روز ما

5

فرانک مجیدی: روز 16 شهریور از آن‌جا که سال‌روز ایجاد نخستین وبلاگ فارسی، وبلاگ سلمان، هست به‌عنوان روز وبلاگ‌نویسی میان فارسی‌زبانان انتخاب شده‌است. امروز که 22 ماه از آغاز وبلاگ‌نویسی من می‌گذرد، از خود می‌پرسم چرا وبلاگ می نویسم؟ هدف من از این کار چیست؟

روز 3 شهریور سال 1320 را در ذهن مجسم می‌کنم. نیروهای متفقین شبانگاه وارد حریم خاک و آسمان ایران شدند و مردم، تنها روز بعد و وقتی کار از کار گذشته‌بود، از رادیو و روزنامه‌ها از این واقعه مطّلع شدند. بیایید کمی دورتر برویم. روزی را تجسم کنید که روزنامه‌های ایران با چاپ سنگی در می‌آمدند. حالا جهانی‌تر شویم، زمانی که گوتنبرگ نخستین دستگاه چاپ را به پا کرد و انسان از رونویسی کتاب‌ها بی‌نیاز شد. شادی و حس نوستالژیک لمس ورقه‌های کاغذ و روزنامه، حس نوشتن روی کاغذ، فشار و سرعت یک قلم غضبناک از توصیف آن‌چه می‌نویسد، نرمی چرخش قلم هنگام نگارش نام و خاطره‌ی محبوب و قطره‌ی اشکی که گاه از چشم نویسنده بر کاغذ می‌چکد و مرکب را پخش می‌کند. حس بوی روزنامه‌هایی که خبر از آغاز جنگ می‌داد و بغض شادی مردم و روزنامه‌های مچاله‌شده از شدت هیجان در دست‌هایشان و عنوان پایان جنگ. حس گرداندن پیچ‌های رادیوهای چوبی و شنیدن صدای تهدیدگر هیتلر، آوازخوانی بنان و امواج رادیو تهران. حس تلویزیون‌های چوب‌گردویی با صفحات قطور محدّب سیاه و سفید و دیدن «الویس پریسلی» با آن رقص و آوازهای سبک تازه‌اش. حس ماجراجویانه‌ی خواندن کتاب‌های همینگوی در فصل کتابسوزان آلمان، و تند و تند پیاده کردن نوارهای دکتر شریعتی روی کاغذ. مردم دنیا به‌رغم سرنوشت‌ها و دنیاهای متفاوتشان، چه خاطره‌ها و حس مشترکی دارند به روزنامه، کتاب، رادیو و تلویزیون! این‌ ابزار خاطره‌انگیز، ناقلان پیام‌های نوستالژیک دنیای دیروز بودند.

اما صرفاً متکی بودن به این ابزار، در دنیای امروز انسان‌ها را بی‌نیاز نمی‌کند. دنیای اینترنت روند گردش اطلاعات را سریع‌تر کرده، هر ثانیه حامل صدها خبر خوب و بد است. بنابراین تمام ابزارهای فوق، در دنیای اینترنت برای خود جایی گشوده‌اند. دنیایی دیگر شده است، ساکنانش هم دگرگون شده‌اند. از ادبیات و نقاشی گرفته، تا اطلاعات علمی و تاریخی و سیاسی اینترنت پر از نکات مفید است. شکی نیست که در روند گردش اطلاعات وبلاگ‌ها نقش مهمی دارند و می‌توان روی آن‌ها حساب ویژه باز کرد.

وبلاگ‌نویسی، آداب قلم‌‌راندن را از جمع معدود اصحاب طبع و نشر خارج کرده. دیگر تنها نویسنده‌ی حرفه‌ای روزنامه و کتاب، سخن نهایی را نمی‌‌گوید، صداهای معدود به گوش نمی‌رسد و تنها آنان که قلم را ظریف‌تر می‌گردانند و نکته‌ها را طنازانه‌تر می‌نمایانند سهمی در نقش زدن به جامعه ندارند. حتی هنرمندان مطرح هم برای همگانی‌تر شدن کلامشان برای خود وبلاگی دست و پا می‌کنند. امروز کسی وحشت این را ندارد که روزی به پایان می‌رسد، بی آن‌که سخنی را که باید را گفته‌باشد. عکاسان حرفه‌ای یا تازه‌کار و مستعد یا حتی افراد آماتور در عکاسی، تصاویری را که ثبت کرده‌اند، به اشتراک می‌گذارند. هر فرد، می‌تواند خبرنگار محیط و اتفاقات اطرافش باشد، بی‌ آن‌که دوربینی پیشرفته و میکروفونی به دست گیرد. اثر یک هنرمند با خلق آن و نقد چند منتقد صاحب‌نام پایان نمی‌یابد و هر خواننده‌ای می‌تواند نظرش را درباره‌ی اثر بگوید و دیگران را از افکارش مطّلع سازد. وبلاگ‌ها می‌توانند تصویری از کاستی‌های محیط اطراف و نگاه ناقدانه‌ی فرد بر اجتماعش را نشان دهند، وبلاگ‌نویس می‌تواند در آن حدیث‌نفس بنویسد و دغدغه‌ی فکری‌اش را با خواننده به اشتراک بگذارد، می‌تواند مینیمال بنویسد یا ماکسیمال. به هر صورت، وبلاگ خانه‌‌ای است که وبلاگ‌نویس برای آرا و نظراتش ساخته، بر آن مختار است و چون اندیشه‌ی هر فرد، محترم شمرده می‌شود.

برای تمام دلایل بالا، وبلاگ‌نویسی را امری خجسته و محترم می‌دانم و باور دارم به گوش رسیدن هزاران عقیده و صدا، از دنیا جایی بهتر برای زیستن می‌سازد. وحشتی از گفت و شنود این صداها نباید باشد. دنیای گرامافون و روزنامه‌های سیاه و سفید کاهی تمام شده، هرچند، همواره پرخاطره خواهد ماند، به‌واسطه‌ی پله‌هایی که دنیای دیروز برای ما ساخت، انسان‌ امروز جسارت ساخت پله‌هایی مدرن‌تر را یافته. بسیاری از این تلاش‌ها، مدیون این صدای جمعی است. همه‌چیز تغییر کرده، دنیایی دیگر است.

پ.ن: تقدیم به تمام وبلاگ‌نویسان فارسی‌زبان. ایرانی، افغانی و تاجیکی.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

همکاران سمی چه بلایی می‌توانند سرتان بیاورند + گالری عکس

همکاران شما ممکن است زیاد آدم‌های بدی به نظر نرسند و جلوه خارجی‌شان خیلی محبوب و موجه هم باشد. اما باید کسی مدتی نزدیک آنها کار کرده باشد تا بداند که چه بلایی سر زندگی و آسایش شما می‌توانند بیاورند. هیچ وسیله‌ای را نباید به آنها قرض داد و…

در جریان قرار و ملاقات (برای انتخاب همسر) چه آداب معاشرت و نکاتی را باید رعایت کنیم؟

آداب قرار ملاقات به مجموعه‌ای از رفتار‌ها و انتظارات قابل قبول اجتماعی اشاره دارد که معمولاً هنگام قرار ملاقات رعایت می‌شود. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:وقت‌شناس باشید: به موقع برسید یا به طرف دیگر…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

مجموعه‌ای از تصاویر هراس‌آور، عجیب با به اصطلاح نفرین‌شده!

برای قسمتی از شگفتی یا ترس خودمان از پیرامون یا عکس‌ها نمی‌شود توضیح صریح ارائه کرد. احتمالا منشا این ترس‌ها به تدریج در سیناپس‌های مغزی ما از هزاران سال پیش یه یادگار گذاشته شده.آدم فکر می‌کند اگر قرار باشد برنامه هوش مصنوعی ایجاد شود…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. علی صبا می گوید

    سلام و خسته نباشید. مثل همیشه عالی بود. تمامی پست های شما را مطالعه می کنم نمی دانم چرا از این یکی بیشتر خوشم آمد. موفق باشید.

  2. دختر نارنج و ترنج می گوید

    منم بهتون تبریک می گم این روز رو.. این روزی که تحول بزرگی توی زندگی تک تک ما وبلاگ نویس ها بوده. شاید بدون این که اون لحظه ی اتفاقش متوجه بشیم..
    همیشه مطالبتون برام جالبه… پایدار باشید.

  3. صادق می گوید

    به قولی می‌توان گفت “همه وبلاگ دارند، پس همه هستند”! شاید این راهی باشد برای شکستن سلطه‌ی مطلق!

  4. میثم می گوید

    سلام
    زیبا بود

  5. Eva Davaran می گوید

    فرانک خانم
    باور دارم که ابداع اینترنت هوشمندانه ترین و مردمی ترین کاری است که بشر تا کنون انجام داده است. و با شما هم عقیده ام که وبلاگ نویسی کاری خجسته است.
    ضمنا شما خیلی خوب نقد کتاب می نویسید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.