۱۱۵ میلیون سال پیش یک قاره ناپدید شد، اما این قاره کجا مدفون شده؟ تحقیقات جدید در این زمینه

بر اساس یک مطالعه جدید، قاره آرگولند که ظاهراً پس از جدا شدن از استرالیا 155 میلیون سال پیش ناپدید شده بود، سرانجام کشف شده.

شکاف‌های قاره‌ای معمولاً آثاری مثل فسیل‌های باستانی، سنگ‌ها و رشته کوه‌ها بر جای می‌گذارند. اما تا به حال، دانشمندان نتوانسته بودند دریابند که آرگولند Argoland کجاست.

اکنون محققان دانشگاه اوترخت در هلند فکر می‌کنند که خشکی مرموزی را کشف کرده‌اند که در زیر جزایر شرقی آسیای جنوب شرقی پنهان شده و نشانی از همین قاره است.

این کشف می‌تواند به توضیح چیزی به نام خط والاس Wallace line کمک کند، که یک مرز خیالی است که جانوران آسیای جنوب شرقی و استرالیا را از هم جدا می‌کند.

الدرت ادووکات، یکی از محققان این پژوهش، می‌گوید: «ما به معنای واقعی کلمه با انبوهی از اطلاعات پراکنده سر و کار داشتیم، به همین دلیل است که تحقیقات ما طولانی شد. ما هفت سال را صرف ساختن این پازل کردیم.»

دانشمندان تکه‌هایی از پازل را در اطراف آسیای جنوب شرقی پیدا کرده بودند، اما نتوانستند آن‌ها را دوباره کنار هم بچینند.

در نهایت، فکر بکری به نظر آنها رسید: اگر آرگولند به جای یک تکه واحد،  یک سری از قطعات قاره باشد، چه؟

«وضعیت در آسیای جنوب شرقی بسیار متفاوت از مکان‌هایی مانند آفریقا و آمریکای جنوبی است، جایی که یک قاره به طور منظم به دو قسمت تقسیم می‌شود.»

پس آرگولند به قطعات مختلف تقسیم شده بود و همین پیدا کردنش را دشوار کرده بود.

در نقشه بالای این پست، ناحیهاسترالیا، اندونزی، جنوب چین و هند را به شکل امروزی می‌بینید. بخش‌هایی در اندونزی و میانمار به رنگ سبز برای نشان دادن قطعات آرگولند هستند.

آرگولند بیشتر به سمت شرق اندونزی حرکت کرده است، اما برخی قسمت‌هایش به سمت میانمار مهاجرت کرده.

پس آرگولند واقعاً ناپدید نشده است. بلکه تکه تکه شده و در در زیر جزایر در شرق اندونزی باقی مانده.

می‌توانید آرگولند را به رنگ سبز و در حال حرکت در ویدئوی زیر ببینید.

در مجموع این تحقیق نه تنها به ما می‌گوید که چگونه سیاره ما به شکل امروزی درآمده است.

به علاوه الان دیگر می‌توانیم توضیح دهیم چرا حیات وحش در دو بخش از آسیا جنوب شرقی تفاوت زیادی با هم دارند و در بالا و پایین خط فرضی که از وسط اندونزی می‌گذرد، زندگی‌های متمایزند.. در غرب این خط، پستاندارانی مانند میمون‌ها، ببر‌ها و فیل‌ها وجود دارند که در جنوب شرقی آسیا نیز یافت می‌شوند. اما این‌ها تقریباً در شرق وجود ندارند، جایی که می‌توانید کیسه‌داران و کاکادو‌ها را پیدا می‌شوند که در استرالیا هم هستند.

این مطلب به این خطر است که حرکت آرگولند به صوی آسیا جنوب شرفی، حیات وحش خود را از استرالیای آینده متمایز کرده.

ون هینسبرگن گفت: «این بازسازی‌ها برای درک ما از فرآیند‌هایی مانند تکامل، تنوع زیستی و آب و هوا، یا برای یافتن مواد خام حیاتی هستند.»

منبع: Business Insider


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]