زمزمههای بازگشت گوشیهای تاشو

گوشی موتورولا Razr پرفروشترین گوشی تاشوی دنیا بود، ۱۳۰ میلیون دستگاه از این گوشی طی ۴ سال، بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ به فروش رسید.
اما در سال ۲۰۰۷، آیفون همه چیز را عوض کرد، طوری که همه به سمت ساخت گوشیهایی با صفحه نمایش بزرگ لمسی رفتند.
بنابراین دیگر طراحی گوشیهای تاشو فراموش شد: یعنی ان طراحی که در آن در یک نیمه صفحه نمایش و در نیمه دیگر کیبورد گنجانده میشد و با تا شدن این دو نیمه روی هم قرار میگرفتند و از هم محافظت میکردند.
برطربق برآورد مؤسسه معتبر Pew حدود ۵۶ درصد آمریکاییهای بالغ و حدود ۸۳ درصد جوانترهای این گروه یعنی آنها که بین ۱۸ تا ۲۹ ساله هستند، یک گوشی هوشمند دارند. پس هنوز هم که هنوز است، پوشش گوشیهای هوشمند به صد در صد نرسیده است.
اما اگر محدودیتهای تکنیکی نبودند و گوشیهای هوشمد تاشو را هم میشد تا کرد، تصور کنید چه محبوبیتی میداشتند، در این صورت میشد مثلا یک آیفون ۶ پلاس یا گلکسی نوت ۴ را تا کرد و در جیب یا کیف نهاد.
به صورت جسته و گریخته اخباری از تلاش گوشیسازان برای حرکت در این سو، شنیدهایم. شنیدههای حاکی از آن هستند که سال بعد سامسونگ نخستین گوشی هوشمند منعطف خود را وارد بازار خواهد کرد.
اما خب، سؤال این است که با چه طراحیای و با چه میزان خم شدنی؟
سال پیش سامسونگ گلکسی راند و ال جی G Flex را شاهد بودیم، اینها صفحه نمایش انحنادار داشتند، امسال هم سامسونگ گلکسی نوت Edge را که در لبه آن یک صفحه نمایش ثانویه کوچک وجود داشت و البته قیمت ۹۴۶ دلاری آن (بدون قرارداد) مناسب نبود، وارد بازار کرد.
اما خب، اینها چیزهایی نیستند که عملا کاربرها به دنبالشان باشند.
به نظر میرسد که فناوری صفحههای نمایش منعطف در حال پیشرفت است، مثلا سال پیش یک صفحه نمایش ۱۰.۷ اینچی به نام PaperTab به نمایش گذاشته شد که مانند یک ورق کاغذ میشد آن را در همه جهات خم کرد و علیرغم همه این مانورها صفحه نمایش، همچنان عملکرد خود را حفظ میکرد.
حقیقت این است که مردم از داشتن گوشیهای با ظاهر یکسان خسته شدهاند و آمدن دوباره گوشیهای تاشو میتواند فصل جدید را شروع کند.
یک خبر دیگر در این مورد که دو سال پیش از مایکروسافت به بیرون درز کرده بود، این بود که این شرکت به دنبال ساخت تبلتی بود که مانند کتاب تا میشد و اسمش را آن زمان Courier را گذاشته بود.
اما هنوز هم دیر نشده. کسی چه میداند شاید سامسونگ بتواند با گوشی هوشمند تاشو، دوباره چشمها را متوجه خود کند!
برای محبوب شدن گوشیهای تاشو یا گوشیهایی که تا میزان خاصی قابلیت خمیدگی دارند، واقعا نیاز به یک تحول در طراحی هست. مثل همون تحولی که اپل سال ۲۰۰۷ ایجاد کرد.
چه باحال میشه مثلا تبلتتو تا کنی و بزاری تو جیبت و هر جا بخوای با خودت ببری 🙂
چه زیبا میشد اگر این تکنولوژی ها باشند و سیاست نباشد..چه استفاده هایی میشد از این قابلیت کرد..از اون گوشی تاشوها یکیشو دوستم داشت چه مانوری میداد 🙂
خیلی جالب بود ممنون از مطلبتون
سایتت بهتر شده ولی ارسال نظرش مشکل داره و با کروم کار نمیکنه
خیلی خوبه و عالی، ولی یه مشکل!
به پشت گوشیتون نگاه کنین ، ۹۰% فضای داخلش رو باتری گرفته و اگه گوشه تا شو باشه اندازه باتری نصف میشه که به معنیه نصف شدن شارژ باتریه!