از نظر بیشتر کاربران: سیستم‌عامل موبایل اهمیتی ندارد!

میان خوره‌های تکنولوژی و گوشی‌بازها، طرفداران دوآتشه اپل و iOS فراوانند. همین‌طور تعداد هواخواهان سینه‌چاک گوگل و اندرویید هم کم نیست. اما تحقیق جدیدی که موسسه Accenture انجام داده است، نشان می‌دهد که دو سوم دارندگان گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها هیچ اهمیتی به سیستم‌عامل آن نمی‌دهند. این بررسی نشان داده است که 24 درصد از کاربران قصد دارند برای تجربه کردن «سایر گزینه‌ها» برند یا سیستم‌عامل مورد استفاده‌شان را عوض کنند. 23 درصد می‌خواهند با عوض کردن برند یا سیستم‌عامل‌شان «تجربه کاربری بهتری» داشته باشند و 23 درصد دیگر هم قصد دارند برای «دسترسی به سرویس‌ها، خدمات و اپلیکیشن‌های نوآورانه‌تر» سیستم‌عامل مورد استفاده‌شان را عوض کنند.

mobile-operating-systems

این موضوع گرچه ممکن است برای اپل یا گوگل خبر بدی محسوب شود، اما شرکت‌های دیگری را که در پی کسب سهمی از این بازار هستند، خوشحال خواهد کرد. مایکروسافت با ویندوز فون و کنونیکال با نسخه مخصوص تلفن‌هوشمند اوبونتو، از جمله این رقبا هستند. کومو پوری (Kumu Puri) از مدیران Accenture می‌گوید: «در کل نظرسنجی ما نشان داد که کاربران وفاداری چندانی نسبت به سیستم‌عامل گوشی، تبلت یا حتی کامپیوترشان ندارند. آن‌ها می‌خواهند سیستم‌عامل‌های جدید را امتحان کنند و معمولا حاضر نیستند به یک پلتفرم واحد محدود شوند.»

این موضوع بواسطه تضاد کامل با تفکر ما (و حتی شرکت‌های عرضه‌کننده این سیستم‌عامل‌ها) بسیار جالب‌توجه است. تولیدکنندگان غالبا غنای اکوسیستم را به عنوان یکی از نقاط قوت اصلی سیستم‌عامل‌ها در نظر گرفته و مانور زیادی روی آن می‌دهند. در نظر بگیرید که یک دستگاه مبتنی بر iOS دارید که از طریق آن اپ‌های مختلف، موسیقی، فیلم و کتاب خریده‌اید. ترک کردن اکوسیستم اپل به معنی دور ریختن تمام هزینه‌هایی است که تا کنون انجام داده‌اید. همین امر درست به همین شدت در مورد گوگل و فروشگاه اینترنتی Play هم صادق است. اما به رغم این موضوع کاربران زیادی هنوز مایل به تغییر سیستم‌عامل‌شان هستند!

 

 

OS-1

برای دیدن نمودار در نمای بزرگ، روی عکس کلیک کنید.

عوامل مختلفی ممکن است عامل این تغییر سیستم باشند که از میان آن‌ها می‌توان به کنجکاوی، هزینه کمتر، دردسر کمتر، امنیت بیشتر و سازگاری بهتر با سیستم کامپیوتری خودروها اشاره کرد. در این میان هزینه کمتر مستقیما به اندرویید و دردسر کمتر مستقیما به محصولات اپل اشاره می‌کند، و سازگاری بهتر با سیستم کامپیوتری خودرو یقینا برگ برنده مایکروسافت است.

جالب‌تر آن‌که این آمار حتی در میان کسانی که Accenture آن‌ها را کاربران قوی (Strong User به کسانی اطلاق شده است که حداقل دو دستگاه با سیستم‌عامل واحد داشته‌اند) نامیده است، تفاوت چندانی با آمار کاربران عادی ندارد. همچنین 17 درصد از کاربران عادی معتقد بوده‌اند که یکسان بودن سیستم‌عامل تقریبا تمام گجت‌ها، «بسیار مهم» است. این بررسی نشان داده است که «تقریبا یک پنجم افرادی که جزو کاربران قوی بوده‌اند، اعلام کرده‌اند که هیچ سیستم‌عامل پیش‌فرض یا ترجیحی ندارند و اصلا به این‌که از چه سیستم‌عاملی استفاده می‌کنند اهمیت نمی‌دهند.»

جالب این‌که معیارهای انتخاب یک دستگاه کامپیوتری در رده‌های مختلف (از گوشی و تبلت گرفته تا تلویزیون و پی‌سی) نیز تقریبا مشابه هستند و در همه آن‌ها قیمت اولویت اول را دارد و پس از آن به مواردی مانند امنیت در برابر هکرها، سایز صفحه نمایش و سادگی اتصال به سایر دستگاه‌ها توجه خواهد شد.

 

 

OS-2

برای دیدن نمودار در نمای بزرگ، روی عکس کلیک کنید.

این هشداری برای اپل، گوگل و مایکروسافت است تا بدانند که تنها ایجاد یک اکوسیستم غنی به تنهایی کافی نیست، بلکه آن‌ها باید با هر دستگاه تازه‌ای که تولید می‌کنند، کاربران را به نوعی به ماندن ترغیب کنند.

منبع (+)

 

4 دیدگاه

  1. به نظر من یه گوشی اندرویدی با یه ایپد 7اینچی داشته باشی خیلی بهتره اینطوری از امکانات هر دو میتونی استفاده کنی هرچند مشکل هماهنگ کردن این دوتا با هم پیش میاد
    البته خودم نتونستم امتحان کنم

  2. به نظر من این آمار یکم بو داره!!! الان جنگ و نبرد میان سیستم عامل هاست… در نمودار آخری بیشترین درصد در انتخاب کالا رو قیمت داره! اون وقت چطور میشه یکی که کلی هزینه اپلیکیشن و موزیک و… در یک اکوسیستم مثل اپل کرده راحت مهاجرت کنه به سوی سیستم عامل دیگه ای؟

    1. نظر من برعکسه و فکر میکنم آمار خوشبینانه هست! چون اگه یه نظر سنجی بذارن که بپرسن سیستم عامل چی هست احتمالا بالای دو سوم کاربران گوشیهای هوشمند هیچ جواب درستی ندارن که بدن!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]