پرواز به سرعت ۵۳۲.۱ کیلومتر بر ساعت رسیده و توانسته در ۲۰۲ ثانبه به ارتفاع ۳ هزار متری زمین برسد.
هواپیمای Spirit of Innovation در طول این پروازهای آزمایشی است که موفق میشود رکورد سرعت ۶۲۳ کیلومتر در ساعت را به ثبت برساند. این هواپیما نتیجه پروژه ACCEL (مخفف Accelerating the Electrification of Flight) است.
برخی شرکتهای دیگر مانند YASA و Electroflight که در حوزه موتورهای الکتریکی و کنترلرهای خاص هستند؛ با رولزرویس در ساخت هواپیمای Spirit of Innovation همکاری داشتند و یک استارتاپ هوانوردی تشکیل دادند. YASA یکی از شرکتهای تابعه متعلق به مرسدس بنز است.
۵۰ درصد بودجه ساخت این هواپیما توسط موسسه Aerospace Technology Institute و با همکاری دولت دولت انگلیس تامین شده است.
به گفته رولزرویس، این هواپیما از یک پیشرانه الکتریکی ۴۰۰ کیلوواتی استفاده میکند و پرقدرتترین بسته باتری پیشرانهای است که تا به حال برای یک هواپیما ساخته شده است. هواپیمای Spirit of Innovation در ماه سپتامبر اولین پرواز آزمایشی خود را به پایان رساند و موفق شد به مدت ۱۵ دقیقه در آسمان بریتانیا پرواز کند.
با افزایش نگرانیها درباره پایداری محیط زیست و کاهش ردپای کربن در سوختها و مصرف انرژی، نهادهای متعددی از جمله صندوق جهانی حیات وحش، دنبال راهکارهایی برای ورود نوآوریها و ایدههای جدید به صنعت هوایی با هدف کاهش تاثیرات محیط زیستی بودند. در چند سال گذشته، تعدادی از شرکتهای فعال در حوزه هوانوردی، به دنبال توسعه طرحها و مفاهیمی بودند که منجر به هوانوردی بدون آلودگی یا با آلودگی بسیار کم میشوند.
به عنوان مثال، در سپتامبر گذشته، یک هواپیمای پیل سوختی هیدروژنی با قابلیت حمل مسافر، اولین پرواز خود را در آسمان انگلستان انجام داد. در همان ایام، شرکت ایرباس جزئیات سه هواپیمای مفهومی با سوخت هیدروژنی را منتشر کرد و ادعا دارد میتواند تا سال ۲۰۳۵ آنها را وارد سیستم حمل و نقل هوایی کند.