مردی که گذشت زمان برایش کند شده بود!

17

«سیمون بیکر» نام مستعار مردی است که در این پست از او صحبت می‌کنیم، یکی از روزها بعد از اینکه او چند چیز سنگین را جابجا کرد، دچار سردرد آزارنده‌ای شد، با خودش فکر کرد که شاید اگر دوش بگیرد، سردردش بهتر می‌شود.

اما زیر دوش او چیز عجیبی را دید، قطرات آبی که از دوش می‌ریختند، حرکتشان کند شده بود، او می‌توانست حرکت یکایک آنها را ببیند و مشاهده کند چطور هوا را می‌شکافند و به پایین می‌ریزند!

7-9-2014 12-38-24 PM

گویی سیمون داشت صحنه‌های «بولت تایم» فیلم ماتریکس را می‌دید.

7-9-2014 12-40-14 PM

سیمون روز بعد به بیمارستان رفت، در آنجا پزشکان تشخیص دادند که دچار یک گشاد شدن یا اتساع عروقی خطرناک در مغزش شده است (آنوریسم)، چیزی که می‌تواند هر لحظه باعث پاره شدن رگ بشود.

کار سنگین سیمون در روز پیش، باعث فشار آمدن به شایعه عروقی و مشکلات عصبی در نیمکره راست مغز او شده بود.

پزشک معالج نورولوژیست او در دانشگاه نورث وسترن شیکاگو -دکتر فرد اسویو- مورد عجیب و غریب را در مجله پزشکی NeuroCase گزارش کرده است.

ما تصور می‌کنیم که درک زمان برای همه ما یکسان است، اما مورد سیمون نشان می‌دهد که سرعت درک زمان بستگی به پردازش مغزی ما دارد.

در پزشکی از افزایش سرعت احساس گذر زمان یا حتی توقف آن به ترتیب با اصلاحاتی مثل zeitraffer یا akinetopsia یاد می‌شود.

مواردی مثل مورد سیمون زیاد هستند، اما به خاطر اینکه اکثر این موارد موقتی هستند، خیلی از مردم برای آنها اصلا به پزشک مراجعه نمی‌کنند و این موارد ثبت و گزارش نمی‌شوند. در موارد زیادی به دنبال تغییر در روند درک سرعت زمان بیماری‌هایی مثل تشنج یا سکته مغزی رخ می‌دهند.

همه ما با درجات خفیف‌تری کند شدن گذر زمان را در زندگی خود در بعضی اوقات حس می‌کنیم:

– تیم محبوب فوتبال شما یک موقعیت گلزنی به چنگ آورده و مهاجم تیم شما فقط کافی است که یک بغل پا بزند. شما حس می‌کنید که مهاجم دارد وقت تلف می‌کند و تعلل می‌کند. اما وقتی گل به ثمر رسید و صحنه دوباره نمایش داده می‌شود، متوجه می‌شوید که مهاجم بی‌نوا هیچ تعللی نکرده و در کسری از ثانیه ضربه را به توپ زده است، اما شما بار اول حس می‌کردید، مهاجم چند ثانیه توپ را نگه داشته است!

– در موقعیت‌های خطر هم زمان کندتر حس می‌شود.

پژوهشگران مطالعاتی در مورد مراکزی از مغز که مسئول درک زمان هستند، انجام داده‌اند، مثلا در یکی از آنها محققان سوئیسی، بخشی از قشر مغز را که مسئول پردازش بینایی است و ناحیه V5 نام دارد، تحت تأثیر میدان مغناطیسی قرار دادند تا عملکردش مختل شود. آنها متوجه شدند که سوژه‌های آزمایش آنها، در درک حرکت نقطه‌های روی صفحه نمایش یا تخمین مدت نمایش آنها، دچار مشکل شده‌اند. اما نمی‌شود با این آزمایش، همه مسئولیت درک زمان را فقط به ناحیه V5 نسبت داد.

احتمال دیگر این است که انواع ادراکات بینایی یا شنوایی ما مثل یک حلقه فیلم در اختیار مغز قرار می‌گیرند و مراکز مغز تصمیم می‌گیرند که این حلقه فیلم را با چه سرعتی درک و پردازش کنند. یک مغز سالم می‌تواند سرعت مناسب نمایش حلقه فیلم را همیشه پیدا کند، اما اگر مغز مشکل داشته باشد، نمی‌تواند سرعت مناسب را پیدا کند. همین امر توضیح می‌دهد که چرا کسانی که تحت تأثیر روانگردان‌هایی مثل LSD هستند، اظهار می‌کنند که رد حرکت اجسام را می‌بینند.

جالب است آنهایی که تجربه نزدیک به مرگ داشته‌اند، در ۷۰ درصد موارد می‌گویند که آن لحظات بین مرگ  زندگی را به صورت «اسلو موشن» حس می‌کرده‌اند. خیلی از پزشکان تصور می‌کردند که این امر ممکن است به خاطر آسیب مراکز حافظه در جریان این موقعیت‌های خطیر باشد، اما شاید در این زمان‌ها شتاب نمایش حلقه فیلم توسط مغز تغییر می‌کند.

در مورد عجیبی سیمون، خوشبختانه او بعد از یک جراحی و برداشتن رگ آسیب‌دیده، کاملا بهبود پیدا کرد.

منبع

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۲۵۰ فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + ۲۳ فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای ۷ دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های ۱۸۹۰-۱۹۳۰

در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با زادروز هرژه. به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گویند که جلوی یکی از…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟ در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهد کریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده. فقط به دقت نگاه کنید آتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / کاشت مو / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

17 نظرات
  1. شادی حامدی می گوید

    مطلب بسیار جالبی بود. ممنون

  2. سینا می گوید

    کُند شدن زمان برای من هم اتفاق افتاده. سالها پیش وقتی بچه بودم درحال بازی بود که با یکی دوستام دعوام شد و سنگی رو بطرفش پرتاب کردم. دقیقا و به وضوح یادمه که سنگ معلق در هوا پیچ و تاب می خورد و می رفت و می رفت تا به سر دوستم خورد و سرش اندکی خراش برداشت. من به وضوح لحظه پیچ و تاب خوردن سنگ در هوا با سرعت پایین رو تجربه کردم.

  3. شهاب الدین می گوید

    همونجوری بود بهتر نبود؟ اگه واسه سلامتیش خطر نداشت خیلی خوب بود. احتملاً آدم‌هایی که حرکات سریع انجام می‌دن مغزشون تا حدّی اینطوریه. مثل مسی،‌ رزمی‌کارهای قَدَر و …

  4. محمد می گوید

    دوران نوجوانی وقتی معشوق رو (یواشکی) میدیدم گذر زمان خیلی کند بود
    هعی روزگار

  5. رحیم پوررحیمی می گوید

    آقا تا به حال برعکس این ماجرا گرازش نشده ؟مطلب جالبی بود .

  6. شیما می گوید

    جالب بود

    منم یه روز صبح که از خواب بیدار شدم، بیناییم بهتر شده بود!
    یعنی از فاصله ای که اصلا زیرنویس تلویزیون رو بدون عینک نمی دیدم، خیلی خوب می تونستم بخونمش
    اما فقط همون روز صبح بود و بعدش دیگه تکرار نشد

    حتما اینم یه موردی بوده که من از کنارش گذشتم!

  7. بهمن می گوید

    خسته نباشید
    واقعا مطالبی که میزارین عالی هستن.
    یکی از سایت هایی که من هر روز چکشون میکنم و علاقه خاصی بهش دارم همین یک پزشک هستش.

  8. NGC می گوید

    خیلی جالب بود ..کاش مطالب پزشکی بیشتری میذاشتین …
    (خیلی علاقه مندم موضوعات پزشکی رو بخونم بااینکه رشته ام ربطی به پزشکی و…نداره .)
    سپاس

  9. mina می گوید

    ممنون از مقاله تون جالب بود

  10. kamyar می گوید

    خیلی جالب بود

  11. فرشاد می گوید

    پس احتمال اینکه بشه در آینده چنین قابلیتی رو در مغز انسان کنترل یا تقویت کرد وجود خواهد داشت (:

  12. اسماعيل می گوید

    از اون مطلباس ک واقعا آدم باید تو کف غلط بزنه

  13. سعید می گوید

    مشابه این قضیه موقع مصرف بعضی از مواد مخدر مثل علف ایجاد میشه، در حدی که یکی از دوستام میگفت یه سیگار کشیدنم دو ساعت و نیم طول کشید، یا مثلن خنده ی دوستش رو به صورت کاملن اسلو موشن میدیده

    1. سپیده می گوید

      نظر شما واقعن کامل کننده بحث بود…محظوظ شدیم فی الواقع.

    2. xbit می گوید

      من تجربشو داشتم
      یه بار تاتوره کشیدم انگار همه چی کند شده بود. البته ۲ ساعت طول نمی کشه یه حسی تو مایه های هوشیاری توی خواب اول صبح به ادم دست میده . انگار خودت میدونی خوابی ولی هوشیاری حس عجیبیه

  14. نسیم می گوید

    فکر کنم این اتفاق هر هفته « جمعه « برای من تکرار میشه ..

    بس که این جمعه کند میگذره

  15. زهرا می گوید

    یک مستند درباره ی شگفتی های انسان دیدم که دقیقا این قضیه رو نشون می داد و اثبات می کرد که سرعت زمان نسبی و وابسته به سرعت مغزه.
    یک طناب به مچ پای افراد می بستند و از ارتفاع می انداختنشون پایین. اونها باید اعدادی که خیلی سریع روی صفحه نمایش روی زمین داده می شد رو درک و بعد حفظ می کردند. میانگین تعداد اعدادی که تونسته بودن درک کنند و بعد حفظ کنند از اونهایی که توی حالت عادی می خواستن حفظ بکنن خیلی بیشتر بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5