فناوری‌ها و امکاناتی که یک شهر هوشمند باید داشته باشد

11

همه ما تقریبا می‌دانیم که یک شخص باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا او را گیک، مشتاق فناوری یا آدم به‌روز بدانیم، مثلا انتظار داریم این شخص به گجت‌های تازه مجهز باشد، کاربر خوب اینترنت باشد، از اپلیکیشن‌های خوبی متناسب با نیاز خود استفاده کند، با استفاده از منابع الکترونیک دانش خود را افزایش دهد و با استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا وبلاگش این دانش را با بقیه به اشتراک بگذارد.

اما ما چه شاخص‌هایی برای یک شهر به‌روز و مدرن می‌شناسیم؟

آیا فکر می‌کنید شهرهای ما اکنون شلوغ هستند؟ اگر تا سال 2030 صبر کنید، بیش از 5 میلیارد نفر از ساکنان زمین در مناطق شهری زندگی خواهند کرد. اما پیش از آن‌که به چنین تراکم جمعیتی برسیم، باید شهرهای‌مان را آماده و بهینه کنیم. شهرها باید بهتر و هوشمندتر شوند.

بعضی‌ها فکر می‌کنند که با چند ساختمان بلندمرتبه زیبا و یا احداث چند خیابان می‌توانند، ظاهری امروزی به یک شهر بدهند، غافل از اینکه در دنیای امروز، شهر باید مجهز به شالوده‌های متعددی باشد تا بتوان آن را امروزی نامید.

01-05-2013 06-21-05 PM

مقامات شهری در سراسر دنیا به کمک سازندگان و طراحان و پیمانکاران می‌کوشند زندگی شهری را بهبود بخشند. چه این بهبود در زمان‌بندی ترافیک باشد، چه در نورپردازی بهتر محیطهای شهری یا حتی یک اپ برای کمک به شهروندان؛ آن هم در دوره‌ای که با افزایش نفوذ تلفن‌های هوشمند اپ‌ها قدرت تاثیر بیشتر و بیشتری خواهند داشت. اپ‌ها و فناوری‌هایی که به درستی پیاده‌سازی شده باشند، به مقاماتی که دایما با کسری بودجه تحت فشار هستند کمک خواهد کرد که در مصارف مالی صرفه‌جویی کنند و کارآمدتر باشند. در ادامه فهرستی از 25 فناوری پیشرفته را مشاهده می‌کنید که انتظار می‌رود در تمام شهرهای بزرگ دنیا پیاده‌سازی شوند

• داده‌های باز (Open-data): تلاش‌هایی در حوزه داده‌های باز و هکاتون‌هایی نظیر آن‌چه در رقابت BigApps نیویورک شاهد آن بودیم، به تولید اپ‌هایی کاربردی منجر خواهد شد که شهرها را بهتر کرده، باعث صرفه‌جویی در منابع شده و شهروندان را مطلع و هوشیار نگاه می‌دارند. چیزهایی نظیر کیفیت هوا، امتیازهای رستوران‌ها، امتیاز وضعیت ساختمانی منازل، قوانین جدید و نمونه‌های مشابه از جمله مواردی هستند که باید در دسترس تمام شهروندان قرار بگیرند.

• اپ‌های پارکینگ: اپ‌هایی که به راننده‌ها نشان دهند که نزدیک‌ترین پارکینگ در دسترس کجاست و چگونه می‌شود به آن‌جا رسید، مورد بعدی هستند. این اپ‌ها باعث صرفه‌جویی در زمان، سوخت و پول شده و جریان ترافیک را روان‌تر می‌کنند.

• اپ‌های امکانات شهری: اپ‌هایی که به شهروندان امکان دهند نگهداری از امکانات شهری نظیر سطل‌های زباله، باجه‌های تلفن، درختان، شیرهای آتش‌نشانی و غیره را بر عهده بگیرند. در چنین صورتی لازم نیست برای استخدام پرسنل هزینه‌ای صرف شود. بوستون و هونولولو پیش از این (از طریق برنامه Code For America) نیز چنین سیستم‌هایی را پیاده کرده‌اند. چنین پروژه‌هایی باعث می‌شوند که به نظر برسد سرمایه‌گذاری بیشتری در مناطق شهری انجام شده است.

• سیستم‌های مدیریت پسماند: سیستم پرداخت در برابر تولید زباله (PAYT یا Pay As You Throw) باعث می‌شود که افراد بیشتر به بازیافت روی آورده و کمتر منابع را هدر دهند. در همین حال استفاده از برچسب‌های RFID باعث تسهیل طبقه‌بندی و مرتب‌کردن مواد بازیافتی می‌شود. به این ترتیب بطری‌های پلاستیکی قابل‌بازیافت سر از طبیعت در نخواهند آورد.

• سیستم‌های دیجیتال پرداخت هزینه پارکینگ: سیستم‌های تمام دیجیتال و ساده پرداخت پارکینگ می‌توانند به آرامش خیال ما کمک کنند. با چنین سیستم‌هایی دیگر لازم نخواهد بود قبض پارکینگ را جلوی داشبورد بگذاریم، به واسطه ترس از تمام شدن زمان پارکومتر کارمان را با عجله انجام دهیم یا برای در اختیار داشتن زمان اضافی سکه‌های بیشتری در پارکومتر بیاندازیم. این سیستم‌ها حداقل می‌توانند امکان اضافه کردن شارژ را از طریق یک اپ برای ما فراهم کنند. با پول دادن برای پارکینگ مشکلی نداریم، اما انتظار داریم حداقل این کار ساده‌تر انجام شود.

01-05-2013 06-21-27 PM

• اپ راهنمای شهر: چنین اپی می‌تواند اطلاعاتی درباره موزه‌ها، پارک‌ها، نشانه‌های شهری و تاریخی، هنرهای مردمی، رستوران‌ها و وضعیت لحظه‌ای ترافیک را در اختیار شهروندان قرار دهد. چنین اپ‌هایی مانند آن‌هایی که در بالتیمور، اوتاوا، شارلوت و نیواورلئان پیاده‌سازی شده‌اند، به شهروندان و توریست‌ها کمک می‌کنند تجربه‌شان از گردش در شهر را بهتر کنند.

• صفحات لمسی: این فناوری باید در تمام سطح شهر؛ از کیوسک‌ها گرفته تا باجه‌های فروش بلیط مترو و تاکسی‌ها به کار برده شود. البته این فناوری باید ضد باکتری هم باشد!

• وای‌فای: دسترسی به وای‌فای آزاد باید در ایستگاه‌های مترو و در تونل‌های آن فراهم باشد و تمام ایستگاه‌ها باید وضعیت هوا را اعلام کنند.

بناهای پایدار: این بناها که به لحاظ انرژی نیز کارآمد هستند باید جایگزین ساختمان‌های معمول شوند.

• کیوسک‌های داینامیک: کیوسک‌هایی که به صورت پویا اطلاعات لحظه‌ای در مورد ترافیک، آب و هوا و اخبار محلی را به نمایش در می‌آورند. کیوسک‌های Urbanflow در هلسینکی بارزترین نمونه‌های آن‌ها هستند.

• سیستم‌های واکنش به بحران: اپ‌ها یا سیستم‌های هشداردهی اورژانس و واکنش به بحران مبتنی بر رسانه‌های اجتماعی، فناوری دیگری است که باید در شهرها فعال شود. تمام شهروندان باید به اطلاعات حیاتی دسترسی داشته باشند. چه هشداری درباره یک جنایت تازه به‌وقوع پیوسته باشد و چه توصیه‌ای درباره توفانی که به شهر نزدیک می‌شود.

• پلیس هوشمند: نیروهای پلیس باید اطلاعات بی‌درنگ مجهز باشند تا بتوانند جرایم را کنترل کرده و از آن‌ها پیشگیری کنند.

• حمل‌ونقل عمومی‌تر: قطارهای پرسرعت و سیستم‌های BRT (سرنام Bus Rapid Transit) باید در اختیار شهروندان قرار گیرد تا بتوانند با سرعت و سادگی «شهرنوردی» کنند.

• نورهای OLED: نورهای OLED و سیستم‌های نظارت تصویری در مکان‌های پر جرم و جنایت می‌توانند بسیار مفید باشند. نمونه فعلی آن‌ها یک سیستم 24/7 است که در کلکته به راه خواهد افتاد.

• ایستگاه‌های شارژ: ایستگاه‌های شارژی مانند «درخت توت‌فرنگی» در صربستان که با پانل‌های خورشیدی کار می‌کند، می‌توانند هم به ایستگاه اتوبوس و هم به هات‌اسپات‌های وای‌فای تبدیل شوند.

• سقف‌های خورشیدی: سقف‌ها یا باغ‌هایی که با پانل‌های خورشیدی پوشیده شده‌اند، می‌توانند بخشی از انرژی مورد نیاز ما را تامین کنند. این کار مانند SolaRoad آمستردام حتی در مسیرهای دوچرخه‌سواری نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

• اشتراک دوچرخه: برنامه‌های اشتراک دوچرخه مانند آن‌هایی که در پاریس و واشینگتن اجرا شده‌اند و یا آن‌هایی که در لس‌آنجلس و نیویورک پیاده خواهند شد، در بهبود حمل‌ونقل موثر هستند. همین‌طور سیستم‌های پارک دوچرخه هم مفید خواهد بود. این سیستم‌ها شاید به صورت زیرزمینی و با سیستم‌های موتوری (مانند EcoCycle ژاپن) نیز پیاده‌سازی شوند.

• اقتصاد اشتراکی: این اقتصاد می‌تواند جایگزین مبتنی بر خرید شود. اگر ما چیزهای موردنیازمان را از دیگران قرض بگیریم یا اجاره کنیم، به خرید و انبار کردن کالاهای کمتری نیاز خواهیم داشت. نت‌فلیکس یا Airbnb را به یاد خاطر بیاورید. برای عملی شدن این ایده باید اپ‌هایی وجود داشته باشند که به شهروندان کمک کنند بنگاه‌های خیریه‌ای که واقعا به وسایل اضافی آن‌ها نیاز دارند را بیابند. Zealous Good در شیکاگو نمونه‌ای از این سیستم است.

• کنترل هوشمند آب‌وهوا: سیستم‌های هوشمند تنظیم شرایط محیطی نظیر «ترموستات Nest» در منازل و محیطهای کار به یکی از ابزارهای الزامی تبدیل خواهند شد.

• استفاده گسترده از اپ‌های مسیریابی ترافیکی: اپ‌هایی نظیر Greenway و Waze به ابزارهایی پرکاربرد تبدیل خواهند شد. بنا بر آمار Greenway افراد به صورت معمول هر سال 60 ساعت در ترافیک می‌مانند. این اپ‌ها بهترین مسیر را برای هر راننده مشخص کرده و به این ترتیب ترافیک را روان‌تر و میزان تولید CO2 را کمتر می‌کنند. همچنین این اطمینان را فراهم می‌کنند که دامنه ترافیک در یک بلوار خاص به سایر نقاط کشیده نمی‌شود.

01-05-2013 06-21-48 PM

• بازیافت آب: سیستم‌های بازیافت آب نیز باید توسعه بیشتری بیابند. این موضوع که 70 درصد زمین را آب فرا گرفته است، دلیل نمی‌شود که در مصرف آن زیاده‌روی کنیم.

• برنامه‌ریزی شهری انبوه‌سپاری شده (Crowdsourced urban planning): برنامه‌هایی نظیر Brickstarter نیز رواج و طرفداران فراوانی خواهند داشت.

• اینترنت باندپهن: دسترسی به اینترنت با سرعت بالا (شاید فیبرهای گوگل!) به یکی از حقوق شهروندی تبدیل خواهد شد. این امر شکاف دیجیتال را کم کرده و به رشد اقتصاد کمک می‌کند.

• پرداخت از طریق موبایل: این سیستم پرداخت همه‌جا و در همه شرایط از خرید غذا تا حمل‌ونقل عمومی باید امکان‌پذیر باشد.

• برنامه‌های اشتراک خودرو: این سیستم‌ها هم باید همه‌گیر شوند. چرا که اگر دو خودرو مسیر مشابهی را طی کنند و ظرفیت هر دوی آن‌‌ها تکمیل نشده باشد باعث اصراف در مصرف سوخت و هدر رفتن پول خواهند شد.

آیا شهرهای شما چنین فناوری‌هایی را دارند؟ آیا جای فناوری دلخواه شما در این فهرست خالی است؟ در کامنت‌ها به ما بگویید!

منبع(+)

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر سیمپسون‌ها در دنیا وستروس بودند! گالری عکس

وستروس یک سرزمین یا قاره تخیلی و یکی از مکان‌های اصلی مجموعه رمان‌های فانتزی «آواز یخ و آتش» نوشته جورج آر آر مارتین است. انکاتی در مورد وستروسجغرافیا: وستروس در غرب قاره اسوس قرار دارد و با دریای باریکی که به نام دریای باریک شناخته…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

25 آزمایش روانشناسی تاثیرگذار و به‌یادماندنی در تاریخ کدام‌ها هستند؟

تأثیرگذارترین آزمایش‌های روانشناختی در تاریخ رشته روانشناسی، یک رشته آزمایش گسترده هستند که هر یک در حیطه حوزه‌های تخصصی کوچکتر شکل گرفته‌اند. هر یک از این حوزه‌های تخصصی در طول سال‌ها با مطالعات و تحقیقات و آزمایش‌های به دقت طراحی شده،…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

چه می‌شد اگر انیمیشن‌های استودیو جیبلی را کسی با آبرنگ می‌کشید – کاری که لوئیز تریر کرده!

در این نقاشی‌های زیبای لوئیز تریر، طرفداران استودیو جیبلی فورا انیمیشن‌های یه یاد ماندنی را که از آنها الهام گرفته شده، تشخیص خواهند داد.لوئیز تریر، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی با الهام از شخصیت‌های انیمیشن‌های شناخته شده از استودیو جیبلی،…

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
11 نظرات
  1. حسین می گوید

    اشتراک دوچرخه هوشمند در مشهد در حال پیاده سازی است. نمی دونم مشهدی های دیدن ایستگاه های در حال ساخت رو یا نه. در راسته وکیل آیاد، معلم، پیروزی، صارمی و …
    در کل 150 ایستگاه در شهر که با من کارت شهرداری کار می کند

    1. احمد می گوید

      فکر کنم 2 تا از این ایستگاه‌های اشتراک هوشمند دوچرخه در بولوار خیام چند وقتی بصورت آزمایشی راه‌اندازی هم شدن! اما الان که فعلا به حالت تعطیل هستن اما توی سایر خیابون‌ها ایستگاه‌های جدید مثل اینکه در حال ساخته.
      در ضمن مشهد الان اپ اندرویدی اطلاعات شهری و ترافیک آنلاین و مسیریابی هوشمند اتوبوس هم داره!

    2. MMS می گوید

      در تهران هم چنین برنامه اى پیاده شده، ولى فکر نمى کنم خیلى موفق باشه؛ چون ایستگاه هایش خیلى کم هستند.

  2. Masih می گوید

    سلام
    من مشترک فید وبلاگ شما هستم اما چند روزیست که با مشکل مواجه شدم . با آپدیت کردن فیدخوانم هیچ پست جدیدی نشان داده نمیشه . با فیل.تر شکن و بی فیل.ترشکن هم هیچ تفاوتی نداشت .
    اگه میشه یه بررسی کنید .

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      سلام، تا انتهای امروز حل می‌شه. فید فیدبرنری البته سالمه، ولی احتمالا به خاطر فیل…ر نمی‌بینید.
      آدرس اصلی فید الان http://feeds.1pezeshk.com/pezeshk هست که این یکی به دنبال تغییر هاست، مشکل کوچکی پیدا کرده که به زودی حل می‌شه.

  3. امیر رجبی می گوید

    ممنون بابت مطلب مفیدتون

  4. همایون می گوید

    درود
    آبادی این شهر ز که جویم که همه خلق
    دانند که این خانه ز بنیاد، خراب است

    طرف اومده موتور رو دزدیده، نه تنها فیلمش ضبط شده، بلکه طرف توی دوربین هم نگاه کرده!
    فیلم رو بردیم پیش پلیس، یه نگاه انداخته می‌گه این فایده نداره، یه عکس واضح ازش بیارید.
    حالا ما تو خیال خودمون فکر می‌کردیم الآن اینا فیلم رو می‌گیرن روش زوم می‌کنن و کیفیتشو بالا می‌برن و این حرفا!

  5. مقداد می گوید

    یک پزشک جان حرف مورد داری نزدم اصلا. اگر هم انقدر احتیاط میکنی و نظرم رو سانسور میکنی پس برای آی پی خودم هم سانسورش کن!!!!!
    اینطور فکر میکنم که شدیدا به شعورم توهین میکنی !!!

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      وبلاگ‌های پرمخاطب «مجبور» به رعایت مواردی هستند. مطابق قوانین نانوشته مسئولیت کامنت‌ها با گردانند سایت و وبلاگ هست. شخصا هیچ علاقه‌ای به ویرایش یا حذف کامنتی ندارم، همان طور که از ویرایش افکار خودم و بیان نکردن بسیاری از موضوعات متنفر هستم. اما برای بودن ما در کنار هم ظاهرا هیچ چاره‌ای جز این نیست. خودتون را در جای مسئولان رسانه‌های بگذارید و شرایط و دشواریهاشون رو درک کنید.

  6. حسین می گوید

    بله ایستگاه های دوچرخه خیام آزمایشی افتتاح شدند که قرار بود به صورت رسمی افتتاح بشوند. ولی مشکلات بسیاری در سر راه پروژه پیش آمده مثل عدم همکاری شهرداری، عدم همخوانی من کارت ها، کمبود بودجه، قیمت دلار، دزدی از ایستگاه ها، شبکه ارتباطی شهری و …
    خوشبختانه پروژه به صورت لاکپشتی داره پیش میره.

  7. روحبخش می گوید

    ممنون از مطلب مفیدتون … بسیار عالی بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5