پلیس مخفیها از شیوه تازهای برای کاهش دزدی آیفون استفاده میکنند
اگر شخصی در یک مکان عمومی به شما پیشنهاد کند یک لپتاپ را با قیمت 70 دلار بخرید، حتما شک میکنید که نکند لپتاپ دزدی باشد. بله! او ممکن است ظاهری شیکپوش و رفتاری شایسته داشته باشد، اما به هر حال فروش جنس به این صورت باید شک شما را برانگیزد.
پلیس سانفرانسیسکو مدتی است که از شیوه مشابهی برای کاهش خریداران بالقوه آیفونهای دزدی استفاده میکند، به این منظور افسرهای پلیس لباس مبدل میپوشند و در جاهایی که معلوم شده معمولا کالاهای الکترونیک دزدی رد و بدل میشوند، میایستند و پیشنهاد فروش آیفون با قیمت پایین به اطرافیان میدهند، اگر کسی قبول کند، آنها دستگیرش میکنند!
ایده اصلی این است که دزدی آیفون با متزلزل کردن بازار خرید کاهش یابد.
در واقع پنجاه درصد کلی دزدیها در شهر سانفرانسیسکو، دزدی گوشیهای هوشمند است. بسیاری از قربانیان دزدی، زنها هستند.
البته این تاکتیک، مورد تأیید همه نیست، به نطر میرسد در این شیوه، پلیس سعی در اغوا کردن مردم برای ارتکاب جرک دارد و به علاوه برخیها ممکن است اصلا قصد خرید مال دزدی نداشته باشند.
اما پلیس میگوید که منطقهای که پلیسها در آن این مأموریت را انجام میدهند و نزدیک به مقر اصلی سایت توییتر هم هست، مکان بدنامی است که همه میدانند مکان اصلی خرید و فروش اموال دزدی است.
خیلیها هم فکر میکنند، این شیوه پلیس کارآمد نباشد و درست مثل مبارزه با مواد مخدر، دستگیری بیشتر منجر به کاهش میزان عرضه نشود.
این نوشتهها را هم بخوانید
به نظر من این موضوع یشتر حالت تبلیغاتی داره. یعنی شاید کلا پلیس یکی دو بار چنین کاری کرده باشه ولی انتشار این خبر باعث می شه خریداران گوشی های دزدی بترسند که ممکنه فروشنده در واقع پلیس باشه.
به نظر من اگر فروشنده نگه که گوشی دزدیه، خریدار جرمی مرتکب نشده. و فکر می کنم در صورت دستگیری، وکلای خریدار می تونن از پلیس ادعای خسارت کنند. به نظر می رسه ایرادات قضایی زیاده متوجه این کار باشه. مثلا: این که “همه می دانند این مکان خرید و فروش اموال دزدی است” صحیح نیست. هر کسی می تونه ادعا کنه که نمی دونسته و… در مجموع کار معقولی به نظر نمیاد.