سندرم کبدی کلیوی یا سندرم هپاتورنال چیست؟

0

سندرم کبدی کلیوی (hepatorenal syndrome) طبق تعریف عبارتست از نارسایی کلیه در بیمارانی که کارکرد کبد آنها شدیداً مختل شده است و شواهد بالینی، آزمایشگاهی یا آناتومیک از سایر علل شناخته شده نارسایی کلیه در آنها وجود ندارد. این سندرم شباهت زیادی با نارسایی پیش کلیوی دارد اما برخلاف آن به درمان جایگزینی حجم پاسخ نمی‌دهد. سندرم کبدی کلیوی نوع I با کاهش سریع کارکرد کلیه در عرض چندین هفته مشخص می‌گردد و به طور شایع‌تر در بیمارانی دیده می‌شود که دچار نارسایی حاد کبد، هپاتیت حاد الکلی، یا عدم جبران حاد بیماری مزمن کبد هستند. این بیماران تمایل به هیپربیلی روبینمی شدید، طولانی شدن زمان پرترومبین، هیپوناترمی، و شواهد بالینی پرفشاری باب و انسفالوپاتی کبدی دارند. معمولاً فشار خون شریانی پایین است. عدم جبران حاد در سندرم کبدی کلیوی نوع I ممکن است ناشی از عفونت باکتریایی (پریتونیت خودبخود باکتریایی)، کشیدن مایع از شکم (abdominal paracentesis)، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های با سمیت کلیوی یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، استفادهٔ بی محابا از مدرها، اسهال، و خون‌ریزی گوارشی باشد. اگر درمان نشود سیر سریع رو به وخامت طی کرده و در عرض چند هفته منجر به مرگ بیمار می‌شود. سندرم کبدی کلیوی نوع II با شروع موذیانه و وخیم‌تر شدن پیشروندهٔ آهستهٔ کارکرد کلیه مشخص می‌گردد. این وضعیت بیشتر اوقات در بیمارانی دیده می‌شود که دچار سیروز جبران نشده و پرفشاری باب هستند. این گروه از بیماران فشار خون پایین تا طبیعی، زردی اندک و نیز آسیت مقاوم دارند. بیماری تمایل دارد سیر پیشروندهٔ تدریجی رو به وخامت در عرض چندین ماه طی کند. نشانه شاخص (hallmark) سندرم کبدی کلیوی اولیگوری همراه با اسمولالیتهٔ ادرار ۲ تا ۳ برابر غلظت پلاسما و نیز ادراری است که مشابه ادرار بیماران دچار ازوتمی پیش کلیوی تقریباً عاری از سدیم می‌باشد.

در بیماران مبتلا به سندرم کبدی کلیوی اتساع قابل ملاحظهٔ عروق احشایی و سیستمیک وجود دارد که منجر به افت فشار خون شریانی، برداشته شدن فشار از گیرنده‌های فشار شریانچه‌ای، و تحریک بیش از حد سامانه‌های عصبی سمپاتیک و رنین – آنژیوتانسین می‌شود. این بیش فعالی عصبی – هورمونی بازتابی، از طریق تنگ کننده‌ها (vasoconstrictor) و منقبض کننده‌های (vasopressor) عروقی درونزاد مثل آنژیوتانسین II و نورآدرنالین باعث انقباض شریان‌ها در بسترهای عروقی غیر احشایی متعدد از جمله شریان‌های پیش گلومرولی در کلیه می‌گردد. کارآزمایی‌های بالینی تصادفی شدهٔ اخیر نشان داده‌اند که درمان با ترکیبی ترلی‌پرسین (trelipressin) (مشابه وازوپرسین) به علاوه آلبومین داخل وریدی در بیماران مبتلا به سندرم کبدی کلیوی نوع I کارکرد کلیه را بهبود می‌بخشد.

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اولم، یکی از عجیب‌ترین جانداران روی زمین – شبیه جنین نارس یا موجودات سری فیلم‌های بیگانگان

جانداری به نام Proteus anguinus که همچنین به عنوان اولم olm شناخته می‌شود، گونه‌ای سمندر است که بومی آب‌های زیرزمینی آلپ در جنوب شرقی اروپا است. این جاندار از معدود مهره‌داران غارنشین است و به دلیل شکل سر و دست‌ها  رنگ سفید مایل به صورتی و…

بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته به ویلایی لوکس در «بالی» تبدیل شد

یک بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته که بر روی صخره‌ای در بالی قرار گرفته، به ویلایی لوکس تبدیل شده است. شرکت Hanging Gardens قرار است در‌ آوریل این ویلا را افتتاح کند. ایده این کار زاییده فکر کارآفرینی به نام فلیکس دنیم است. دنیم در حال حاضر هتل‌های…

مهندسان بامزه با اختراعات و ابداعات عجیب و غریب و کارا ! گالری عکس

بسیار پیش می‌آید که برای انجام کاری تنها دو راه داریم، یا خرید یک محصول گران و استفاده از آدم‌های کاربلد برای راه‌اندازییا اینکه خودمان با یک سری ابتکار و به صورت به اصطلاح زمخت ولی کارراه‌انداز، تقریبا بدون هزینه کار را انجام بدهیم.…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

چرا بسیاری از ساختمان‌های تاریخی در بریتانیا دارای پنجره‌های آجرکوبی شده هستند؟

زمانی در بریتانیای کبیر داشتن پنجره در خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار گران از آب درمی‌آمد! چرا؟!چون در سال ۱۶۹۶ با وضع مالیات بر پنجره که بسیار در جامعه منفور بود، وضعیت تغییر کرد. در این زمان مالیات بر صاحبان املاک را بر اساس تعداد…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.