تجزیه کردن لختههای خون با نوع خاصی از اولترا سونوگرافی: درمان ترومبوز سینوس وریدی
اگر فردی لخته خون در مغز خود پیدا کن، باید آن لخته در اسرع وقت پاک شود. یک وسیله آزمایشی جدید میتواند کمک کند، این وسیله از امواج چرخشی اولتراسوند برای شکستن لختههای خون استفاده میکند و سریعتر از شیوههای موجود استم
این دستگاه که توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و موسسه فناوری جورجیا ساخته شده است، به طور خاص برای استفاده در بیماری ترومبوز سینوس ورید مغزی (CVST) طراحی شده است. در این بیماری سیاهرگهایی که خون را از مغز خارج میکنند، دچار لحته میشوند. هنگامی که این وریدها مسدود می شوند، فشار خون در مغز افزایش می یابد، تا جایی که ممکن است خونریزی بالقوه کشنده یا ناتوان کننده رخ دهد.
اکثر درمان های موجود CVST شامل استفاده از داروها برای حل کردن لخته است. با این حال، طبق گفته تیم تحقیقاتی جدید، به طور متوسط حدود 29 ساعت طول میکشد تا چنین داروهایی عمل کنند. در مقابل، مبدل جدید لخته ها را در کمتر از 30 دقیقه لحتهها را تجزیه میکند.
این دستگاه در داخل یک کاتتر قرار می گیرد که با جراحی وارد ورید می شود و سپس به محل لخته وارد می شود. هنگامی که به آن مقصد می رسد، پالس های اولتراسوند منتشر می کند که به شکل مارپیچی مانند گردباد به جلو حرکت می کند. تنش برشدهنده تولید شده توسط امواج فراصوت گردابی، برای شکستن سریع و کامل لخته کافی است.
این وسیله با یافته های یک مطالعه قبلی جان هاپکینز پزشکی مطابقت دارد، که نشان داد زمانی که خوندر جریانهای مارپیچی قلب، احتمال تشکیل لحته کمتری دارد.
تاکنون این نوع اولتراسونوگرافی مداحلهای با موفقیت بر روی لختهها در یک مدل پرینت سه بعدی از ناحیه سینوس ورید مغزی مغز که با خون گاو پر شده بود، آزمایش شده است. علاوه بر این، هنگامی که از آن در نمونههای ورید حیوانات استفاده شد، مشخص شد که امواج برای دیوارههای سیاهرگ بیضرر هستند و امواج آسیب قابلتوجهی به گلبولهای قرمز خون هم وارد نمیکردند.
«گام بعدی این است که محققان آزمایشهایی را با استفاده از یک مدل حیوانی انجام دهند. اگر این آزمایشات موفقیت آمیز باشد، امیدواریم آزمایشات بالینی را دنبال میشود.»
این فناوری در مقالهای که اخیراً در مجله Research منتشر شده است، توضیح داده شده .
منبع: دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی
این نوشتهها را هم بخوانید