مرورگر مایکروسافت اج Edge حالا می‌تواند متن‌های فارسی را با دقت قابل قبول بخواند + نمونه‌ای از کیفیت تبدیل متن به گفتار یک متن فارسی

1

خیلی وقت‌ها آرزوهای فناورانه ما در ایران تا زمانی که شرکت‌های بزرگ فناوری دنیا برایمان دست نجنبانند محقق نمی‌شود.

یکی از چیزهای فناورانه بسیار مورد نیاز ما، نرم‌‌افزارهای هوشمند تبدیل متن به گفتار یا صورت text to speech هستند. این امر کاربردهای بی‌شماری می‌تواند داشته باشد:

-تصور کنید که بتوانید در حین سفرهای درون شهری یا برون شهری، چشم‌هایتان را ببندید و نرم‌افزار صفحه وب دلخواهتان را برای شما قرائت کند.

-فرض کنید که بتوانید متن یک کتاب را برای خودتان صوتی کنید و در اوقات فراغت یا مرده به آن گوش کنید.

-چقدر خوب می‌شود که با این نرم‌افزارهای خوانندگان ما بتوانند در صورت نیاز، به متن‌های ما گوش کنند. مخصوصا آنهایی که شکیبایی خواندن متن‌های طولانی را ندارند.

-اصلا شاید بشود از این نرم‌افزارها برای ساختن شبه‌پادکست هم استفاده کرد.

-و البته مهم‌ترین کاربرد این نرم‌افزارهای تبدیل متن به گفتار، کمک به کسانی است که مشکل بینایی دارند.

در طی سال‌ها نرم‌افزارهای تبدیل متن به گفتار برای زبان‌های فرنگی، پیشرفت بسیار خوبی کرده‌اند و آنها حالا دیگر علاوه بر متن‌های عمومی می‌توانند از پس قرائت متن‌های نسبتا تخصصی هم برآیند. اما در مورد زبان فارسی، چنین پیشرفتی ملاحظه نمی‌شد.

البته معدود شرکت‌های ایرانی هستند که در این زمینه سرمایه‌گذاری قابل توجهی کرده‌اند، اما هنوز هم خروجی محصول آنها، کیفیت پایه لازم را ندارد. باید به تلاش این شرکت‌های احترام گذاشت، اما به هر حال نتیجه نهایی کار آنها در حدی نیست که من نوعی بتوانم چشمانم را ببندم و انتظار داشته باشم که متن یک مقاله برایم به صورت قابل درک و شیوایی قرائت شود. به علاوه محصول این شرکت‌ها رایگان نیست و نباید هم انتظار داشته باشیم که چنین محصولی را یک شرکت ایرانی رایگان ارائه بدهد.

اما خوشبختانه امشب مطلع شدم که مرورگر اج مایکروسافت Edge ، ویژگی تبدیل متن به گفتار را برای زبان فارسی هم فعال کرده است.

برای استفاده از این ویژگی شما نخست باید مرورگر خود را به روز کنید. بعد از منوی مرورگر گزینه Read aloud را انتخاب کنید.

توجه کنید که ممکن است لازم باشد در قسمت voice option، گوینده فارسی را انتخاب کنید. گوینده‌ای با صدای یک زن با نام دل‌آرا:

کیفیت تبدیل و خواندن شدن متن‌ها قابل قبول است، اما نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید.

مثلا فعلا اعداد فارسی خوانده نمی‌شوند. همچنین اگر واژه‌های انگلیسی در لابلای متن فارسی وجود داشته باشد، آنها هم خوانده نمی‌شوند.

هنوز هوشمندی نرم‌افزار به اندازه‌ای نشده که با توجه به مفهوم یک متن، متوجه شود که مثلا کلمات متفاوت با املای مشابه را چطور باید بخواند، مثلا اگر در جمله‌ای نوشته شده باشد «خلق و خو»، نرم‌‌افزار ممکن است بگوید : خَلق و خو! و تشخیص ندهد که باید از تلفظ خُلق استفاده کند.

بعضی از کلمات هم فعلا به صورت عجیبی به صورت پیش فرض تلفظ اشتباه دارند، مثلا طب، فعلا به صورت طَب تلفظ می‌شود!

به نظر می‌رسد که اگر متن شما نشانه‌گذاری خوبی داشته باشد و از ویرگول به خوبی در آن استفاده شده باشد، کمک زیادی به روان خوانده شدن متن می‌کند.

من خودم امتحان نکرده‌ام، شاید اگر اعراب کلمات مشکل‌دار درج شد، نرم‌افزار بهتر عمل کند. مثلا مدیتیشن را به صورت مُدیتیشن تلفظ نکند!

هنوز جا برای پیشرفت نرم‌افزارهای تبدیل متن به گفتار بسیار زیاد است. پیشرفت هوش مصنوعی حتما، در سال‌های آتی، کمک زیادی در این بخش به ما خواهد کرد.

یک نکته جانبی هم این است که اگر شرکت‌های بزرگ اندک سود مالی مستقیم از جانب کاربران فارسی برای خود تصور می‌کردند به توسعه ویژگی‌های فارسی محصولات خود اهمیت بسیار بیشتری می‌دادند. اما شرایط تحریم و انزوا و نبود ارتباط مستقیم با این شرکت‌ها باعث شده روند توسعه محصولات آنها برای ما بسیار کند باشد. می‌توان تصور کرد که مثلا مترجم گوگل در شرایط و اتمسفری متفاوت، می‌توانست در قسمت زبان فارسی پیشرفت بسیار بیشتری کند. یا تصور کنید که شما می‌توانستید مثلا ویدئوهای فارسی یوتیوب را با زیرنویس خودکار فارسی ببینید و این ویژگی چه کمک بزرگی به ایرانی‌های ناشنوا که نمی‌کرد.

در پایان برای آشنایی شما با کیفیت مرورگر اج در قرائت متن‌های فارسی، بخشی از خوانش یکی از پست‌های یک پزشک را برایتان اینجا درج می‌کنم:


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آیا واقعا سرم حقیقت وجود دارد؟ چطور کار می‌کند؟

انسان‌ها از زمان امپراتوری روم می‌دانستند که ما در حالی که تحت تأثیر چیزی باشیم، صادقانه‌تر و راحت‌تر سخن میٰ‌گوییم. این همان جایی است که ایده  اصطلاح «سرم حقیقت» از آن سرچشمه می‌گیرد.سرم حقیقت به تعدادی از داروهای تغییر دهنده ذهن اشاره…

برآورد میزان موفقیت قرارهای عاشقانه زوج‌ها با هوش مصنوعی و اندازه‌‌گیری میزان همسانی پاسخ‌های سیستم…

در حین یک قرار آشنایی پاسخ‌های فیزیولوژیکی دو نفر حین گفتگو و دیدار با هم هماهنگ می‌شود، این پدیده‌ای است که از آن با نام همسانی فیزیولوژیکی یاد می‌شود.درجه این همگامی با تعامل در مکالمه و کیفیت همکاری همبستگی دارد و بنابراین می‌تواند…

مجموعه باور نکردنی از عکس‌های تاریخی که توسط عکاسان آنها امضا و حاشیه‌نویسی شده

عکس بالا عکس اتاق موقعیت اضطراری است که توسط جو بایدن امضا شده است . لحظات پرتنش عملیات نپتون نیزه را نشان می‌دهد که نیرو‌های دریایی ایالات متحده به محوطه اسامه بن لادن یورش بردند. امضا کرد: ایمان را حفظ کن!مجموعه‌ای از عکس‌هایی که…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…

سلبریتی‌ها از کودکی تا پیری در این ویدئوهای جالب – از ویل اسمیت تا کیانو ریوز

چطور می‌شود که ما پیر می‌شویم. این تغییر بسیار تدریجی رخ می‌دهد، اما قطعی است. با کارهایی می‌شود کندش کرد اما مسلما نمی‌توان به کی جلوی آن را گرفت.پیری یک فرآیند زیستی پیچیده است که در موجودات زنده از جمله انسان اتفاق می‌افتد. در حالی…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. عطاملک می گوید

    سلام علیکم
    اگر توجه کنید صوت فارسی اج لهجه افغانستانی داره
    احتمال میدم سر قضایایای خروج امریکا از افغانستان، امریکا داره با اینکار خودش رو برای افغانستانی ها موجه و دلسوز نشون میده

    اگر حمایت از نرم افزارهای ماهور و پارس اوا میشد الان جامعه نابینایی از صداهای طبیعی اینها استفاده می کردند ولی الان توسعه هردو متوقف شده
    با گفتگویی که با یکی از مسئولین پارس آوا داشتم ایشون گفتند مخابرات صدای طبیعی فارسی رو داره ولی به ما نمیده و قیمت بسیار گرانی رو میده که برای خریدار مقدور نیست پرداختش

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.