پولیتزر 2014 و درس‌هایش برای ما

5

دیروز برندگان جایزه پولیتزر اعلام شدند. تقریبا مثل همیشه این رویداد بازتاب کم و ناقصی در رسانه‌های فارسی‌زبان پیدا می‌کند.

این جایزه ممکن است به نظر عده‌ای ارزش خبری کمی برای «ما» داشته باشد، اما به باور من آشنایی با کارهای برجسته روزنامه‌نگاری، در ذات خود دارای درس‌های زیادی هم برای مردم و هم برای روزنامه‌نگاران ما است.


«جایزه پولیتزر، جایزه‌ای در روزنامه‌نگاری، ادبیات و موسیقی است که بخش‌های گوناگون دارد. این جایزه معتبرترین جایزه روزنامه‌نگاری در آمریکا است که هر ساله (از سال ۱۹۱۷) با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران (و نیز به نویسندگان و شاعران و موسیقی‌دانان) داده می‌شود. این جایزه به‌نام بنیان‌گذار آن جوزف پولیتزر، روزنامه‌نگار و صاحب امتیاز چند روزنامه در سده نوزدهم نامگذاری شده است.»

نشان پولتزر: در یک سوی آن پرتره بنجامین فرانکلین و در سوی دیگر کارگری در حال کار با یک دستگاه چاپ دیده می‌شود:

4-21-2011-1-00-05-AM


در بخش خدمات عمومی جایزه به طور مشترک به روزنامه‌نگاران واشنگتن پست و گاردین داده شد.

واشنگتن پست و گاردین به خاطر انتشار مقالاتی که نظارت مخفی گسترده سازمان ملی امنیت آمریکا را افشا می‌کرد و تأثیری که این مقالات در ارتقای شناخت عمومی نسبت به این مسئله ایجاد کرد، شایسته دریافت این جایزه شدند.

4-15-2014 8-33-01 AM

در بخش اخبار کوتاه یا Breaking News جایزه به روزنامه‌نگاران بوستون گلوب به خاطر پوشش خبر بمب‌گذاری ماراتون بوستون و دستگیری عامل آن و استفاده هوشمندانه از عکاسی و ابزارهای دیجیتال در این گزارشات داده شد.

4-15-2014 8-37-32 AM

در بخش گزارشگری تحقیقی جایزه به «کریس همبی» داده شد. او در تحقیقاتی مفصل متوجه شد که وکلا و پزشکان، چگونه سیستمی برای انکار بیماری ریوی کارگران معادن زغال سنگ درست کرده بودند. این گزارش منجر به آغاز تحقیقات قضایی شد.

4-15-2014 8-43-15 AM

در بخش گزارشگری توضیحی، جایزه به «الی ساسلو» به خاطر گزارش میزان توزیع کوپن‌های غذایی در آمریکای بعد از رکود و تأثیر این مقالات در درگیر کردن مردم با مفاهیم فقر و وابستگی داده شد.

4-15-2014 8-49-43 AM

در بخش گزارشگری محلی جایزه به ویل هوبسون و مایکل لافورجیا از نشریه «تامپا بی» به خاطر تحقیق در مورد شرایط بد بی‌خانمان‌های شهر داده شد. این گزارشات منجر به اصلاحاتی شد.

4-15-2014 8-54-40 AM

در بخش گزارشگری ملی، جایزه به دیوید فیلیپ از نشریه Gazette داده شد. او در مقالاتش بازتاب داده بود که خدمات درمانی مناسبی به نظامیان بازنشسته ارائه نمی‌شود. او از ابزارهای دیجیتال برای ارائه بهتر مطالبش استفاده کرده بود و مقالات او منجر به اقدامات کنگره آمریکا شد.

4-15-2014 8-58-13 AM

در بخش گزارشگری بین‌المللی، جایزه به جیسون زپ و اندرو آر سی مارشال داده شد. این دو خشونت علیه اقلیت مسلمان Rohingya را در میانمار را گزارش کرده بودند و نشان داده بودند که این خشونت‌ها منجر به گریز آنها و گرفتار شدن این مسلمانان در چنگال شبکه‌های قاچاق انسان می‌شود.

4-15-2014 9-01-22 AM

در بخش تفسیر خبر، جایز به استفان هندرسون از نشریه Detroit Free Press داده شد. او به زیبایی تأثیر بحران اقتصادی بر شهرش را توضیح داده بود.

4-15-2014 9-03-53 AM

در بخش نگاه انتقادی، جایزه به اینگا سفرون از نشریه Philadelphia Inquirer به خاطر نقد معماری شهری داده شد.

4-15-2014 9-09-59 AM

در بخش سرمقاله‌نویسی جایزه به به روزنامه‌نگاران Oregonian از شهر پورتلند داده شد. آنها مسئله مستمری‌ها را بررسی کرده بودند.

در بخش کارتون یا به تعبیر ما کاریکاتور، جایزه به کوین سیرس از نشریه Charlotte Observer داده شد.

4-15-2014 9-12-46 AM

در بخش عکاسی از رویدادهای خبری، جایزه به تایلر هیکس از نیویورک تایمز به خاطر عکاسی از واقعه تروریستی در بازار وستگیت کنیا داده شد.

4-15-2014 9-15-52 AM

4-15-2014 9-15-27 AM

در بخش Feature Photography جایزه عکاسی به جاش هنر باز هم از نیویورک تایمز به خاطر عکاسی از یکی از قربانیان حادثه بمب‌گذاری بوستون و تلاشش برای احیای زندگی‌اش داده شد.

4-15-2014 9-18-30 AM

4-15-2014 9-18-15 AM


بخش دیگر جایزه پولیتزر مختص کتاب‌ها و موسیقی است. در بخش تخیلی، جایزه به دونا تارت داده شد. انی بیکر در بخش رمان درام به خاطر کتاب Flick برنده شد. الن تایلور به خاطر کتابی در مورد تاریخچه بردگی و جنگ در ویرجینیا برنده شد. در بخش زندگی‌نامه‌نویسی جایزه به مگان مارشال به خاطرنوشتن زندگینامه مارگارت فولر داده شد. جایزه شعر به ویجی سشادری داده شد. در بخش عمومی غیرتخیلی جایزه به دن فاگین داده شد.

جایزه موسیقی هم به به آلبوم Become Ocean از جان لوتر آدامز رسید.


همان طور که در ابتدای پست نوشتم، جایزه پولیتزر دارای درس‌های و مفاهیمی برای ماست و نمایانگر آن است که روزنامه‌گاری آزاد، مستقل و متکامل، چگونه می‌تواند در خدمت جامعه و مردم باشد.

ما با مرور بسیار سریع برندگان پولیتزر امسال با روزنامه‌نگارانی آشنا شدیم که شهامت افشاگری علیه یکی از بزرگ‌ترین سازمان امنیتی دنیا را به خود داده‌اند و بعد از این کار هم البته تحمل شده‌اند و گرچه دچار دشواری‌هایی شده‌اند، اما همچنان می‌توانند به کار خود ادامه دهند.

با گزارشگرانی آشنا شدیم که در بحران‌هایی مثل بمب‌گذاری و بلایای دیگر از طریق قلم خود و نیز ابزارهای مدرن، در کنار مردم ایستاده‌اند، به آنها دلداری داده‌اند و تسلابخش جامعه بوده‌اند.

با روزنامه‌نگاران متخصصی آشنا شدیم که برخلاف شیوه معمول در مطبوعات ما به جای گزارش یک نقص منفرد در سیستم بهداشتی-درمانی، یک سیستم و یک رویه را به صورت منصفانه و عالمانه مورد انتقاد قرار داده‌اند.

با روزنامه‌نگارانی آشنا شدیم که به فکر محرومان جامعه خود بوده‌اند و تنها قشر متوسط و تحصیل‌کرده را که شاید عمده مخاطبانشان را تشکیل‌ می‌داده‌اند، هدف قرار نداده‌اند.

ما همچنین متوجه شدیم که روزنامه‌نگاران غربی شاید بسیار بهتر و مؤثرتر از برخی از اصحاب رسانه ما و با شیوه‌ای خردمندانه‌تر واقعه تأثربرانگیز کشتار و آوارگی مسلمانان میانمار را پوشش داده‌اند و از این طریق توانسته‌اند وجدان‌ها را بیدار کنند.

روزنامه‌نگاری کار ساده‌ای نیست، شما می‌توانید خیلی ساده گفتگوهایی با چهره‌های سینمایی ترتیب بدهید، به جای نگاه همه‌جانبه‌نگر و انتقاد سیستمی، روی جزئیات پوسته‌ای تأکید کنید و عافیت‌طلب باشید. زحمت تحقیق گسترده در مورد یک موضوع را به جان نخرید و چند گفتگو را خلاصه کنید و به جای یک مقاله تحقیقی، جا بزنید.

نه! روزنامه‌نگاری این طور نیست و صد البته روزنامه‌نگاری واقعی نیازمند فضای آرام، شرایط اقتصادی مناسب، داشتن مخاطبان خوب و یک جو تحمل و تفاهم است و بی‌انصافی است که در نبود اینها، توقع زیادی از قلم‌به‌دستان داشت.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…

تصاویر و لطایفی در مورد زندگی در اروپای شرقی

اروپای شرقی هنوز سنت‌های خاص خود را دارد و هنوز به اندازه بخش غربی مدرن نشده است و فرهنگ خاص خود را داراست.به همین خاطر ممکن است ما برخی از روندهای آنجا احساس نزدیکی کنیم.به تصاویر زیر بنگرید:آکوامن بعد از 2 هفته در بلغارستان…

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…

صخره‌های عجیب فنلاندی موسوم به کوماکیوی – هزاران سال تعادل و مبارزه با جاذبه

کوماکیوی Kummakivi یک کلمه فنلاندی است که در انگلیسی به معنی "سنگ عجیب" است. این کلمه اغلب برای توصیف نوعی تشکیل سنگ که شکلی عجیب یا غیرعادی دارد استفاده می‌شود. این نوع سنگ‌ها در سرتاسر فنلاند یافت می‌شوند و به دلیل ظاهر منحصر به فردشان…

مجموعه‌ای از «توتورو»های دست‌ساز در ستایش نماد استودیو جیبلی

تعدادی «توتورو»ی شکم گرد نمادین در انیمه My Neighbor Totoro از استودیو جیبلی به عنوان بخشی از مجموعه وسیعی از مجموعه‌ جدید کلکسیونی است که به احترام این شرکت رویاساز ساخته شده.این مجموعه که توسط تیم‌هایی از صنعتگران همکار ناکاگاوا…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. آریا می گوید

    متن جالبی بود. ممنونم.

  2. ناوارو می گوید

    عالی بود
    جای تاسف است که روزنامه نگاران در ایران در خصوص مشکلات و معضلات جامعه چیزی نمی نویسند

  3. طراحی داخلی می گوید

    چ واقعیتی

  4. ds می گوید

    چقدر ابعاد این جایزه وسیعِ! انگار تمامی مطبوعات امریکا از ملی تا محلی چیزی نبوده که بررسی نشده باشه؛ حالا بماند که این جایزه به مطبوعات منحصذ نمیشه.

  5. هادی می گوید

    با سلام

    البته یکبار هم قبلا دنبال یک داستان بیماری که نوشته بودید توی سایت میگشتمو از شما هم خواستم کمکم کنید! ولی کلیدواژه «جایزه پولیتزر» یادم نبود!
    امروز بالاخره فهمیدم که کدام داستان را دنبالش بودم،
    http://1pezeshk.com/archives/2011/05/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%BE%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA%D8%B2%D8%B1-%D8%B4%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85.html

    هم خود بیماری فوق‌العاده مرموز بود و هم کار ترجمه شما.
    توصیه می کنم دوستانی که تازه اومدند به یک‌پزشک این داستان واقعی را بخوانند.
    انشا… که بازهم از این کارها در یک پزشک ببینیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5