فهرست بهترین کتاب‌های توماس مان

توماس مان در روز ۶ ژوئن ۱۸۷۵ در شهر لوبک آلمان متولد شد. پدر او، بازرگان غلات بود که بعدها به مقام سناتوری شهر لوبک هم رسید. توماس از جانب مادر، یک رگه ی پرتغالی داشت. تحصیلاتش را تا ۱۹ سالگی در لوبک گذراند و پس از مرگ پدرش همراه خانواده اش راهی مونیخ شد. در آنجا وارد یک شرکت بیمه شد و توانست نخستین اثر خود، افتاده ها، را به پایان برساند. در همان زمان، وارد دانشگاه مونیخ شد و رشته های تاریخ و ادبیات و اقتصاد سیاسی را دنبال کرد.در سال ۱۸۹۷ همراه برادرش به رم رفت و در همان سال کتاب بودنبروک ها را آغاز کرد که در سال ۱۹۰۱ توانست آن را چاپ برساند و شهرت زیادی کسب کند. در سال ۱۹۰۵ با خانم کاتیا پرینگسهایم، دختر یکی از استادان دانشگاه مونیخ ازدواج کرد.در سال ۱۹۲۹، جایزه ی نوبل ادبیات به او اهدا شد. او نخستین آلمانی بود که این جایزه را به دست آورد.در سال ۱۹۵۲ در روستای کوچک ارلباخ در نزدیکی شهر زوریخ ساکن شد و تا آخر عمر را همان جا گذرانید. وی سرانجام در روز ۱۲ اوت ۱۹۵۵ در پایان یک بیماری چندروزه و بر اثر عارضه ی قلبی در بیمارستان شهر زوریخ در میان جمعی از نزدیکانش درگذشت. دو ماه پیش از آن، هشتادمین سال تولدش را جشن گرفته بود و سراسر اروپا با این مناسبت از او تجلیل کردند.

کتاب خنوخ و قانون

Das Gesetz. Dichtung und Wirklichkeit

«خنوخ و قانون» دو داستان بلند اثر توماس مان است، با نثری اغلب فلسفی و شاعرانه، که روایت‌هایی باستانی را کندوکاو می‌کند. در سطرهای ابتدایی هر دو نوولا خواننده تصمیم ‌می‌گیرد ذهن خود را از هر آنچه تاکنون در باب این داستان‌ها خوانده، دور کند و قدم در سرزمین قصه‌‌پردازی توماس مان بگذارد.
داستان اول روایت خواب یوسف نوجوان است از خنوخ نوباوه، پدربزرگ نوح، که او را در روایت‌هایی، از پیامبران می‌دانستند. در این نوولا یوسف این خواب را برای بنیامین تعریف می‌کند. توماس مان قصه‌اش را با گریزهایی حرفه‌ای و به‌جا به عهد عتیق نوشته است. حتی مکان‌ها و آدم‌ها بیشترشان در آن برهۀ تاریخی نقش و حضوری قطعی داشته‌اند. درنهایت، نگرش شخصی مان از موضوعات دخیل در هر قصه، بر بیشتر روایت‌های درهم‌تنیده سایه می‌اندازد. به او از آن‌رو لقب نوباوه داده‌اند که می‌گفتند از زمان کودکی‌اش دانایی و قدرت تفکری عجیب و ذاتی داشته است.
توماس مان در نوولای «قانون» رخدادهای متعدد زندگی حضرت موسی را بر پایۀ روایت‌هایی از تورات بازگو می‌کند. موسی که می‌کوشید با نوشتن و ارائۀ مفاهیمی ساده، جمعیتی را به‌سختی از بیابان‌ها عبور دهد و به آن‌ها شیوۀ زیستن بیاموزد، گاه اسیر فضاهایی خالی از امید و احساس گم‌گشتگی می‌شد. توماس مان در این نقطه‌ها با تکنیک خاص خودش در خلق تصویرهایی پرمفهوم و چشم‌اندازی پیچیده در یأس و امیدواری، طوری که از محور اصلی قصه فاصله نگیرد، موسی را از این فواصل عبور می‌دهد.
این اثر جز ارزش‌های فلسفی و تاریخی، نگرشی متفاوت نسبت به شرایط زندگی آدم‌ها در دوران باستان نمیان می‌کند، به‌ویژه که آن شیوۀ پیچیدۀ زیستن، خود به‌تنهایی ملال‌آور و سخت بوده. «خنوخ و قانون» داستان‌هایی خواندنی‌اند که صدها سال زیر لایه‌های سنگین زمان ناگفته باقی مانده بودند.

کتاب مرگ در ونیز

Death in Venice

گوستاو فون آشنباخ، نویسنده ای سالخورده، آلمانی و نمونه ی کامل انسانی باوقار، با نظم و انظباطی موشکافانه است. او که بسیار عقل گرا و وظیفه محور است، عقیده دارد که هنر واقعی تنها از طریق ضدیت با امیال و هوس های مخرب و ضعف های جسمانی به وجود می آید. زمانی که فکر سفر، ذهن آشنباخ را به خود مشغول می سازد، به خود می گوید که ممکن است الهامات هنری، با عوض شدن آب و هوا به سراغ او بیایند. سفر آشنباخ به ونیز، اولین زیاده روی و افراطی است که طی سال ها انجام می دهد؛ این سفر، نشان گر شروع دوران افول اوست. آشنباخ به اتمسفر لطیف و قایق های ونیزی این اجازه را می دهد تا او را به حالت آرامش مطلق برسانند. او در هتل محل اقامت خود، پسر چهارده ساله ی بسیار زیبایی به نام تادزیو را می بیند. این پسر لهستانی به همراه مادر، خواهر و معلم خانگی اش به ونیز آمده است. در ابتدا، علاقه ی آشنباخ به پسر، کاملا زیبایی شناسانه است؛ حداقل او این چنین به خودش می گوید. با این حال، آشنباخ خیلی زود، عشقی شدید و وسواس گونه به پسرک را در خود احساس می کند، اگرچه این دو هیچ وقت برخورد مستقیمی با هم نداشته اند. نویسنده ی اثر، توماس مان، درباره ی این رمان گفته است: این، داستان شهوتی جهنمی است، اما مشکلی که ذهنم را بسیار درگیر خود کرده بود، مسئله ی شرافت و شأن هنرمند است.

کتاب بودنبروک ها (زوال یک خاندان)

Buddenbrooks

کتاب بودنبروک ها که اولین بار در سال 1901 و در 26سالگی توماس مان به انتشار رسید، به اثری کلاسیک در ادبیات مدرن تبدیل شده است. کتاب، داستان چهار نسل از یک خانواده ی ثروتمند و بورژوای آلمانی در شمال آلمان را روایت می کند که در مواجهه با ظهور مدرنیته قرار گرفته اند. در دنیایی جدید و ناآشنا، ارتباطات و سنت های این خانواده شروع به متلاشی شدن می کنند. مان، افول خانواده ی بودنبروک را از ثروت به ورشکستگی و از ذهنی خلاق و اخلاقی به زوال و دیوانگی نشان می دهد و مخاطب را به دنیایی بسیار زنده و ملموس دعوت می کند که از تولد و مرگ، ازدواج و طلاق، تهمت و غیبت و شوخ طبعی شکل گرفته است. کتاب بودنبروک ها با گستردگی خیره کننده، غنای جزئیات و تصویری واقعی که از انسانیت نشان می دهد، از تمامی کتاب هایی که به شرح اتفاقات یک خانواده می پردازند، پیشی جسته است و توانایی مان در نوشتن رمانی بسیار هیجان انگیز و تأثیرگذار را به همگان نشان می دهد.

کتاب کوه جادو

The Magic Mountain

کتاب کوه جادو، شاهکاری بی چون و چرا از توماس مان، برای اولین بار در سال 1924 انتشار یافت. داستان این رمان که در آسایشگاه مربوط به مبتلایان به بیماری سل در سال های قبل از شروع جنگ جهانی اول می گذرد، سبک های متعددی را شامل می شود: کلاسیک و در عین حال مدرنیستی، اثری تعلیمی و سنتی، یک کمدی رفتار، حکایتی از اروپای بورژوای پیش از جنگ و [شاید از همه مهم تر] کتابی ایده آل که با داستان مهیج و طوفانی خود، مخاطب را تنها نمی گذارد. این رمان به شکلی بسیار باورپذیر، بیماری را وضعیتی در ابتدا روحی و سپس جسمی نشان می دهد، گرچه مان در تصویرسازی جزئیات اعضای داخلی بدن به هیچ وجه کم نمی آورد. مهندسی جوان و ساده لوح به اسم هانس کاستورپ، به منظور ملاقات با عموزاده ی بیمار خود، خواکیم زیمسن، به آسایشگاه بین المللی برگوف در ارتفاعات کوه های آلپ سوئیس می رود. خود هانس در آن جا، مبتلا به بیماری سل تشخیص داده شده و سفری که قرار بود حداکثر چند هفته به طول بیانجامد، به اقامتی چند ماهه و سپس چندساله تبدیل می شود. اما در مورد این که چه قدر از ماجرای بیماری هانس حقیقی است، ابهامی دلهره آور وجود دارد. اگر همه ی این اتفاقات به نظرتان کمی ترسناک و ظالمانه به نظر می رسد، باید به شما بگوییم که کوه جادو اساسا رمانی کمدی است، البته رمانی کمدی که تاریک ترین موضوعات را هدف گرفته است.

کتاب دکتر فاستوس

Doctor Faustus

کتاب دکتر فاستوس اثر توماس مان، نویسنده‌ی آلمانی و خالق رمان معروف «مرگ در ونیز» است. او کتاب دکتر فاستوس را با الهام از افسانه‌ی فاوست و البته با کمی دخل و تصرف در آن نوشته است. این افسانه که شخصیت بزرگی همچون گوته هم به آن پرداخته، داستان مردی است که برای به دست آوردن دانش بی‌پایان، روحش را به شیطان می‌فروشد. اسم این کتاب قرار بود «داستان زندگی آدرین لورکون؛ به روایت یک دوست» باشد؛ اما بعد به دکتر فاستوس تغییر کرد. آدرین یک نابغه‌ی موسیقی است. یک روز وقتی مشغول نوشتن یک آهنگ است، شبحی شیطانی به او پیشنهادی وسوسه‌برانگیز می‌دهد و او در ازای آن پیشنهاد با شیطان وارد معامله می‌شود. این داستان را دوست فیلسوف آدرین، سرنوس زایت‌بلوم روایت می‌کند. از کودکی تا قبولی‌اش در رشته‌ی دانشگاهی دین‌شناسی و سپس رها کردن این رشته و روی آوردن به تاریخ موسیقی. می‌گویند توماس مان برای نگارش دقیق‌تر این رمان از اطلاعات تخصصی یک استاد موسیقی (تئودور آدورنو) استفاده کرده و در بسیاری از بخش‌ها با او مشورت کرده است.

کتاب نابغه ی خردسال- پیشخدمت و شعبده باز

two stories

این کتاب شامل دو داستان ارزشمند و متن کوتاه «برادرْ هیتلر» از توماس مان، نویسنده ی بزرگ آلمانی ست .

کتاب میراث داران گوگول

Four essays from Thomas Mann about Russian literature

توماس مان، نویسنده ی نامور آلمانی و برنده ی جایزه ی ادبی نوبل سال ۱۹۲۹، از ستایش گران پرشور ادبیات روسیه بود. وی از هر فرصتی برای ابراز ارادت انتقادی به بزرگان ادبیات روسیه سود جست و هرگز ﺗﺄثّر خود از آنان را پنهان نکرد. مان که تنها رمان و داستان نمی نوشت، بلکه در مقاله نویسی نیز ید طولایی داشت مقاله هایی درباره ی ادبیات روسیه و اثرآفرینان بی بدیل آن به قلم آورده است. از آن جمله اند چهار متنی که در این کتاب به نظر خواننده می رسند. متن اوّل، «برگزیده ی آثار ادبیات روسیه»، در سال ۱۹۲۱ به عنوان مقدّمه ای بر ویژه نامه ی ادبیات روسیه در مجلّه ای آلمانی به تحریر آمده است. در این نوشته ویژگی های کلّی ادبیات قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم روسیه بررسی و ملاحظاتی درباره ی بسیاری از شاعران و نویسندگان بزرگ روس مطرح می شود. سه مقاله ی دیگر به سه نابغه ی عصر طلایی ادبیات روسیه، داستایفسکی، تولستوی و چخوف، اختصاص یافته اند. مان در این مجموعه همکاران روس خود را با نگاهی به غایت شخصی و عاطفی نگریسته و در عین حال منتقدانه دقایقی از هنر آنان را .نمایانده است که کشف آن ها جز از نویسنده ی متفکّری چون او برنمی آید.

کتاب تریستان و تونیو کروگر

Tonio Kröger

رمان تریستان و تونیو کروگر، جایگاه ویژه ای در رشد هنری و روحی نویسنده ی اثر، توماس مان داشته است و بسیاری از جنبه های زندگی و کاری او را پوشش می دهد: دوگانگی در اصل و نسب، تنفر از نظم و قواعد و تأثیر فیلسوفانی چون شوپنهاور و واگنر بر ابتدای راه نویسندگی مان. کتاب، داستان زندگی مردی را از زمان مدرسه تا بزرگسالی پی می گیرد. تونیو، فرزند یک تاجر اهل شمال آلمان و با مادری اهل جنوب و مستعد در هنر، ویژگی های هر دو طرف خانواده اش را به ارث برده است. او در زمان کودکی، احساسات متضادی را در رابطه با افراد بورژوا تجربه می کند، به طوری که از نظر بینش و فکر، خود را برتر از آن ها دانسته ولی به سرخوشی ساده لوحانه شان حسادت می ورزد. تونیو در بزرگسالی به نویسنده ای معروف در جنوب آلمان تبدیل شده اما همچنان، این احساسات متضاد رهایش نمی کنند. بخشی از این مسائل و درگیری های ذهن، با سفر او به شمال کشور و دیدن شهر کودکی اش حل می شوند. تونیو در آن جا با مجرمی فراری اشتباه گرفته شده و همین اتفاق، باعث ایجاد تغییری شگرف در نگرش او نسبت به زندگی می شود.

کتاب سفر دریایی با دن کیشوت

Meerfahrt mit Don Quijote

در طول جنگ جهانی اول، توماس مان نویسنده کتاب مشهور “سفر دریایی با دن کیشوت” از محافظه کاری قیصر ویلهلم دوم حمایت کرد، به لیبرالیسم حمله کرد و از تلاش جنگ حمایت کرد و جنگ بزرگ را “تصفیه، رهایی، امیدی عظیم” نامید. اما در فون دویچر جمهوری (1923) به عنوان سخنگوی نیمه رسمی دموکراسی پارلمانی، مان از روشنفکران آلمانی خواست تا از جمهوری جدید وایمار حمایت کنند. او همچنین در 13 اکتبر 1922 در بتهوونسال برلین سخنرانی کرد و در آن دفاع عجیب خود از جمهوری را بر اساس خوانش دقیق نووالیس و والت ویتمن توسعه داد. پس از آن، دیدگاه های سیاسی او به تدریج به سمت چپ لیبرال و اصول دموکراتیک تغییر کرد. او در ابتدا از حزب دموکرات آلمانی-لیبرال چپ حمایت کرد و سپس به سمت چپ رفت و خواستار اتحاد در پشت سوسیال دموکرات ها شد.

در سال 1930، مان یک سخنرانی عمومی در برلین با عنوان “توسل به عقل” ایراد کرد که در آن نازیسم را به شدت محکوم کرد و مقاومت طبقه کارگر را تشویق کرد. به دنبال آن مقالات و سخنرانی های متعددی انجام شد که در آنها به نازی ها حمله کرد. در همان زمان، او ابراز همدردی فزاینده ای با ایده های سوسیالیستی کرد. هنگامی که نازی ها در سال 1933 به قدرت رسیدند، مان و همسرش در تعطیلات در سوئیس بودند. برخلاف کتاب‌های برادرش هاینریش و پسرش کلاوس، کتاب‌های مان جزو کتاب‌هایی نبود که توسط رژیم هیتلر در مه ۱۹۳۳ به‌طور علنی سوزانده شد.
در طول جنگ، مان مجموعه‌ای از سخنرانی‌های رادیویی ضد نازی‌ها را با عنوان گوش کن، آلمان منتشر کرد. آنها در ایالات متحده روی نوار ضبط شدند و سپس به بریتانیا فرستادند، جایی که بی بی سی آنها را مخابره کرد، به این امید که به شنوندگان آلمانی برسد.

کتاب برای غرورمان بگرییم

Short story collection

توماس مان (Thomas Mann)، نویسنده برجسته آلمانی، معروف به خاطر آثار ادبی پرافتخارش در داستان‌های کوتاه و رمان‌ها است. وی در 6 ژوئن 1875 متولد شد و در 12 اوت 1955 درگذشت. مان به خاطر تجسم عمیق شخصیت‌ها، پرداختن به موضوعات فلسفی و انسانی، و سبک زبانی غنی و پرمعنا در آثارش شناخته می‌شود.

داستان‌های کوتاه توماس مان نیز جزء ثروت ادبی او به شمار می‌آیند. این داستان‌ها به طور عمده در دوره‌های مختلف زندگی او نوشته شده‌اند و موضوعات متنوعی از جمله انسانیت، معنویت، اخلاق، اجتماع و روابط بین افراد را پوشش می‌دهند. در داستان‌های کوتاهش، مان از اصول و ارزش‌های انسانی بهره می‌برد و اغلب به تجزیه و تحلیل عمیق روانشناسانه و فلسفی پرداخته است.

یکی از داستان‌های کوتاه مشهور توماس مان، “مرگ در ونیز” (Death in Venice) است. این داستان درباره‌ی یک نویسنده مشهور و میانسال به نام آسکنباخ است که در سفری به ونیز عاشق پسری جوان به نام تادزیو می‌شود. این داستان موضوعاتی همچون عشق غیرممکن، فناپذیری، و تعارض بین شهوت و اخلاق را مورد بررسی قرار می‌دهد.

داستان‌های کوتاه دیگر توماس مان نیز اغلب با ترکیب طنز و تراژدی، تصویری زیبا و عمق فلسفی، خوانندگان را به تامل و تفکر در موضوعات انسانی دعوت می‌کنند.

کتاب آقای فریدمن کوچک

Little Herr Friedemann

۱۹۳۳، سال گسترش «نازیسم» و قدرت حزب نازی بود و حکومت به دست این حزب سیاسی افتاد. مان مردانه به مبارزه با عملیات وحشیانه و غیر انسانی هیتلر و همکارانش برخاست، به دستور کمیته مرکزی حزب نازی کتاب های توماس مان تحریم شد و نسخه های موجود آن جمع آوری و سوزانیده شد و حتی نزدیکان وی که در آلمان بودند، دستگیر شده و مورد شکنجه قرار گرفتند. در این هنگام وی از سوئیس به چکسلواکی رفت و تابعیت آن کشور را پذیرفت. مقارن حمله هیتلر به خاک چکسلواکی در سال ۱۹۳۸، مان به فرانسه و سپس به انگلستان رفت و چون جنگ جهانی دوم سراسر اروپا را فرا گرفت به آمریکا مهاجرت کرد و چندی بعد تابعیت آمریکا را پذیرفت. توماس مان در عین مبارزه آشتی ناپذیر با «هیتلریسم» کتاب «نوکتورن» را در سال ۱۹۳۴، «مبادله نامه ها» را در ۱۹۳۷ «آینده دموکراسی» و بیوگرافی «فروید، گوته و واگنر» را در سال ۱۹۳۸ منتشر کرد. مان از سال ۱۹۵۲ در قریه کوچک «ارلنباخ» در نزدیکی شهر زوریخ اقامت گزید و تا آخر عمر خود را همان جا گذرانید. آثار دیگر توماس مان عبارتند از: آشفتگی زودرنج، یادداشت های پاریس، خلاصه زندگی، شوپنهاور، اروپا هشیار باش، فروید و آینده، سرهای عوض شده، اصالت فکر، قانون، اعترافات فلیکس کرول، گوته نماینده بورژوازی، و شارلوت درویمار.

کتاب یوسف در آیینه تاریخ

Young Joseph

پل توماس مان رمان نویس ، نویسنده داستان کوتاه ، منتقد اجتماعی ، مقاله نویس و برنده جایزه نوبل ادبیات آلمانی بود. داستان ها و رمان های حماسی بسیار نمادین و کنایه آمیز وی به دلیل بینش در روانشناسی هنرمند و روشنفکر مورد توجه است. در تحلیل و نقد وی از روح اروپا و آلمان ، از داستان های مدرن آلمانی و کتاب مقدس و همچنین ایده های گوته ، نیچه و شوپنهاور استفاده شده است.

مان یکی از اعضای خانواده Hanseatic Man بود و خانواده و کلاس خود را در اولین رمان خود ، Bohenbrooks به تصویر کشید. برادر بزرگتر او نویسنده رادیکال هاینریش مان بود و سه فرزند از شش فرزندش ، اریکا مان ، کلاوس مان و گولو مان ، نیز نویسندگان مهم آلمانی شدند. هنگامی که هیتلر در سال 1933 به قدرت رسید ، مان به سوئیس گریخت. هنگامی که جنگ جهانی دوم در سال 1939 آغاز شد ، وی به ایالات متحده نقل مکان کرد و در سال 1952 به سوئیس بازگشت. توماس مان یکی از مشهورترین سخنرانان اصطلاح Exilliteratur است.

«یوسف در آیینه تاریخ» دو کتاب چهارگانه جوزف و برادرانش است.
دکتر مان در این جلد داستان یوسف را از ابتدای مشاجره با برادرانش تعریف می کند تا اینکه توسط آنها به بردگی در مصر فروخته می شود.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]