فرندفید به روزهای آخر عمر نزدیک میشود، پیشنهاد یک جایگزین برای این سایت خاطرهانگیز
ن طور که در وبلاگ فرندفید نوشته شده است، این سایت تا یک ماه دیگر بسته خواهد شد.
بیانصافی بود اگر پست کاملی را به این مسئله اختصاص نمیدادم. فرندفید بیش از اینکه یک شبکه اجتماعی باشد، یک نوستالژی و یک فرهنگ بود.
در انتهای سال 86 و روزهای آغازین سال 87، هسته اولیه کاربران ایرانی را در سایت فرندفید، تعدادی از علاقهمندان فناوری تشکیل دادند.
ما در آن زمان هنوز به تعامل و کار در شبکههای اجتماعی عادت نکرده بودیم، آدمهایی بود که تا آن زمان بیشتر از طریق کامنت و ایمیل ارتباط برقرار میکردیم و اندیشههای خود را با پستهای وبلاگی مینوشتیم.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
به زودی دریافتیم که فرندفید، محیطی متفاوت است، فرندفید با دوستیها و خوش و بشها و اشتراک مطالب سودمند شروع شد. میزان مشارکت در ماههای نخست و یک و یک و نیم سال اول واقعا تحیرانگیز بود.
باید اعتراف کنیم که فرندفید طراحی، برنامهنویسی و چینش اجزای استادانهای داشت، طوری که اگر توسعهدهندگان آن استوار و ثابتقدم بودند و میتوانستند بازاریابی خوبی انجام دهند، چه بسا که الان فرندفید در جایگاه توییتر و فیسبوک نشسته بود.
فرندفید از بسیاری جهات برتر از شبکههای اجتماعی دیگر بود:
– بارگزاری بسیار سریع
– بالا رفتن مطالب قدیمی بعد از گذاشتن لایک یا کامنت جدید (طبق یک الگوریتم)
– امکان اتصال و برونریزی آسان مطالب دهها شبکههای اجتماعی دیگر به آن
دو تا از خاطرهانگیزترین پستهای قدیمی من در مورد فرندفید اینها هستند:
– چرا باید «فرندفید»باز شویم؟! (که در مجله چلچراغ هم چاپ شد)
– این فرندفیدیها (که عکس موزائیکی از تصویر آواتار کاربران آشنای فرندفید بود)
اما در ادامه هم فرندفید به عنوان کل و هم شیوه کاربری ما با بحران و بیماری مواجه شد.
صاحبان فرندفید نتوانستند آن طور که باید و شاید این سایت را توسعه بدهند و فیسبوک هم شاید عامدانه از بیم توسعه احتمالی و تراشیده شدن یک رقیب این سایت را خرید. در آن زمان البته فیسبوک تعهد داد که تا زمانی که این سایت کاربر فعال داشته باشد، این سایت را نخواهد بست.
از نظر کاربران ایرانی، متعاقب افزایش تعداد کاربران ایرانی سایت، فرندفید دیگر از آن حالت گیکی، دوستانه، خودمانی و قابل اعتماد سابق به درآمد. با ایجاد حساسیتهای سیاسی در کل جامعه ایران، چنان که افتد و دانی، دسترسی به فرندفید قطع شد و نوعی دودستگی ناخوشایند بین کاربران این سایت ایجاد شد، چیزی که هرگز ترمیم نشد.
در یکی دو سال اخیر، شماری از کاربران قدیمی و تازه فرندفید به صورت نصفه و نیمه در این سایت فعالیت میکردند و خاطرات گذشته را زنده میکردند.
هیچ سرویس و سایتی عمر جاودان نخواهد داشت، فرندفید هم از این امر مستثنی نیست.
pheed یک جایگزین قابل تحمل برای فرندفید
به مانند ستارههای فوتبال، شما نمیتوانید جایگزینی تمامعیار برای سایتها و وبلاگهای خوب خوب پیدا کنید. در حال حاضر در اینترنت سایتی وجود ندارد که همه ویژگیهای خوب فرندفید را داشته باشد.
با این حال به نظرم پیدا کردن یک جانشین قابل تحمل برای فرندفید ضروری است. چرا؟
چون ما کاربران قدیمی فرندفید نیاز داریم که همچنان در ارتباط با هم باشیم. ممکن است بگوییم که چرا به پلاس و اپلیکیشنهای چت مثل لاین و وب چت و وایر نمیکوچیم؟
باید بگویم که جو این سایتهای متناسب با نیازها و روحیات کاربران فرندفید نیست. برای مثال شما در وایبر نمیتوانید همه نوشتههای یک دوست خاص را مرور کنید، پای یک یک نوشتههای کامنت بگذارید و لایکی نثار یک نوشته بکنید.
پلاس هم عملا سنگینتر و شلوغتر از چیزی است که متناسب نوع کارکرد خاص ما باشد.
برای فرندفید در حال حاضر دو سه جایگزین وجود دارد، اما من به دلایلی pheed را ترجیح میدهم. چرا؟
– این سایت هم از طرق وب قابل دسترسی است و هم اپلیکیشن اندروید و iOS دارد. این طوری همیشه و همه جا میتوانیم به این سایت دسترسی داشته باشیم.
– ویژگیهای پایه مثل لایک و کامنتگذاری پای هر مطلب در این سایت هم وجود دارد.
البته pheed هیچگاه برای مثل فرندفید نمیشود، اما جانشینی است که از سر اجبار باید به آن بکوچیم.
در عین حال اگر شما خواننده عزیز، جزو کسانی هستید که تحمل شلوغی بیهوده فیسبوک و توییتر و وایبر را ندارید، به شما پیشنهاد میکنم از pheed استفاده کنید.
نسخه اندروید (دانلود از گوگل پلی – دانلود فایل APK)
توجه داشته باشید که برای ایجاد یک اکانت جدید، از طریق نسخه وبی نمیتوانید اقدام کنید و حتما باید ابتدا نسخه اندروید یا iOS را نصب کنید و از در این اپها ثبتنام کنید. سپس میتوانید با همان اطلاعات کاربری از نسخه وبی هم استفاده کنید.
تا همینجاش هم جای شکرش باقیه که به فعالیتش ادامه داده بود. ولی واقعاً حیف شد. با اومدن قولهایی مثل فیسبوک دیگه واقعاً مجالی برای این شبکه اجتماعی خوب باقی نمیمونه. همیشه خاطرات و نوستالژیها بوسیله حس قدرتطلبی و سودجویی نابود میشن. مثل گوگل ریدر…
من بشخصه تجربه خوبی از این مهاجرتهای اجباری ندارم.نمونه مشخصش هم بعد از مرگ گودر بود که جایگزینهای کاملا شبیهی هم داشت. فکر میکنم همراه با تغییرات اینچنینی ،ما هم مجبوریم کاربریمون رو با سرویسهای موجود و استیبل و البته پویا تغییر بدیم . به نظر من از فرند فید، نگه داشتن یک خاطره لذت بخش بهتره تا زنده نگه داشتن مجسمه ای شبیه فرند فید،که به هر حال همه ما حدود 2 سال است فهمیده ایم به پایان عمرش نزدیک میشه،
من هم متاسفم اقای دکتر بابت مطلب پر محتواتون ممنونم.
در ادامه اکانت سازی من در pheed هم اکانت ساخته بودم. شاید بعد از گودر همه به نوعی نگران بودند وجایگزین هر چیزی که معرفی میشد، به سرعت زنبیل میذاشتیم. اولینن فید من متعلق به اول فوریه 2013 است.
این هم اکانت من :
https://www.pheed.com/13740523#qp,all,all
سلام یک کلام /// آواره شدیم
امضا م.ح.ک از اعضای فرندفید فقید
یاعلی