کاشف غار علیصدر که بود و چه زمانی درگذشت؟

0

شرق – سه شنبه ۱۷ آبان ۱۳۸۴

باید از کوه های زاگرس پرسید، مردی را به یاد دارید که تنهایی تمام قله های دنا را درنوردید. باید جوپار، بحر آسمان و لاله زار را به شهادت طلبید برای صبوری و استقامت کوهنوردی که با سرسختی و داشتن حداقل ها تمام قله های ایران را فتح کرد. باید از گون های دامنه های تفتان پرسید، آیا مردی را به یاد دارید که وقتی در سرمای شب کویر به کنجی پناه برده بود، با احترام به آنها نگاه  کرد و برای آتش زدن گون ها را نکند. دو برار، چهل چشمه، دال خانی، آزادکوه، اشترانکوه، شیرکوه،  دایم برف، علم کوه، کلاغ لان، گل گل، آتش کوه، تفتان، درفک و ده ها قله ایران بارها و بارها شاهد مردی بوده اند که از فتح شان به دوستی با آنها رسید و سپس تصمیم گرفت که اطلاعاتش از سراسر این سرزمین بزرگ را در کتابی جمع آوری کند و در اختیار علاقه مندان قرار دهد. فریدون اسماعیل زاده کاشف غار علیصدر پس از چند ماه مبارزه با سرطان خود صبح امروز در بیمارستان شریعتی تهران درگذشت.

«محمود محمدی» یکی از همنوردان او می گوید: «فریدون اسماعیل زاده بیش از ۵۰ سال است که به کوه می رود. او از معدود کوهنوردانی بود که همیشه از مسیر کوه پیمایی، یادداشت برمی داشت. یادداشت هایی که شامل ارتفاع منطقه، آب و هوا، چگونگی صعود و اطلاعات مغتنمی از بومی های منطقه بود.» وی در ادامه می گوید: «او تمام این یادداشت ها را در کتاب سه جلدی کوه های ایران جمع آوری کرده، که انتشارات نی قرار است آن را چاپ کند و به نظر من پس از کتاب ارزشمند حاجعلی رزم آرا که اداره جغرافیای ارتش در دهه ۲۰ آن را چاپ کرده، ما شاهد دومین کتاب مرجع و مهم درباره کوه های ایران خواهیم بود.» «شهرام میرزایی» از گروه کوهنوردی بابک می گوید: «فریدون اسماعیل زاده از همدان می آید. از سرزمین کوه. از سرزمین الوند و همچون بزرگ مرد کوهنوردی ایران _ محمد اجل _ او نیز تمام سختی ها را به جان خرید و به تنهایی راه خودش را با ایمان ادامه داد.

مردی که بزرگ ترین ویژگی اش عزت نفس است» به گفته شهرام میرزایی از تجربیات و دیدگاه های اسماعیل زاده هم مانند دیگر کوهنوردان قدیمی ایران هیچگاه استفاده نشد. آیا نباید فدراسیون حداقل از چاپ کتاب اسماعیل زاده حمایت کند. «نادر عزیزمحمدی» یکی از کوهنوردان همدانی که در صعودهای بسیاری همراه اسماعیل زاده بوده است، می گوید: غدیر یزدانی تنها ایرانی بود که قله مگ لوگان قطب شمال را فتح کرد. اما کسی به این قضیه توجه نکرد و غدیر در بستر بیماری سرطان فوت کرد و حالا این ماجرا برای اسماعیل زاده نیز تکرار شده است. او این اواخر حدود ۱۱۰ هزار تومان حقوق بازنشستگی می گرفت که ۶۰ هزار تومان آن را کرایه خانه می داد و با ۵۰ هزار تومان زندگی می کرد. او از جمله کوهنوردان این ملک بود که سابقه فرهنگی درخور توجهی هم داشت، سابقه ای که نسل قدیمی کوهنوردان ایرانی به آن مفتخر است. نسلی که وقتی فرصتی برای استراحت در کوهستان پیدا می کرد نامه رستم فرخ زاد به یزدگرد ساسانی را می خواند.

فریدون اسماعیل زاده، متولد ۱۳۱۸ همدان، دبیر بازنشسته آموزش و پرورش، کاشف غار علیصدر در سال ۱۳۴۰ با همراهی حسن ابریشمی و سیدرحیم حسینی از اعضای فعال گروه کوهنوردی آرش تهران، از اعضای موسس گروه متحد و گروه بابک همدان و از موسسان پناهگاه میدان میشان همدان در سال ۱۳۴۵ بود. از صعودهای مهم او می توان صعود به دیواره علم کوه – هشتمین دیواره بلند جهان – از مسیر فرانسوی ها در سال، ۱۳۵۵ اولین صعود زمستانی به قله قزل ارسلان ۱۳۵۶ و صعود انفرادی به بیش از ۲۰ قله بالای ۴۰۰۰ متر دنا را نام برد. امیر پیرویسی، حسین یزدان دوست، ایرج صفا دوست قهرمانان سنگ نوردی ایران از شاگردان او هستند. مراسم تشییع جنازه این کوهنورد قرار است ساعت ۹ صبح جمعه از مقابل ورزشگاه شیرودی برگزار شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مجموعه‌ای از تصاویر هراس‌آور، عجیب با به اصطلاح نفرین‌شده!

برای قسمتی از شگفتی یا ترس خودمان از پیرامون یا عکس‌ها نمی‌شود توضیح صریح ارائه کرد. احتمالا منشا این ترس‌ها به تدریج در سیناپس‌های مغزی ما از هزاران سال پیش یه یادگار گذاشته شده.آدم فکر می‌کند اگر قرار باشد برنامه هوش مصنوعی ایجاد شود…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود.در اینجا…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.