قطره‌های مخصوص بینی می‌تواند به بهبودی مغز پس از سکته کمک کند

0

دانشمندان متوجه شده‌اند که چگونه قطره‌های بینی حاوی یک مولکول خاص می‌توانند به موش‌ها کمک کنند تا از پیامد‌های زیستی زیان‌آور سکته بهبود یابند. امید این است که این درمان در نهایت در انسان‌ها هم کاربرد پیدا کند.

اثر این درمان بلافاصله ظاهر نمی‌شود، اما هفت روز پس از سکته شروع می‌شود. این بدان معناست که کسانی که نمی‌توانند بلافاصله پس از سکته به این درمان دسترسی داشته باشند باز هم فرصتی برای بهره‌گیری از آن دارند.

مولکول کلیدی در این قطره‌ها پپتید کمپلمان (زنجیره‌ای از اسید‌های آمینه) C۳a است که نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن و همچنین در رشد و شکل‌پذیری مغز دارد.

اگر درمان در بالین و در عمل استفاده شود، همه بیماران سکته مغزی می‌توانند آن را دریافت کنند، حتی آن‌هایی که برای ترومبولیز یا ترومبکتومی خیلی دیر به بیمارستان می‌رسند. کسانی که پس از برداشتن لخته ناتوانی باقیمانده دارند، می‌توانند از این درمان استفاده کنند.

تأخیر اثر این دارو در واقع مطلوب است. اگر پپتید C۳a خیلی زود اعمال شود، می‌تواند تعداد سلول‌های التهابی مغز را افزایش دهد و در این صورت آسیب آن بیشتر از سودش خواهد بود.

دانشمندان سکته ایسکمیک مصنوعی، رایج‌ترین نوع سکته مغزی را در موش‌ها ایجاد کردند. با این حال، پس از یک هفته، قطره‌های بینی در مقایسه با گروه دارونما به موش‌ها کمک می‌کند تا عملکرد حرکتی را سریع‌تر و کامل‌تر بازیابی کنند.

مطالعه جدید همچنین‌ علت تأثیر C۳a در مغز را نشان داده است. اسکن‌های MRI نشان داد که این پپتید به افزایش تعداد اتصالات بین سلول‌های عصبی در مغز موش‌ها کمک می‌کند.

میلوس پیکنی، عصب‌شناس دانشگاه گوتنبرگ ، می‌گوید: «نتایج ما نشان می‌دهد که پپتید C۳a بر عملکرد آستروسیت‌ها و سیگنال‌هایی را که آستروسیت‌ها به سلول‌های عصبی می‌فرستند تأثیر می‌گذارد – یعنی سلول‌هایی که بسیاری از عملکرد سلول‌های عصبی را در مغز سالم و بیمار کنترل می‌کنند

این مطالعه بر اساس کار قبلی برخی از همان محققان در مورد چگونگی محافظت پپتید C۳a در برابر آسیب سکته مغزی است.

حدود  ۷.۶ میلیون نفر در سال سکته مغزی ایسکمیک را تجربه می‌کنند که بیش از نیمی از آن‌ها به نوعی اختلالات جسمی یا ذهنی مبتلا می‌شوند: از دست دادن حرکت در بازو یا پا، اختلالات گفتاری یا مشکلات افسردگی و اضطراب.

قطره‌های بینی با پپتید C۳a می‌تواند از تعداد افراد ناتوان بکاهد. هرچند که ابتدا باید مطمئن شویم که این درمان در انسان و همچنین موش قابل اجرا است.

این تحقیق در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دورأفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب  نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است.نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که…

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…

بهترین سریال های هندی | 49 سریال هندی تماشایی به همراه توضیحات

محتوای شرقی به صورت عام و فیلم‌ها و سریال‌های هندی به صورت خاص طرفداران خاص خودشان را دارند. به خصوص با توجه به کم‌مایه شدن سینما و تلویزیون آمریکا روز به روز افراد بیشتری رو به سریال‌های کره‌ای یا سینمای مستقل‌تر کشورهایی مثل اسپانیا و…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.