اسمارت‌ فون‌ ها به تدریج مغز را تغییر می‌دهند

سپیده کیانی: نتایج تحقیق تازه منتشر شده‌ای در حوزه زیست‌شناسی نشان می‌دهد استفاده گسترده از اسمارت‌ فون‌ های لمسی رابطه حسی میان مغزمان با انگشت شست‌مان را تغییر می‌دهد.

پیش از این، آزمایش‌ها و ارزیابی‌های زیادی پیرامون تاثیرپذیری و شکل‌پذیری مغز از حرکات تکراری انجام شده است. به خصوص، این آزمایش‌ها روی پیانیست‌ها و گیمرها به وفور تجدید شدند. اما دانشمندان عصب‌شناسی از دانشگاه زوریخ سویس و انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ، اعتقاد دارند اسمارت‌ فون‌ ها و به طور ویژه گوشی‌های هوشمند لمسی فرصت منحصربه‌فردی فراهم کرده‌اند که درک کنیم چگونه استفاده از این دستگاه‌ها در زندگی روزمه، مغز انسان را در مقیاس بزرگ تغییر شکل می‌دهند.

رشد استفاه از گوشی‌های هوشمند موجب شد مردم از انگشتان دست‌شان استفاده کنند. و به طور خاص از انگشت شست. این کار به طور کامل چندین بار در هر روز تکرار می‌شود. طبیعت این دستگاه‌ها بدین شکل است که معمولاً رکوردی از همه‌ی کارها و چیزهایی که با انگشت شست خود روی تلفن همراه انجام می‌دهیم، نگه می‌دارند. همین موضوع اطلاعات ارزشمند گسترده‌ای برای عصب‌شناسان به وجود آورده تا دست به مطالعه و تحقیق در حوزه‌های مختلف زیست‌شناسی بزنند.

آرکو گوش از تیم تحقیقاتی مورد نظر دراین‌باره می‌گوید: «برای ما عصب‌شناسان بدین معنی است که تاریخچه دیجیتالی از اطلاعات کارهایی که با نوک انگشت شست (و حتی بیشتر) انجام دادیم، در جیب‌مان حمل می‌شود.» لینک کردن «تاریخچه دیجیتالی» به فعالیت مغزی با استفاده از دستگاه نوار مغزی (EEG) می‌تواند چگونگی تاثیر گرفتن مغز کاربران از اسمارت‌ فون‌ ها نسبت به گوشی‌های تلفن همراه قدیمی‌تر را بررسی کند. در این آزمایش، برای هر مجموعه‌ای از کاربران تلفن، پاسخ مغز به لمس‌های مکانیکی مختلف از جمله حرکات انگشت شست، انگشت اشاره و انگشت وسط ثبت شده است.

shutterstock_167852012

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که در کاربران گوشی‌های هوشمند، فعالیت الکتریکی مغز در هنگام کارهای لمسی با هر یک از این سه انگشت افزایش می‌یابد. همچنین، سطح فعالیت قشر مغز هنگام استفاده از تلفن همراه به شدت افزایش می‌یابد. این فعالیت‌ها توسط لاگ‌های باتری استفاده شده در این آزمایش‌ها ثبت می‌شوند.

جالب‌تر اینکه مشخص شده نقاط زیادی از انگشت شست بر اثر استفاده مستمر از تلفن همراه به نوسانات حساس‌تر می‌شوند. فعالیت مغز نیز در یک دوره بسیار کوتاه سپری شده‌ای پس از استفاده از تلفن همراه بیشتر است. این نتایج نشان می‌دهند حرکات تکراری که در استفاده از تلفن همراه لمسی توسط شست ما صورت می‌گیرند، پردازش‌های حسی‌مان را تغییر شکل می‌دهند و براساس تقاضای استفاده از تلفن همراه تنظیم می‌شوند. براساس همین شواهد است که دانشمندان اعتقاد دارند «مغز انسان‌های معاصر بر اثر استفاده مداوم از فناوری‌های دیجیتالی در حال تغییر و شکل‌گیری جدیدی است.»

در این تحقیق روی توانایی‌های مکانیکی انگشت شست یا تلفات مکانیکی طولانی مدت استفاده از اسمارت‌ فون‌ ها حساب باز نشده است ولی نشان می‌دهد صفحه‌نمایش‌های لمسی موجب سازمان‌دهی مغز شده و حس‌های تقویت شده انگشت شست را میزبانی و بهبود می‌بخشند.

 

منبع (+)

1 دیدگاه

  1. دانشگاه زوریخ سوییس نه آلمان
    برای ای‌تی‌اچ هم بهتره بنویسید «انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ» یا همون ETH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]