پایگاه داده باورنکردنی از تقریباً تمام پروتئین‌هایی که دانشمندان شناخته‌اند

0

سال گذشته، DeepMind Alphabet یک پایگاه داده منبع باز از ساختار‌های سه بعدی صد‌ها هزار پروتئین، از جمله تمام ۲۰ هزار پروتئین شناخته شده در بدن انسان، منتشر کرد. اکنون، این پایگاه داده اطلاعات ۲۰۰ میلیون پروتئین را دارد که تقریباً تمام پروتئین‌های شناخته شده از نظر علمی را شامل می‌شود.

پروتئین‌ها محور سلول‌های زنده هستند که تعداد بی‌شماری از فرآیند‌های زیستی را انجام می‌دهند. آن‌ها از زنجیره‌ای از اسید‌های آمینه تشکیل شده‌اند که به شکل‌های سه‌بعدی پیچیده تا می‌شوند تا عملکرد خود را دیکته کنند. ترسیم ساختار پروتئین‌ها برای درک اینکه چه کاری انجام می‌دهند، چگونه کار می‌کنند و چگونه ممکن است روندها اشتباه پیش برود، مهم است و کلیدی برای تحقیق در مورد همه چیز از دارو‌ها و درمان‌های جدید تا بهبود محصولات کشاورزی و حفاظت از حیوانات است.

اما محاسبه ساختار دقیق یک پروتئین بر اساس اسید‌های آمینه تشکیل دهنده آن دشوار است. پی بردن به این موضوع معمولاً به مقدار زیادی قدرت پردازشی و صرف وقت زیاد از سوی نیروهای انسانی نیاز دارد و این وضعیت به «مشکل تاخوردگی پروتئین» protein folding problem معروف شده است. به این ترتیب، پیشرفت در طول دهه‌ها نسبتاً کند بوده است.

اما آلفابت Alphabet با هوش مصنوعی DeepMind مدتی است که روی این مشکل متمرکز شده است. این سیستم که در ابتدا بر روی ۱۰۰ هزار ساختار پروتئینی شناخته شده آموزش دیده بود، توانایی پیش‌بینی ساختار میلیون‌ها پروتئین دیگر را در خود توسعه داد. جالب است که زمان لازم برای تعیین ساختار هر پرپتئین به‌جای ماه‌ها یا سال‌ها، با این روش تنها چند دقیقه یا ثانیه زمان می‌برد.

در ژوئیه ۲۰۲۱ اولین پایگاه داده ساختار پروتئین آلفا فولد برای دانشمندان در دسترس عموم قرار گرفت. در ابتدا حاوی بیش از ۳۵۰ هزار ساختار پروتئینی بود که حدود ۹۸.۵  درصد از پروتئین‌های انسانی و همچنین پروتئین‌های موجود در مگس‌های میوه، موش، مخمر و باکتری E. coli را شامل می‌شد. این پایگاه داده بعد‌ها به حدود یک میلیون ساختار پروتئینی از ۱۰ هزار گونه جانوری، گیاهی، باکتریایی، قارچی و سایر موجودات گسترش یافت.  یک سال پس از آن، بیش از ۵۰۰ هزار دانشمند از سراسر جهان برای کمک به تحقیقات خود به پایگاه داده دسترسی پیدا کرده‌اند.

اکنون، DeepMind یک به روز‌رسانی عظیم جدید برای پایگاه داده منتشر کرده که شامل حدود ۲۱۴ میلیون ساختار از یک میلیون گونه است. این تقریباً تمام پروتئین‌های شناخته شده از نظر علمی است و می‌تواند برای تحقیق در مورد درمان بیماری‌ها، واکسن‌ها، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و حتی آلودگی پلاستیکی، به محققان کمک کند.

کل پایگاه داده ساختار‌های پروتئین، متشکل از بیش از ۲۵ ترابایت داده، را می‌توان از مجموعه داده‌های عمومی Google Cloud دانلود کرد.

منبع: DeepMind


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

درخت‌هایی که با شیواترین زبان می‌گویند: می‌خواهم زنده بمانم!

درخت‌ها از 370 میلیون سال پیش بر روی کره زمین بوده‌اند و گرچه ما انسان‌ها با همه امکانات خود سعی در از بین بردن آنها داریم، آنها تا جایی که می‌توانند مقاومت می‌کنند.برآورد می‌شود که روی زمین علیرغم همه جفاهایی که ما به طبیعت وارد…

این معماری‌های بسیار عجیب و در مواردی هراس‌انگیز دوران سوسیالیسم در روسیه و کشورهای اقماری آن

شوروی و سوسیالیست‌ها هم برای خود سبک معماری خاصی داشتند. در مواردی باشکوه، در مواردی خشن و در معدودی موارد مفهومی و زیبا.چیز جالب در آنها هدف ساخت آنها بود: بزرگداشت مبارزات میهنی و پیشرفت‌هایی که در سایه دولت‌های چپ به دست آمده بودند.…

پرتره خانواده‌های روتین از کشورهای مختلف به کمک هوش مصنوعی ایجاد شد

هوش مصنوعی مدتی است که ما را شگفت زده کرده است. اخیراً با قابلیت‌های هوش مصنوعی در ساخت متون و درک زبان طبیعی برای پاسخ به بسیاری از سؤالات میزان تعجب ما پیشتر شده است.س از ChatGPT،  مایکروسافت هوش مصنوعی خود را همراه با مرورگر Edge و…

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود.ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.