نروژ نخستین کشوری در دنیا خواهد شد که استفاده از رادیوی اف ام را کنار خواهد گذاشت

فناوری‌هایی که در یکی دو دهه اخیر در زندگی‌تان محو شده‌اند را به یاد بیاورید: تلگراف- فلپی‌ها، نوار کاست و VHS و …

در این میان استفاده از برخی فناوری‌ها هم کاهش یافته است، مثلا من آخرین باری که در منزل پرینت انجام داده‌ام را اصلا به یاد نمی‌آورم و پرینترم از روی میز کار به انباری خانه منتقل شده. چرا که با وجود تبلت، بیشترین استفاده من از پرینتر، از بین رفته: مطالعه مقاله‌های طولانی، وقتی پشت پی‌سی نیستم!

اما محو شدن فناوری‌های قدیمی در دهه‌های آینده هم ادامه خواهد یافت و امروز خبری منتشر شده که حتی رادیوی FM هم در آستانه مرگ قرار گرفته است.

این سال‌های البته میزان استفاده ما از رادیو بسیار محدود شده است و شاید تنها مواقع گوش دادن ما به رادیو محدود به داخل خودرو باشد.

رادیوی FM سال‌ها برای ما مترادف بود با امکان گوش کردن به موسیقی با کیفیت خوب. رادیوی FM در سال 1933 در آمریکا اختراع شد، از آنجا که کیفیت صدای ناشی از مدوله‌سازی فرکانس از روش روتین مدوله‌سازی دامنه، خیلی بهتر بود، رادیوی FM خیلی زود محبوب شد و بیشتر از 60 سال است که محبوب جهانیان شده است.

اما فناوری دیجیتال، رادیوهای اینترنتی  و فناوری پخش صوت دیجیتال DAB، در حال پس زدن این فناوری خوب قدیمی هستند. طوری که امروز اعلام شد که از چهارشنبه این هفته، با متوقف شدن پخش FM‌ در یک شهر شمالی نروژ، روند توقف پخش FM در این کشور آغاز خواهد شد و تا پایان سال 2017، پخش FM کاملا متوقف خواهد شد.

کشورهای دیگر هم در حال پیوستن به این جریان هستند و برای مثال سوئیس اعلام کرده که تا سال 2020 پخش FM را متوقف خواهد کرد.

تصمیم متوقف کردن پخش FM ‌را پارلمان نروژ در سال 2011 تصویب کرد. به عبارت دیگر برخلاف تصمیم‌های گرفته شده در برخی کشورها، این تصمیم‌گیری آنی و تکانه‌ای و به خاطر تبعیت از یک مد نبوده است!

پارلمان این کشور برآورد کرده که هزینه رادیوی FM در کشور نروژ که مناطق کوهستانی قابل توجهی هم دارد، 8 برابر رادیوی دیجیتال است و می‌توان با تغییر از FM به DAB، پول صرفه‌جویی شده را صرف افزایش کیفیت برنامه‌ها کرد.

با این همه بیشتر شهروندان نروژی هنوز مخالف چنین کاری هستند و درصد موافقان و مخالفان این طرح به ترتیب 17 درصد در برابر 66 درصد است.

تخمین زده می‌شود که این تصمیم دارندگان 7.9 میلیون دستگاه رادیوی روتین را مجبور به تعویض رادیو بکند. در حال حاضر تنها 20 درصد خودروهای نروژ مجهز به رادیوی دارای فناوری پخش DAB هستند.

طبق برآورد منبع این مقاله هزینه یک آداپتور تبدیل FM به DAB، حدود 174 دلار است.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

3 دیدگاه

  1. به نظر من یک بستر یا سیستم آنالوگ مستقل از اینترنت دیجیتال باید در هر کشوری باقی گذاشته بشه تا در مواقع بحران و از کارافتادگی سیستمهای شبکه دیجیتال بتوان با استفاده از اون بحران رو طی کرد .

  2. یادش بخیر
    یه زمانی آهنگای هندی رو از رادیو ضبط میکردم و با اون همه پارازیتی که لابلاش بود گوش میکردم.
    یه دفعه هم که مچمو گرفتن فرار کردم آخه تو خونه ما گوش کردن به صدای آواز زن و موسیقی خارجی حکم محاربه رو داشت!

  3. گوش دادن به رادیو حسی نوستالژیک میتونه داشته باشه. قطعاً رادیو های اینترنتی خیلی خشک و مصنوعی خواهند بود. لذت شنیدن نویز، حس خوبی به آدم میده. از طرفی مثلا در همین سوئیس که گفته تا ۲۰۲۰ میخواد اف ام رو جمع کنه، خیلی جاها دسترسی به برق و اینترنت ندارند. سوئیس یک کشور بیشتر روستایی هست و مناطقی ییلاقی در کوهستان ها هستند که خداروشکر برق کشی نشدند. لذت رادیو اونجا ها خیلی خوبه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]