وزارت انرژی آمریکا اولین دستاورد بزرگ و امیدوارکننده همجوشی هستهای را اعلام کرد
سه شنبه این هفته (13 دسامبر)، وزارت انرژی ایالات متحده و اداره امنیت ملی هستهای آن اولین دستاورد احتراق همجوشی هستهای را اعلام کردند. بنا بر گزارش ها، این پیشرفت «راه را برای پیشرفت در دفاع ملی و آینده قدرت پاک هموار کند.»
در فرآیند همجوشی، دو هسته سبک با هم ترکیب میشوند و یک هسته سنگینتر را تشکیل میدهند و مقدار زیادی انرژی آزاد میکنند. این چیزی است که – برای اولین بار در یک محیط آزمایشگاهی – در 5 دسامبر در آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور (LLNL) وزارت انرژی ایالات متحده به دست آمد.
در آن روز، دانشمندان از 192 پرتو لیزر استفاده کردند تا در مجموع 2.05 مگاژول (MJ) انرژی فرابنفش را به یک گلوله کوچک سوخت برودتی تحویل دهند و حدود 3.15 مگا ژول انرژی خروجی همجوشی دریافت کردند. به عبارت دیگر، واکنش همجوشی انرژی بیشتری نسبت به مقدار انرژی لیزری که برای تحریک آن استفاده میشود تولید کرده بود.
در دهه 1960 دانشمندان LLNL این فرضیه را مطرح کردند که میتوان از لیزر برای القای همجوشی در محیط آزمایشگاهی استفاده کرد. آنها اقدام به ساخت مجموعهای از سیستمهای لیزری قویتر کردند که به تاسیسات احتراق ملی (NIF) معروف شد که برای آزمایش همجوشی این ماه استفاده شد.
NIF به اندازه ورزشگاه که در لیورمور کالیفرنیا واقع شده، بزرگترین و پرانرژیترین سیستم لیزری جهان است. این دستگاه از پرتوهای لیزری قدرتمند برای ایجاد دما و فشاری در حد هسته ستارگان و سیارات غولپیکر و در داخل سلاحهای هستهای استفاده میکند.
جنیفر ام. گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده، گفت: «این یک دستاورد برجسته برای محققان و کارکنان تأسیسات احتراق ملی است که کار خود را وقف تحقق احتراق همجوشی کردهاند و این نقطه عطف بدون شک جرقه اکتشافات بیشتری خواهد شد». «دولت بایدن هریس متعهد به حمایت از دانشمندان در سطح جهانی ما – مانند تیم NIF – است که کارشان پیچیدهترین و مورد لزومترین مشکلات بشر را حل میکند، مانند ارائه انرژی پاک برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و آزمایشهای بازدارنده هسته ای بدون آزمایش هستهای واقعی (آزمایش مجازی)»
منبع: آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور
این نوشتهها را هم بخوانید