بعد از دو هزار سال نخستین کامپیوتر جهان دوباره به کار افتاد

در سال ۱۹۰۱ گروهی از غواصان در ساحل جزیره‌ای به نام Antikythera در ۱۸ مایلی شمال جزیره کرت یونان، وسیله‌ عجیبی را پیدا کردند. این وسیله هم‌اکنون به همان نام محل کشف‌اش Antikythera نامیده می‌شود. محققان حدس زدند این وسیله یک ماشین حساب نجومی باشد و از آن برای پیش‌بینی کسوف و خسوف و ماه‌های قمری استفاده می‌شده است. تخمین زده می‌شود این وسیله ۱۲۰ تا ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده باشد.

کارکرد داخلی و مکانیسم کار این وسیله به مدت ۱۰۰ سال شناسایی نشد تا اینکه گروهی از محققان مکانیسم این وسیله را کشف کردند، آنها برای این کار از روش‌های تصویربرداری پیشرفته اشعه ایکس، اشعه گاما و مدل‌سازی سه‌بعدی کامپیوتری استفاده کردند و توانستند نمای داخلی این وسیله و چرخ‌دنده‌هایش را ببینند. 37 چرخ‌دنده این وسیله با ظرفات و دقتی مثال‌زدنی طوری ساخته شده‌ بودند که حرکت اجرام سماوی را مدل‌سازی و پیش‌بینی می‌کردند و یونانی‌ها با استفاده از آن، زمان و مکان المپیک‌ها را تعیین می‌کردند. از لحاظ فناوری، ساخت چنین وسیله در دو هزار سال پیش شگفتی‌آور است، چرا که این وسیله بیشتر شبیه وسیله‌های مکانیکی قرن نوزدهم است تا ابزارهای ساخته شده در دو هزار سال قبل. خبر تازه در مورد این وسیله این است که موزه بریتانیا، نمونه‌ای از این وسیله را ساخته است و به این ترتیب توانسته دوباره نمونه این «کامپیوتر مکانیکی» را به کار بیندازد.

برای اطلاعات بیشتر این ویدئو را در یوتیوب ببینید.

21 دیدگاه

  1. البته تمدن یونان در سده‌ی پنجم پیش از میلاد و در زمان سلطه‌ی علمی و سیاسی فیثاغورثیان، رشد شگفت‌آوری کرده بود. جالب است بدانید بیش‌تر از یک قرن قبل از آن‌که بطلمیوس با نظام ارسطویی و زمین‌محور خود دانش نجوم را دچار یک انحراف 1700 ساله کند، دانشمندی به نام آریستارخوس ساموسی منظومه‌ی خورشیدی را به همین شکل فعلی که می‌شناسیم کشف کرد. اگر نبودند افلاتون و ارسطو، چه بسا من و شما حالا اینترنت را در موزه‌ی تاریخ به نظاره می‌نشستیم.

  2. دلایل بسیاری بر دانش های اعجاب انگیز گذشتگان هست …
    که این هم بهشون اضافه میشه…

  3. مغز فعال و پوینده ای که در دوهزار سال قبل این دستگاه و نمونه های شبیه به آن را ساخته اینک به طبیعت برگشته اما انرژی که در آن زمان صرف گردید هنوز هم اثراتش باقی مانده و تاثیر گذار است …
    با سپاس از شما

  4. عالی بود …
    پ.ن: دکتر جان سایت هاستینگ عکس imageshack.us تو ایران فیل-تره برای همین عکس های این پست لود نمیشن…

  5. از نوشته هایتان بسبار استفاده می کنم و همچنین از نوشته های خواهرتان فرانک. لینکتان را با نام خوتان در وبلاگ قرار دادم.
    ارادتمند

  6. کمی درد داشتم
    سر از وبلاگ یک پزشک در آوردم به هزار امید و آرزوی مرهم!
    تازه دیدم پیغام داده اند:
    لطف کنید و در کامنت‌هایتان تنها در مورد همین پست مطلب بنویسید، اگر مطلبتان چیز دیگری است، از فرم تماس استفاده کنید.
    اما نمی دانم چرا نسخه شان را اول برای خودشان نمی پیچند!
    نام وبلاگتان به ارائه خدمت تان نمی آید؟
    ببخشید دکتر من یک نویسنده ام! کارم اعتراض است و انتقاد، یا تغییر حرفه دهید یا تغییر نام!

    1. سلام
      می تونید برای پاسخ به سوالات پزشکیتون به سامانه اطلاع رسانی شبکه پزشکی کشور www.pezeshki.net مراجعه کنید

  7. خیلی جالبه. نمی دونم با وجود اینکه آن زمانها چنین پیشرفتهایی بوده دانش بشری هنوز آنچنان که باید پیشرفت نکرده ولی ما ادعا می کنیم خیلی پیشرفت کردیم.
    در ضمن:
    عمرتون صد شب یلدا
    دلتون قدر یه دنیا
    توی این شبهای سرما
    یادتون همیشه با ما
    دل خوش باشه نصیبت
    غم بمونه واسه فردا

  8. این درسته که اگه این کار رو یونانی ها کردن کار بزرگی بوده در اون زمان اما این قدر انگشت به دهن نمونید و بدونید تمدن بزرگ ما ایرانی ها هم در 2500 سال قبل باطری الکتریکی اختراع کرده!
    می دونم باورش براتون سخته اما برید راجبش تحقیق کنید
    زنده باد ایران Long Live Persia The Great

  9. جالبه..البته جالب نیست
    چرا؟
    اگر مغز بشر از خرافات دینی پر نمیشد..چه بسا علم امروز متعلق به 1400سال پیش بود
    تا زمانی که انسانها دوای درد خود را در آسمانها بیابند(جن و پری و..) بشر همچنان در عقبماندگی به سر خواهد برد
    علم از زمانی پیشرفت کرد که بشر فهمید که یک موجود زمینست نه یک موجود فرازمینی و …

  10. با سلام جناب آقای دکتر
    خیلی زیبا بود ولی می خواستم به عنوان یک خواننده تاریخ خدمتتون یادآور بشم که به دلیل تفکرات تعصبی و گاهی جاهلانه بسیاری از بزرگان و اندیشمندان یونانی به ایران مهاجرت کرده و به دربار شاهنشاهی پناهنده می شدند.
    به طور مثال دموکریتوس یا ذیمقراطیس در دربار هخامنشیان پناهنده شده و و در ازای تحقیقات علمی و خدمات آنان به علوم ایران از مستمری سالانه برخوردار بودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]