عکسهای «بینگ» چطور انتخاب میشوند؟

مایکروسافت، در طی سالها، همواره سعی کرده است که سهم خود را در بازار جستجو بهتر کند. مقامات این شرکت در سال 2009 تصمیم گرفتند که سرویس جستجوی خود را که تا پیش از آن MSN یا Live نامیده میشد، تغییر نام دهند و با انتخاب یک نام جدید و ارتقای ظاهری و تا حدودی هم باطنی، دست به «برند»سازی مجدد بزنند و Bing را معرفی کنند. در هشتم می سال 2009، استیو بالمر در جریان همایشی در سن دیهگو، از راهاندازی بینگ خبر داد و در سوم ژوئن همان سال 2009، بینگ کاملا آنلاین شد.
اما یکی از چیزهای واقعا جذاب در بینگ، تصاویر پشتزمینه آن هستند. این تصاویر واقعا زیبا و با سلیقه انتخاب میشوند و آدم را برای لحظاتی به دنیای دیگری میبرند.
در حالی که صفحه اول سرویس جستجوی گوگل، کاملا ساده است و به جز لوگوی چندرنگ گوگل یا لوگوهای مناسبتی و باکس جستجو و لینکهایی در نوار بالایی، عملا چیز دیگری نمیشود در صفحه اول گوگل پیدا کرد، بینگ سیاست دیگری را دنبال میکند و سعی میکند با عکسهای جذاب، کاربران را به خود جلب کند.
آیا تا به حال فکر کردهاید که این عکسها چطور انتخاب میشوند و در بینگ مورد استفاده قرار میگیرند؟
انتخاب این عکسها، به عهده گروه ویژهای در بینگ است، رئیس این گروه ویژه شخصی به نام «استفانی هورستمنشاف» است که به او حتی لقب ملکه عکسهای بینگ هم دادهاند!
یک هفته در میان، اعضای این گروه تشکیل جلسه میدهند و از بین صدها و گاه هزاران عکس، عکسهایی را انتخاب میکنند. معیار انتخاب عکسها، القای حس کاوش و اکتشاف و همچنین مؤثر بودن عکسها در ایجاد حس و حال سرخوشی در مخاطبان است. معمولا عکسهایی انتخاب میشوند که رنگبندی پرنشاط، زنده و خیرهکنندهای دارند.
معمولا ماهیت عکسهای انتخابشده طوری است که کاربران را کنجکاو میکند که بدانند، عکس از کجا گرفته شده است و در مورد چه چیزی میخواهد توضیح بدهد. بینگ هم با پیشبینی همین کنجکاوی کاربران، در یک اقدام جالب کاری کرده است که وقتی کاربر، ماوس را روی نقاط خاصی از عکس میبرد، توضیحاتی را ببیند. این توضیحات به سرویسهای جستجوی عمومی، عکس یا نقشه بینگ لینک میشوند، تا کاربر هر چه بیشتر درگیر استفاده از بینگ شود و تشویق شود که در آینده باز هم از بینگ استفاده کند. خود این توضیحات و نحوه لینک شدن آنها، کار مستمر اعضای گروه ویژه بینگ است.
بینگ به خاطر اینکه کاربران مناطقی که در آنها سرعت اینترنت، پایین است، دچار مشکل نشوند، ترتیبی داده است که عکسها، همیشه بعد از بارگزاری اولیه صفحه بینگ لود شوند.
بیشتر کاربران، این عکسهای بینگ را دوست دارند، اما در این میان کسانی هم پیدا میشوند که بیشتر عاشق این عکسها هستند، استفانی هورستمنشاف در یکی از مصاحبههای خود از آموزگاری یاد میکند که هر روز در کلاسش، عکسهای بینگ را به دانشآموزانش نشان میدهد و در مورد آنها توضیح میدهد. وبسایتهایی هم در اینترنت وجود دارند که توسط هواداران مشتاق بینگ راهاندازی شدهاند و عکسهای بینگ را به ترتیب زمانی یا موضوعی، آرشیو میکنند، مثل این. استفانی بر این باور است که عکسهای بینگ به کاربران استراحت کوتاهی میدهند و آنها را از تنش زندگی روزانه برای لحظهای هم شده میرهانند و به مسافرتی کوتاه از پشت میز کار و از ورای صفحه مانیتور، میبرند.
بینگ از 14 منبع عمده، برای انتخاب عکسها استفاده میکند، یکی از این منابع، سایت مشهور کوربیس Corbis است که متعلق به شخص بیل گیتس است. به علاوه بینگ و نشنال جئوگرافیک، چندی پیش، تصمیم گرفتند که همکاری مشترکی را شروع کنند.
محبوبیت عکسهای بینگ، باعث شده است که تا حالا چند مسابقه عکاسی هم توسط بینگ برگزار شود، مثلا چندی پیش بینگ، مسابقه عکسی با موضوع مسافرت تابستانی برگزار کرد که از بین حدود 10 هزار عکس دریافتشده، عکس یک عکاس استرالیایی به نام «جرمی سامرز» برنده شد. عنوان این عکس «طوفان روی سیدنی» بود و عکاس، آن را از آپارتمان مادربزرگش گرفته بود. خبر موفقیت او در استرالیا سر و صدای زیاد به پا کرد و عکس او یک روز به عنوان تصویر بینگ، مورد استفاده قرار گرفت.
تیم انتخاب عکس بینگ، به تدریج یاد گرفته است که دقیقتر باشد و در مناسبتهای مختلف، عکس متناسب بگذارد. اما چیز جالبی که آنها متوجهاش شدهاند این است که هر گاه از عکسهای حیوانات کوچک دوستداشتنی استفاده کنند، ترافیک بینگ به میزان محسوسی بالا میرود، چه کسی است که این موجودات را دوست نداشته باشد؟!
بد نیست این پست من را هم بخوانید:
چگونه تصاویر «بینگ» را به صورت اتوماتیک، کاغذدیواری ویندوز کنیم؟
برای run کردن برنامه ای که تصاویر بینگ را اتوماتیک نشان بده نیاز به پسورد هست. این پسورد را از کجا بیاریم. هر کاری کردم run نمی کنه. خیلی ممنون میشم اگه جواب بدین..
نوشته خوبی بود . اتفاقا مدتی بود که من هم به همین فکر بودم که چه کسی این عکسها را میگیره و فکر میکردم کار خود بینک باشه .
از توضیحاتت ممنون
سلام
اتفاقا این موضوع و توضیحاتی که دادی مدتها بود که در موردش سئوال داشتم
ممنون
یادمه یکبار هم بینگ عکس سی و سه پل اصفهان رو به عنوان تصوسر برگزیده برای یک روز در پس زمینه موتور جستجو خودش گذاشته بود
دکتر اینجور که از بایگانی ِ بینگ بر میآید، عکسهایاش در کشورها (یا منطقهها)یِ مختلف تفاوت دارد. چیزی در این باره میدانید؟
بله، تفاوتهایی هست، بعضی روزها هم مشترکه در کشورهای مختلف.
واقعا عالی بود – مدتها بود که فکر می کردم چگونه است که بینگ در انتخاب عکس ها تا این حد عالی است.
ممنون از نوشته های خوب و عالی سایتتون
بینگ در مدت کوتاهی موفقیت خودش رو بدست آورد، بعد از اینکه گوگل دستخوش نتایج پرت و پلایی شد که سایت های تبلیغاتی خصوصا فارسی زبان گریبانش رو گرفتند، چندین ماهه که من کاملا روی بینگ رفتم و خیلی خیلی راضی ترم ازش… البته این رضایت از روز اول به این اندازه نبود ولی رشد کیفی نتایج جستجو کاملا ملموسه…
یه بار یکی یه حرفی زد جالب بود:
تو خارج برای کارهایی که تو ایران براش پولی نمیدن، میلیون میلیون پول میدن! خداییش اونا حقشونه که آمریکان و ما ایرانیم! برای هر کاری متخصص دارن….! فکر کن تو ایران به یه نفر ماهی 1 میلیون پول بدی بگی هر چند روز یه بار یه عکس انتخاب کن…!
اما تو ایران هر پروژه ای که قراره انجام بشه 1 نفر همه کاره هست…!! یعنی یادمون ندادن که گروهی کار کنیم ها…! مشکل از خودمون نیست…! ;)
من هم مطلبی دارم با عنوان “چگونه به آرشیو تصاویر زیبای بینگ دسترسی پیدا کنیم” که می تونید با مراجعه به سایتم و یا جستجو آن را مطالعه کنید.
فکر کنم نباید لینکش رو اینجا بزارم؟!!
وبلاگی به همین منظور تصاویر موتور جستجوی بینگ را جمع آوری می کند نام وبلاگ www.igoogle.blogfa.com است که کاربران می توانند تصاویر قبلی موتور و تصاویر جدید موتور بینگ را جداگانه دریافت کنند.