بهترین برنامههای اندروید، مطلب تکمیلی
در قسمتهای گذشته در مورد بهترین برنامههای اندروید، البته از دیدگاه خودمان صحبت کردیم. در آخرین قسمت میخواهیم به چند مطلب تکمیلی و چند نرمافزار خاص اشاره کنیم.
یکی از ویژگیهای مهم سیستمعامل اندروید قابلیت تغییر کلی شکل و ظاهر سیستمعامل است. در اندروید صفحهی خانه و صفحهی برنامهها در حقیقت برنامهای به نام لانچر (Launcher) هستند که با زدن دکمهی خانه اجرا میشوند. در همهی گوشیهای اندروید از ابتدا یک لانچر نصب میباشد ولی اگر کاربر لانچر دیگری نصب کند میتواند به جای لانچر اریجینال گوشی از لانچر دیگری استفاده کند. صفحهی قفل هم همین طور است. این صفحه هم در حقیقت برنامهای است که با زدن دکمهی پاور اجرا میشود. مزیت بسیار خوب استفاده از این برنامهها این است که با اینکه تغییرات عمده در ظاهر سیستمعامل به وجود میآورند ولی کاربر میتواند به راحتی این نرمافزارها را حذف کند و صفحهی قفل و صفحهی خانه را به همان صورتی که قبلاً بوده است، در آورد بدون اینکه کوچکترین صدمهای به گوشی وارد شده باشد.
Go Launcher
Go Launcher پرطرفدارترین لانچر اندروید است. مهمترین دلیل پر طرفدار بودن این لانچر پوستههای زیاد و متنوع و انیمیشنهای زیبا و جذاب آن است. علاوه بر اینها قابلیتهایی مثل ایجاد پوشه بر روی صفحهی خانه، ویجتهای مخصوص، کارکرد خوب و روان و … باعث شده میلیونها کاربر بر روی دستگاههایشان از این لانچر استفاده کنند.
Go Locker
Go Locker پرطرفدارترین نرمافزار صفحهی قفل برای اندروید است. صفحهی قفل با Go Locker میتواند شکلهای جالب و خلاقانهای به خود بگیرد. Go Locker نیز همانند Go Launcher پوستههای بسیار زیادی دارد. اگر از شکل یکنواخت صفحهی قفل گوشیتان خسته شدهاید پیشنهاد میکنیم Go Locker را نصب کنید.
روت کردن به چه معنا است؟
اگر دارندهی گوشی اندروید باشید احتمالاً واژهی روت زیاد به گوشتان خورده است. شاید شنیده باشید که بعضی برنامهها فقط بر روی گوشیهای روت شده کار میکنند یا برنامهای در گوشیهای روت شده کارایی بیشتری دارد. اما روت به چه معنا است و چگونه یک گوشی روت میشود؟ در سیستمعاملهای مبتنی بر لینوکس (مثل اندروید) کاربر با اینکه صاحب دستگاه است ولی اجازهی هر کاری در سیستمعامل ندارد. این محدودیت به این خاطر ایجاد شده است که کاربرانی که اطلاعات کافی برای دستکاری تنظیمات و فایلهای حیاتی سیستمعامل ندارند گوشی را خراب نکنند. در حقیقت حساب کاربری (User Account) که کاربر از آن استفاده میکند این اجازه را ندارد. این محدودیت بر برنامههایی که کاربر نصب میکند نیز اعمال میشود و این برنامهها نخواهند توانست گوشی را خراب کنند. همین محدودیت باعث میشود آلوده کردن سیستمعامل لینوکس به ویروس بدون اطلاع کاربر غیرممکن باشد. چون هیچ فایل اجرایی بدون اجازه نمیتواند در سیستمعامل اجرا شود. در سیستمعاملهای مبتنی بر لینوکس یک حساب کاربری به نام Root (که معادل Administrator در ویندوز است) وجود دارد. هر کسی که از این حساب استفاده کند دسترسی کامل به تمام اجزای سیستمعامل خواهد داشت. روت کردن گوشی اندروید به معنی تبدیل حساب کاربری صاحب گوشی به حساب روت است. بدین صورت کاربر میتواند برنامههایی نصب کند که میتوانند آزادانه هر کاری که میخواهند در سیستمعامل بکنند. کاربری که گوشیاش را روت کرده میبایست مواظب باشد برنامهی غیرمتعارف و بدون اعتبار بر روی گوشی نصب نکند چون ممکن این برنامه مخرب باشد و به سیستمعامل صدمه بزند.
Greenify
اگر گوشیتان را روت کردید واقعاً حیف است این برنامه را بر روی آن نصب نکنید. برنامههایی که در پس زمینه اجرا میشوند باعث مصرف باتری و کند شدن گوشی میشوند. خیلی از اوقات ما به عملکرد این برنامهها در پسزمینه احتیاج نداریم ولی به خاطر اینکه برخی اوقات با آنها کار میکنیم مجبوریم این رفتار آنها را تحمل کنیم. Greenify در گوشیهای روت شده میتواند موقتاً برنامهها را به خواب فروببرد تا در پسزمینه کار نکنند. به وسیلهی Greenify برنامههایی که خواب هستند، تنها زمانی فعال میشوند که با آنها کار دارید. برنامههای مشابهی هم هستند که به آنها Task killer میگویند. این برنامهها بر روی گوشیهای روت نشده نصب میشوند و برنامههایی که در پس زمینه کار میکنند را میبندند. این جور بستن بازدهی خیلی زیادی ندارد. چون اولاً خود Task Killer مرتباً در پسزمینه برنامهها را کنترل میکند و برای خودش پردازش دارد. دوماً برنامههایی که بسته میشوند چون اینگونه تنظیم شدهاند که در پسزمینه کار کنند بعد از چند ثانیه یا چند دقیقه دوباره به کار میافتند.
Titanum Backup
این برنامه غول پشتیبان گرفتن برای گوشیهای روت شده است. به وسیلهی Titanum Backup میتوانید از تمام اطلاعات گوشی بعلاوه اطلاعات سیستمعامل پشتیبان تهیه کنید. قابلیت ویژهی این برنامه این است که از برنامههای نصب شده و اطلاعات ذخیرهشدهی آنها پشتیبان تهیه کنید تا بعد از بهروزرسانی یا عوض کردن سیستمعامل گوشی احتیاج به نصب دوبارهی تمام برنامهها نداشته باشید. این برنامه ابزارهای بسیار زیادی برای تهیهی پشتیبان دارد که میتوانید به فراخور نیاز از آنها استفاده کنید. مثلاً میتوانید اطلاعات نرمافزارها را درون حسابهای ذخیرهسازی آنلاین مثل Google Drive یا Dropbox ذخیره کنید تا اگر گوشیتان گم شد با خرید گوشی جدید به راحتی اطلاعات برنامههایتان را برگردانید و مجبور نباشید بازی مورد علاقهتان را دوباره از اول بازی کنید.
ROM چیست؟
یکی از ویژگیهای مهم اندروید منبع باز بودن آن است. یعنی هر کسی که دانش برنامهنویسی دارد میتواند کد منبع سیستمعامل را از اینترنت دریافت کند، در آن تغییرات ایجاد کرده و یک سیستمعامل جدید تولید کند. برای نصب یک سیستمعامل جدید بر روی گوشیهای تلفن همراه باید آن سیستمعامل را به صورت ROM دریافت کنید و بر روی گوشی Flash کنید. اکثراً افرادی که علاقه به ماجراجویی در تلفن همراهشان دارند رامهای غیر اصلی بر روی گوشیهایشان نصب میکنند. با این کار قابلیتهای گوشی افزایش مییابند ولی نباید انتظار داشت که گوشی با رام غیر اصلی به خوبی رام اصلی کار کند و کاملاً بدون اشکال باشد.
CyanogenMod ROM
رام سیانوژن معروفترین و پرطرفدارترین رام غیر اصلی اندروید است. این رام قابلیتهای زیادی دارد و این قابلیتها به گونهای تعبیه شدهاند که برای عموم کاربران، گیجکننده نیستند. به عبارتی این رام تمیز و خوشدست است. بسیاری از افرادی که میخواهند سیستمعامل گوشیشان را ارتقا دهند ولی شرکت سازنده برای گوشیهایشان هیچ رام رسمی منتشر نکرده است، از رام سیانوژن استفاده میکنند. من خودم آخرین نسخهی آزمایشی از رام سیانوژن اندروید ۴.۱ را بر روی گوشیام فلش کردم. و با اینکه این رام در آن زمان در حالت آزمایشی قرار داشت و انتظار میرفت ایرادات زیادی داشته باشد ولی اینطور نبود و به غیر از چند ایراد کوچک بقیهی سیستمعامل به خوبی و بسیار بهتر از قبل کار میکند.
دانلود همه برنامههای تکمیلی به صورت یک فایل زیپ
لینک دانلود مستقیم از سایت خورجین
فهرست برنامههایی که در این سری پستها معرفی شدند، به همراه لینک دانلود آنها
برنامههای کاربردی:
- Any.DO
- Boomerang
- امروز
- تقویم شمسی
- FastDic
- Google Keep
- SwiftKey
- DashClock Widget
- SwipePad
- ES File Explorer
- Airdroid
- Tasker
- Phone Silencer
- Automatic Call Recorder
- دانلود برنامههای کاربردی (40 مگابایت)
برنامههای اینترنتی:
- گوگل کروم یا Dolphin Browser
- Hangouts
- Press
- Pocket یا Readability
- Viber یا WhatsApp
- Google Plus
- جملک
- دانلود برنامههای اینترنتی (۶۲ مگابایت)
برنامههای مکانیابی و پیشبینی وضع آب و هوا:
برنامههای صوتی و تصویری:
- Poweramp
- MX Player
- Plex
- TuneIn Radio
- اینستاگرام
- Snapseed
- Camera ZOOM FX
- CamScanner
- دانلود برنامههای صوتی و تصویری (62 مگابایت)
و برنامههای تکمیلی که لینک دانلود آنها را پیشتر در همین پست مشاهده کردید:
این نوشتهها را هم بخوانید
ممنون داداش گلم
من خودم به شخصی تمام اپهای معروف و با کیفیت اندروید رو تست کردم و به جرات میتونم بگم تمام نرم افزارهائی که تو تموم زمینه ها معرفی کردید ، بهترین بودند.
ممنون از زحمتی که کشیدید
من گوشیم i9001 گلکسی اس پلاسه از کجا رام سیانوژن رو گیر بیارم نصب کنم راهنمایی کنید لطفا
توی get.cm نیست. تا اونجایی که من متوجه شدم نسخهی رسمی از Cyanogenmod باسهی گوشی شما عرضه نشده. نسخههای غیر رسمی رو ممکنه بتونین از آدرس http://wiki.cyanogenmod.org/w/Unofficial_Ports گیر بیارین. ولی من پیشنهاد نمیکنم این کار رو بکنین.
با درود و سپاس فراوان،
اگر لطف کنید توضیح بدید چطور میتونیم روت کنیم و یه راه مطمن معرفی کنید، و اینکه اگر روت مثل ادمین ویندوزه، میشه بعد از نصب گیرینیفای و داستانش دوباره از حالت روت خارج شد تا به امید خدا خرابی هم به بار نیاد..
آیا اپ نقشه ای هست که مثل گوگل لاگین هم نخواد، اصلا راهی هست از شر این تحمیل های گوگل خلاص شد(وقتی از خیلی از سرویسهاش استفاده نمیکنم چرا باید نصب باشن، مثل هنگ اوت و پلی بوک و یوتوب که وا نمیشه و پلی استور که تحریمه)
ببخشید اگر حرف نا دخلی زدم تازه واردم ;-)
راستش از جهت فنی root در یونیکس ها و شبهیونیکسها بهیچوجه معادل Administrator در ویندوز نیست مثل مقایسهی سیب و پرتغال هست که البته هردو میوهاند!
ولی عیب نداره…
سلام آقای دکتر
ممنون از معرفی آپ های بسیار خوب. واقعاً عالی هستن.
واقعا ممنون
عالی بود عالی
بخصوص اینکه لینک دانلود هم میدادید!
سلام
من تازه گوشی اندرویدی گرفتم خیلی هم اتفاقی وارد این سایت شدم
چندتا سئوال داشتم
چطور کوشی رو میشه روت کرد؟
میشه اینترنت رایانه رو به غیر از راه وای فای با گوشیایی اندرویدی به اشتراک گذاشت؟
سلام
چرا برای دانلود اپ ها لینک مستقیم نمیدین!!!؟؟؟
من بلد نیستم از گوگل پلی دانلود کنم!نمیشه!!!
یا آموزش کامل بدید یا لینک مستقیم که حداقل بتونیم از این برنامک ها استفاده کنیم
ممنونم
علیرضا جان متاسفانه همه لینک های خورجین شکسته شدن. یه بررسی بکن . ممنون ^_^
لینک تمامی فایل ها توی خورجین شکسته شده…لطفا دوباره آپدیت کنید.
ممنون میشم اگه تو یه پست جدید راجع به نحوه روت کردن حساب کاربری توضیح بدید.
من میخوام یه برنامه ای رو گوشیم غیر فعال کنم ولی نمیدونم چجوری اول حساب کاربریمو تغییر بدم.
لینکاتون که کار نکرد…
سلام
برنامه ها دانلود نمیشن! از روی سایت بر داشتین؟