فیلیپ هالزمن، عکاس سوژه‌های در حال پرش

13

اگر پیش آمده باشد برای پیدا کردن عکس‌های «سالوادور دالی» در اینترنت جستجو کرده‌ باشید، حتما این عکس معروف را دیده‌اید، این عکس Dali Atomicus نام دارد:

اولین باری که این عکس را دیدم، موقعی بود که داشتم این پست را در مورد «دالی» و ربطش به دنیای پزشکی می‌نوشتم! در آن زمان این سؤال برایم پیش آمد که این عکس را چه کسی و چطور گرفته است!

این عکس را عکاسی به نام «فیلیپ هالزمن» Phillipe Halsman گرفته است. الان اگر کسی تا حدی در فتوشاپ مهارت داشته باشد، می‌تواند عکس‌های اینچنینی درست کند، اما زمانی که هالزمن زنده بود، خبری از فتوشاپ نبود!

بنابراین او مجبور شد که ۵ ساعت وقت صرف گرفتن این عکس کند. او طی این ۵ ساعت ، ۲۷ تلاش ناموفق برای گرفتن این عکس داشت و سرانجام در ۲۸‌امین بار موفق به گرفتن آن شد.

هر بار که هالزمن می‌خواست عکس بگیرد، تا ۴ می‌شمرد، دالی می‌پرید، ۳ دستیار گربه‌ها را پرتاب می‌کردند و یکی هم با سطل آب می‌ریخت، همسر هالزمن هم صندلی را نگه می‌داشت!

هالزمن (پرتره‌ای که توسط خود او گرفته شده)
هالزمن (پرتره‌ای که توسط خود او گرفته شده)

فیلیپ هالزمن در ۲ می سال ۱۹۰۶ در «ریگا»ی «لاتویا» در یک خانواده یهودی به دنیا آمد، پدرش یک دندانپزشک و مادرش مدیر یک مدرسه ابتدایی بود. در ۱۵ سالگی فیلیپ جوان شیفته عکاسی شد و شروع به عکاسی از افراد خانواده کرد و استعداد خود را در عکاسی از پرتره نشان داد.

در سپتامبر ۱۹۲۸، زمانی که همراه پدرش برای گردش به اتریش و کوهستان آلپ رفته بود، پدرش در اثر سقوط درگذشت. هیچگاه روشن نشد که واقعا چه چیزی
باعث سقوط پدر فیلیپ شده است، فیلیپ هالزمن متهم شد و دادگاه او را به ۱۰ سال حبس محکوم کرد.

این مورد جار و جنجال زیادی در ابعاد بین‌المللی پیدا کرد، طوری که اشخاص مشهوری مانند «آلبرت اینشتین» و «توماس مان» برای آزادی او نامه نوشتند.
سرانجام در سال ۱۹۳۱، هالزمن با این شرط که هیچگاه به اتریش برنگردد، آزاد شد.

هالزمن به فرانسه رفت و شروع به عکاسی پرتره برای مجله‌های مد مثل  Vogue کرد و شهرت زیادی به دست آورد. بعد از حمله آلمان به فرانسه، او فرارکرد و توانست با کمک اینشتین که دوست خانوادگی آنها بود، ویزای آمریکا به دست آورد. او در آمریکا هم به عکاسی ادامه دا دو از سال ۱۹۴۲ با مجله لایف شروع به همکاری کرد.

هالزمن از اواخر سال ۱۹۴۰ شروع به همکاری با سالوادور دالی کرد. عکس مشهور Dali Atomicus مفهوم تعلیق را القا می‌کند. عنوان این عکس از یکی از تابلوهای دالی به نام Leda Atomica گرفته شده است که در همین عکس به صورت  مبهم در پشت گربه‌ها دیده می‌شود.

همکاری هالزمن با دالی ادامه پیدا کرد، آنها در سال ۱۹۵۴ کتابی با عنوان «سبیل دالی» منتشر کردند که در آن ۳۶ منظره مختلف از سبیل دالی چاپ شده بود! یک عکس مشهور دیگر او با دالی یک پرتره سورئالیستیک از دالی در کنار یک جمجمه با عنوان In Voluptas Mors است.

عکس‌ هالزمن از آدری هپبورن

عکسی که او در سال ۱۹۴۷ از اینشتین گرفت، یکی از مشهورترین عکس‌های اینشتین محسوب می‌شود و نشاندهنده پشیمانی اینشتین در نقشش در ساخت نخستین بمب اتمی توسط آمریکایی‌ها بود. وقتی اینشیتن در سال ۱۹۹۹ از سوی مجله تایم به عنوان شخصیت برتر قرن انتخاب شد، از همین عکس در صفحه نخست این مجله استفاده شد.

او از بسیاری از مشاهیر مانند ریچارد نیکسون، خانواده فورد، مارلین مونرو، آلفرد هیچکاک، وینستون چرچیل، پایلو پیکاسو و کمدین‌های مشهور آمریکایی عکس گرفته است.

فلسفه پریدن!

هالزمن علاقه داشت که از سوژه‌هایش هنگام پرش عکس بگیرد. اما چرا او افراد مشهور را وادار می‌کرد که پرش کنند؟!

او عقیده داشت که هنگام پرش، توجه سوژه معطوف عمل پریدن می‌شود و در این هنگام نقابی که افراد در حالت عادی بر چهره می‌کشند، فرو می‌افتد و چهره
حقیقی شخص نمودار می‌شود. هالزمن در سال ۱۹۵۹ کتابی منتشر کرد که در آن عکس‌های ۱۷۸ شخص مشهور در هنگام پریدن به چاپ رسید.

در سال ۱۹۵۸ نام هالزمن در فهرست ۱۰ عکاس محبوب دنیا قرار گفت و در سال ۱۹۷۵ جایزه یک عمر فعالیت و تلاش در هنر عکاسی از سوی انجمن آمریکایی عکاسان مجلات به او اهدا شد.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

نقاشی‌هایی که به بالاترین رقم‌ها قیمت‌گذاری و فروخته شده‌اند

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…

زره نمادین فلزی پیچیده‌ برای گربه‌ها و موش‌ها – کار یک هنرمند باذوق!

دشمنی بین گربه‌ها و موش‌ها به قدمت تاریخ است. اگر قرار بود آنها مثل آدمیان در برابر هم صف‌آرایی کنند چه چیزهایی برای این نبرد می‌ساختند؟ کار یک هنرمند کانادایی تقریباً در همین سمت و سو است. جف دی بوئر با الهام از فرهنگ‌های باستانی و…

عکس این درخت‌های عجیب در دوره جنگ جهانی دوم اصلا ویرایش نشده‌اند!

این عکس شگفت‌انگیز جنگ جهانی دوم ممکن است عکس ویرایش شده یا فیک به نظر برسد. اما واقعا این طور نیست. در این عکس سورئال، که بخشی از آرشیو عکاسی نیرو‌های دفاع فنلاند است، یک ماشین ارتش فنلاند در امتداد جاده‌ای در چند مایلی مرز با اتحاد…

۱۰ شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

13 نظرات
  1. سالار كابلي می گوید

    جالب بود. بابت وقتی که گذاشتی ممنون

  2. علی می گوید

    سلام
    ممنون از یادداشت خوبتون
    من همیشه اسمش رو «هالسمن» می‌خوندم…

  3. sh می گوید

    چقدر خواندنی بود.ممنون از شما آقای دکتر.اما بیچاره اون سه تا گربه که ۲۸ بار مثل موش آب کشیده شدن تا این عکس گرفته شود.

  4. حسین می گوید

    جالب بود . بخصوص اون بخشی که طرز ساخت عکس رو منتشر کرده.
    در مورد انیشتین فکر میکنم کار اشتباهی نکرد. علم دیر یا زود به انرژی نهفته دراتم ها پی می برد و اگه اون کارو انیشتین نمی کرد یکی دیگه انجام میداد

  5. سسسس می گوید

    جالب بود . مرسی

  6. رها می گوید

    فوق‌العاده!
    البته مثل همیشه.

  7. Ali Tehrani می گوید

    مثل همیشه جالب بود.
    اگر احیانا به فرهنگ و مردم شرق علاقه مندین سری به من بزنین لطفا:
    http://trustmyeyes.blogspot.com

  8. sareh می گوید

    مرسی باز هم در مورد هنر مطلب بگزارید اگر تونستید در مورد اتوره سارس یا طراحی صنعتی هم مطلب بذارید کریم رشید یا زیبا دیزاین ممنون می شم

  9. پیکرتراش می گوید

    پریدن؟ پدر خودش چطور مرده بود؟;)
    اما به هر صورت مطلب بسیار جالبی بود، ممنون.

  10. یاسین می گوید

    خیلی جالب بود، مخصوصا اینجا که نوشتی:«او عقیده داشت که هنگام پرش، توجه سوژه معطوف عمل پریدن می‌شود و در این هنگام نقابی که افراد در حالت عادی بر چهره می‌کشند، فرو می‌افتد و چهره حقیقی شخص نمودار می‌شود»

  11. محدثه می گوید

    سلام
    به قیافه دالی نگاه کن(با دقت)
    به نظرت مفهوم پرتره خودش چیه؟
    دلم میخواد همه عکسهای هالزمن را ببینم
    تو که میدونی من چقدر عاشق عکسم

  12. saeed می گوید

    تصاویر از کار افتاده اند.

    1. m@H می گوید

      از کار افتادن!!!!!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5