گونتر گراس تأیید کرد که عضو اس‌اس بوده است

دیروز آلمان با فاش شدن اینکه بزرگ‌‌ترین نویسنده در حال حیاتش عضوی از واحد اس‌اس هیتلر بوده است ، شوکه شد.

گونتر گراس ، برنده جایزه نوبل ادبیات ، شخصی که برای دهه‌ها راهنمای معنوی جامعه‌اش به حساب می‌آمده ، در یک مصاحبه که امروز منتشر شد ، تأیید کرد که در 17 سالگی عضو اس‌اس بوده است.

نویسنده 78 ساله می‌گوید که جزئیات گذشته شرم‌آورش را در اتوبیوگرافی‌اش به عنوان “پوست کندن پیاز” Peeling the Onion که در ماه آینده قرار است منتشر شود ، فاش خواهد کرد و از این افشاسازی دچار احساس گناه می‌شود.

گونتر گراس به روزنامه فرانکفورتر آلگمین زیتن ، گفته است :”این واقعیت روی ذهنم سنگینی می‌کرد ، سکوتم در این سالها یکی از دلایلی است که تصمیم گرفتم این کتاب را بنویسم. به خودم فشار آوردم تا این کار را انجام دهم.”

گونتر گراس در پاسخ به این سؤال که چرا حالا و بعد از گذشت بیشتر از 60 سال ، سکوت خود را شکسته گفته است :”بالاخره باید آشکار می‌شد. این موضع لکه ننگی بر روی من برای همیشه باقی می‌گذارد.”

اس‌اس که دست‌چینی از اعضایش در دادگاه نورنبرگ محکوم شدند ، در هولوکاست شرکت داشته و نیروی غالب در تشکیلات نازی بوده است.

اعضای اس‌اس در ابتدا برای عضویت در اس‌اس ، داوطلب می‌شدند ، ولی بعد از سال 1944 به موازات ضعیف شدن نیروی ارتش آلمان ، اعضای اس‌اس به صورت تصادفی از میان مردان آلمانی انتخاب می‌شدند.

گونتر گراس در 15 سالگی برای “گریختن از خانواده‌اش” ، داوطلب نیروهای زیردریایی شد ولی رد شد. وی در زمستان 1944 به عنوان یک تازه‌سرباز وارد اس‌اس شد. در آن زمان به گفته خودش تنفری نسبت به اس‌اس در خود احساس نمی‌کرده است.

وی هیچ جزئیاتی درباره اینکه می‌داند واحدی که در آن خدمت می‌کرده ، یعنی واحد زرهی دهم فوندسبرگ درگیر اقدامات بیرحمانه زیادی بوده ، نمی‌دهد ولی اظهار گرده که هرگز با اسلحه تک‌تیر شلیک نکرده است.

ظاهرا گراس زمانی برای گریختن از جنگ ، خودش را به نحوی به یرقان مبتلا کرده بود ولی این کار تنها چند هفته نجاتش داده است.

گراس می‌گوید که احساس گناهش تنها در سال‌های بعد به وجود آمد:”این احساس گناه همیشه با این سؤال آمیخته بود که «آیا نمی‌توانی متوجه شوی که در آن برهه زمانی چه بر سر تو آمده؟»”

گراس نویسنده تعداد زیادی نمایشنامه و 11 نوول است ، مشهورترین اثر گراس “طبل حلبی” است که در آن به معاینه آلمان دوره جنگ می‌پردازد. گراس به مدت زیادی تجسم طرز فکر آلمانی بوده است.

گونتر گراس در مصاحبه‌اش گفته است که می‌خواهد این باور را که آلمانی‌ها قربانیان بی‌اراده هیتلر بوده‌اند ، باطل کند. او می‌گوید که آلمانیها حمایت‌کنندگان مشتاق رژیم نازی بوده‌اند. “البته آنها به همان اندازه اغوا می‌شدند ولی بسیاری از آنها مشتاقانه درگیر می‌شدند.”

” می‌خواهم منشأ این هواخواهی و دلایل پشت آن را ترسیم کنم. من این کار را در “طبل حلبی” و سپس “قرن من” انجام دادم. موضع کتاب تازه‌ام هم همین است.”

تا به حال تصور می‌شد که گراس به عنوان نیروی کمکی یک واحد ضدهوایی در سال 1944 به جتگ فرخوانده شده بود.

منبع

بیوگرافی گونتر گراس در ویکی‌پدیا

گونتر گراس در حال مصاحبه با روزنامه آلمانی

پی‌نوشت : متن اصلی نوشته‌های مرتبط با مصاحبه جنجالی اخیر گونتر گراس را می‌توانید در اینجا در سایت روزنامه فرانکفورتر آلگمین زیتن FAZ بخوانید. البته نوشته به زبان آلمانی است ، شاید ترجمه ماشینی آن در اینجا به شما کمک کند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

همکاران سمی چه بلایی می‌توانند سرتان بیاورند + گالری عکس

همکاران شما ممکن است زیاد آدم‌های بدی به نظر نرسند و جلوه خارجی‌شان خیلی محبوب و موجه هم باشد. اما باید کسی مدتی نزدیک آنها کار کرده باشد تا بداند که چه بلایی سر زندگی و آسایش شما می‌توانند بیاورند. هیچ وسیله‌ای را نباید به آنها قرض داد و…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

بهترین کتاب های علمی تخیلی برای پرورش تخیل شما |۶۴ اثر خواندنی

تهیه فهرستی از آثار علمی تخیلی که در ایران ترجمه و منتشر شده باشند و محبوب باشند، دشوار است. کلا وقتی فهرست می‌کنیم هدف ما ترغیب خواننده به بیشتر خواندن است و نه اینکه ادعا کنیم چیز کاملی درست کرده‌ایم.پس این شما و شماری از محبوب‌ترین…
آگهی متنی در همه صفحات
4 نظرات
  1. SAYE می گوید

    inke mige MARDOM dar poshtibani az Hitler naghshe asasi dashtan, khob kheyli mohem wa ebrat amuze

    harfe hamishegi-ye Liberal-ha ast ke Demucracy=Azadi nist

  2. ehsan می گوید

    واقعا خوشحال کننده است وقتی بفهمی یکی از نویسندگان محبوبت هم جزیی از تشکیلات محبوبت بوده
    خیلی ممنون.

  3. داریوش معمار می گوید

    در میدان نبرد آنکه می کشد و آنکه کشته می شود هر دو به یک اندازه مقصرند . اما آنکه به سمت مردم عادی شلیک می کند جنایت کار است. البته این ربطی به اثر نویسنده ندارد و حتا تاثیر معنوی ما. خوش بحال گونترگراس که جسارت و صداقت اعتراف دارد .و شاید همین موضوع او را تبرعه کند. اینکه صادقانه اعتراف می کنیم.

  4. سایه می گوید

    ای کاش نویسندگان ملی ما هم شهامت این اعتراف و ابراز تنفر را می‌داشتند و بی‌دلیل نمی‌گفتند از مرگ هراسی ندارند!!!

نظرات بسته شده است.