ناسا وضوح عکس تلسکوپ جیمز وب را با یک عکس مقایسه‌ای به رخ کشید

ناسا تصویر جدیدی را به اشتراک گذاشته  که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب شده. عکس از خوشه ستارگانی گرفته که قبل از جیمز یک تلسکو‍ فضایی دیگر به نام  اسپیتزر هم از آن عکس گرفته بود.

مقایسه این دو عکس بسیار جالب است. بی‌جهت نیست که وضوح عکس جیمز را در مقایسه با تسلکوپ قبلی به نفاوت عکس MRI و عکس معمولی اشعه ایکس، تشبیه کرده‌اند.

ابزار عکسبرداری فروسرخ جیمز وب آنقدر دقیق است که باید پس از این مرتب منتظر دیدن عکس‌های هیجان‌انگیز آن بمانیم.

عکس جدید دقیقا از بخشی از ابر ماژلانی بزرگ گرفته شده، کهکشان کوچک که مانند قمر کهکشان راه شیری است.

اسپیتزر مدتی است که یک تلسکوپ بازنشسته محسوب می‌شود، اما  اولین تلسکوپی بود که تصاویری با وضوح بالا از فروسرخ طیف نزدیک و میانی به ما هدیه کرد.

ناسا توضیح می دهد: «تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا که در سال 2003 پرتاب شد، چهارمین و آخرین وسیله افزوده شده به برنامه رصدخانه بزرگ ناسا بود. ماموریت اسپیتزر تبدیل شدن به رصدخانه برتر نور مادون قرمز ناسا بود و به ستاره‌شناسان فرصتی برای مطالعه جهان داد.» اسپیتزر در 30 ژانویه 2020 از رده خارج شد.

جیمز وب دارای یک آینه اولیه بزرگ و آشکارسازهای بهبود یافته است که باعث می‌شوند تصاویر را با وضوح بسیار بهتری نسبت به اسپیتزر ثبت کند. در این تصویر مقایسه‌ای، ماگاز بین ستاره ای را با جزئیات قابل توجهی می‌بینیم.

ناسا می‌گوید: «در عکس  می‌توانید انتشار «هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای» یا مولکول‌های کربن و هیدروژن را ببینید که نقش مهمی در تعادل حرارتی و شیمی گاز بین‌ستاره‌ای بازی می‌کنند . زمانی که جیمز وب کاملا آماده شروع مشاهدات علمی شود، بینش جدیدی در مورد تولد ستارگان و سیستم‌های پیش سیاره‌ای ارائه می‌دهد.»

تراز آینه‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب در 28 آوریل به اتمام رسید و اکنون قادر به گرفتن تصاویر واضح است. وب همین حالا هم فراتز از سطح انتظار دانشمندان عمل کرده است.

اولین مشاهدات علمی جیمز وب از تابستان امسال شروع خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]