فیلتر فیلترشکن‌ها؛ نقطه مشترک تمام نسخه‌های قدیمی و جدید طرح صیانت

آیا موج جدیدی از مسدودسازی و محدودسازی فیلترشکن‌ها در راه است؟

1

طی چند روز اخیر، نسخه‌های مختلفی از طرح صیانت مجلس منتشر شد. ابتدا نسخه پیشنهادی طرح صیانت وزارت ارتباطات روی سایت خبرگزاری‌ها قرار گرفت و بعد دیروز، ۶ دی ماه، کمیسیون مشترک ویژه بررسی طرح صیانت، از نسخه جدید دیگری با نام «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» رونمایی کرد و آن را جایگزین طرح صیانت تیرماه خواند که از این پس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نقطه مشترک تمام این طرح‌ها، الزام کردن وزارت ارتباطات به مسدودسازی و بستن وی‌پی‌ان و فیلترشکن‌ها است. طبق ماده ۱۹ طرح جدید «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی»، هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه غیرمجاز VPN و فیلترشکن ممنوع خواهد بود. در نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات نیز این بند قرار داشت.

در طرح جدید ضمن اینکه بر مسدودسازی فیلترشکن‌ها تاکید شده است؛ در ادامه این ماده شاهد یک بخش جدید هم هستیم که وزارت ارتباطات را موظف می‌کند به طور مستمر فیلترشکن‌ها را شناسایی و غیرقابل استفاده کند.

مسدودسازی فیلترشکن‌ها اتفاق تازه‌ای نیست و در سال ۱۳۹۷ و پس از فیلترسازی تلگرام، وزارت ارتباطات عنوان کرد طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، باید جلوی فعالیت وی‌پی‌ان‌ها و فیلترشکن‌ها گرفته شود.

در حالی‌که به نظر می‌رسد مسدودسازی و محدود کردن فیلترشکن‌ها به طور جدی در دستور کار مجلس شورای اسلامی و دولت قرار گرفته و باید آن را یکی از بندهای اصلی طرح نهایی نمایندگان برای مدیریت و کنترل فضای مجازی بدانیم؛ گزارش‌ها و آمارها نشان می‌دهند درصد بسیار بالایی از کاربران ایرانی دارای فیلترشکن و وی‌پی‌ان هستند و از این ابزارها برای دانلود اپلیکیشن‌های موبایل اندرویدی و آیفون یا استفاده از توییتر و تلگرام استفاده می‌کنند.

وزارت ارتباطات سال‌ها است که روی سرورهای وی‌پی‌ان نظارت دارد و هر چند وقتی یک بار اقدام به مسدودسازی و محدودسازی آن‌ها می‌کند اما بندی که در نسخه جدید طرح صیانت قرار داده شده؛ به طور شفاف و واضح دولت را ملزم به بستن فیلترشکن‌ها می‌کند. بندی که مورد تایید وزارت ارتباطات دولت سیزدهم هم هست و حتی به استقبال از آن رفته‌اند.

وزیر ارتباطات در چندین گفت‌وگوی خود با خبرنگاران؛ از جمله در نشست خبری اخیر خود به مناسبت ۱۰۰ روزه شدن فعالیت دولت جدید، باز هم تاکید کرد که از شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده در جمهوری اسلامی استفاده نمی‌کند؛ چون به کارگیری فیلترشکن‌ها غیرقانونی است.

در واقع، به نظر می‌رسد مسدودسازی فیلترشکن‌ها یک حلقه از زنجیره محدودسازی دسترسی به اینترنت آزاد و سوق دادن مردم به استفاده از شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت ملی است.

آیا باید از ماده مربوط به مسدودسازی فیلترشکن‌ها در طرح صیانت جدید این‌طور برداشت کرد که یک مقابله جدی و شدید با فیلترشکن‌ها در راه است؟ در آن صورت و با محدود شدن آزادی دسترسی به اینترنت، کاربران چگونه می‌توانند به وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های ضروری کار و زندگی خود دسترسی داشته باشند؟ نظر شما خوانندگان درباره آینده فیلترشکن‌ها در ایران چیست؟


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

ژاک شارل: کسی که اولین بالون هیدروژنی تاریخ را به پرواز درآورد

در 4 ژوئن 1783، برادران مون‌گلفیه اولین بار یک بالون هوای گرم را در جنوب فرانسه به نمایش گذاشتند. این بالون که از گونی محکمی پوشیده شده با کاغذ ساخته شده بود و تا نزدیک به 2 کیلومتر بالا رفت و به مدت 10 دقیقه در هوا باقی ماند.خبر موفقیت…

مردان خوش‌لباس و خوش‌تیپ سال‌ها و دهه‌های آینده احتمالا چه لباس و آرایش موی سر و صورتی خواهند داشت

پیشبینی مد بسیار دشوار است. در داستان‌های علمی تخیلی گاهی چیزهایی در مورد آنها می‌خوانیم. مثلا سرهای تراشیده شده‌ای که جواهرات بر فرق سر دوخته شده‌اند یا خالکوبی‌ها.اما با توجه به تغییرات اقلیمی و درگیری‌ها و وسایل فناورانه‌ای که در حال…

نقاشی‌هایی که به بالاترین رقم‌ها قیمت‌گذاری و فروخته شده‌اند

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. امیر می گوید

    هیچی دیگه همش گند میزنن به زندگی مردم با این فیلترشکن تلگرام باز میکردیم یوتیوب سر میزدیم که اینم ازمون بگیرن
    به نظر من شاید ۵ درصد مردم با فیلتر شکن سایت مستهجن میرفتن اونم ازشون بگیرن یجای مجازی میرن سراغ واقعیش و فحشا و نا امنی تو جامعه زیاد میشه
    بجای این کارا فکر درآمد و امرار معاش مردم باشید که جوونا بتونن ازدواج کنن و دنبال این چیزا نرن

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.