۷ قابلیت آیفون X که آیفون ۸ ندارد و به ما نشان میدهند چرا باید برای آیفون X حدود ۳۰۰ دلار بیشتر هزینه کنیم
امسال اپل سنتشکنی و در یک مراسم سه مدل آیفون معرفی کرد. اکنون؛ آیفونهای ۸ و ۸ پلاس پرچمدارهای اپل نیستند بلکه یک مدل جدید به نام آیفون X همه نگاهها را به سوی خود جلب کرده است.
همزمانی معرفی سه آیفون باعث شده در همین مدت بسیار کم؛ کاربران به مقایسه میان آیفونهای ۸ و آیفون X بپردازند تا ببینند باید کدامیک را بخرند و بابتاش پول هزینه کنند. تفاوتهای این سه مدل چیست و چرا باید برای آیفون X هزار دلار هزینه کنند. واقعا بابت ۳۰۰ دلار هزینه اضافهتر نسبت به آیفونهای ۸ چه چیزی به دست میآوردند؟ در این مطلب ۷ ویژگی و قابلیت منحصربهفرد آیفون X را ذکر میکنیم که روی آیفونهای ۸ در دسترس نیستند:
صفحهنمایش اولد با قابلیت HDR
با وجودی که هر سه مدل آیفون جدید اپل از قابلیتهای HDR10 و Dolby Vision بهره میبرند ولی تنها آیفون X است که واقعا مجهز به یک نمایشگر واقعی HDR است. این مدل آیفون از فناوری OLED به جای صفحهنمایشهای LCD با فناوری IPS آیفونهای ۸ و ۸ پلاس استفاده میکند. فناوری اولد روی آیفون X کنتراست بسیار بالای 1.000.000:1 را در مقایسه با کنتراست 1.300:1 آیفون ۸ پلاس و کنتراست 1.400:1 آیفون ۸ به دست میدهد.
اپل صفحهنمایش اولد آیفون X را به نام Super Retina HD display صدا میکند و میتواند سیاهیهای عمیقتری را در تصاویر ایجاد کند. این کار با خاموش کردن برخی از پیکسلهای سیاه تصاویر انجام میشود. روی آیفونهای ۸ این عمق سیاهی وجود ندارد. خاموش کردن برخی از پیکسلها یک مزیت دیگر هم دارد: عمر باتری بیشتر
عمر باتری طولانیتر
اگرچه روی آیفون X انواع فناوریها و قابلیتهای پیشرفته استفاده شده ولی عمر باتری بهتری نسبت به آیفون ۸ دارد. همانطور که میدانید اپل هیچوقت درباره عمر دقیق باتریهای آیفونها صحبت نمیکند اما گفته است که عمر باتری آیفون ۸ کمی بهتر از آیفون ۷ و عمر باتری آیفون ۸ پلاس کمی بهتر از آیفون ۷ پلاس است. اما آیفون X عمر باتری بسیار بهتری دارد؛ بهطوریکه ۲ ساعت شارژ بیشتری نسبت به آیفون ۷ نگه میدارد.
طبق گفته اپل؛ آیفون X و آیفون ۸ پلاس نزدیک به ۲۱ ساعت مکالمه مداوم به دست میدهند در حالی که آیفون ۸ تنها ۱۴ ساعت مکالمه عمر باتری دارد. در مصرف اینترنت؛ آیفون ۸ پلاس بهتر است و ۱۳ ساعت کار میکند در حالی که آیفون X و آیفون ۸ حدود ۱۲ ساعت کار میکنند. در پخش ویدیو، آیفون ۸ و آیفون X حدود ۱۲ ساعت و آیفون ۸ پلاس حدود ۱۳ ساعت عمر باتری دارند. در پخش موسیقی نیز آیفون X و آیفون ۸ پلاس تا ۶۰ ساعت دوام دارند در حالی که آیفون ۸ تنها ۴۰ ساعت عمر باتری دارد.
OIS دوگانه
هر سه آیفون جدید اپل از دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در عقب و دوربین ۷ مگاپیکسلی در جلو سود میبرند ولی آیفونهای X و ۸ پلاس از دو سنسور در دوربین عقب استفاده میکنند. این دو دوربین عقب از دو لنز متفاوت استفاده میکنند: یک لنز واید و یک لنز تله فوتو. اما باز هم اپل در دوربینهای آیفون X تغییرات اضافی بسیار کوچکی اعمال کرده است.
نخست؛ آیفون X به تثبیتکننده تصویر اپتیکال (OIS) برای هر دو دوبین عقب مجهز شده است. آیفون ۸ پلاس فقط یک OIS برای دوربین واید عقب دارد.
دوم؛ دهانه گشودگی لنز دوربین تلهفوتو آیفون ۸ پلاس برابر ۲.۸ است ولی در آیفون X از گشودگی دهانه ۲.۴ استفاده میشود که برای تصویربرداری در نور کم و عمقدهی بیشتر به تصاویر بهتر عمل میکند.
Face ID
همانطور که در خبرها خواندید؛ دکمه هوم و حسگر Touch ID از روی آیفون X حذف شدند و یک طراحی بدون حاشیه یا لبه تا لبه را شاهد هستیم. فقط در بخش فوقانی آیفون X چندین حسگر و دوربین TrueDepth تعبیه شدهاند. مهمترین ویژگی این بخش سیستم تشخیص چهره Face ID است. Face ID از سیستم مادون قرمز، چراغهای نورافکن و پروژکتورهای نقطهای با ایجاد بیش از ۳۰ هزار نقطه نامریی برای شاسایی چهره کاربران سود میبرد. Face ID به جای Touch ID در سیستمهای اعتبارسنجی از جمله Apple Wallet استفاده خواهد شد.
سیستم تشخیص چهره میتواند متوجه توجه شما به صفحهنمایش آیفون بشود و از قفل شدن آن جلوگیری کند. مثلا هنگامی که در حال خواندن یک متن طولانی هستید؛ نمایشگر آیفون قفل نمیکند. آیفونهای ۸ و ۸ پلاس از قابلیت Face ID بیبهره هستند.
حالت پرتره با دوربین جلو
دوربین جلو آیفون X به چندین قابلیت کوچک و جالب مجهز شده است که روی دوربینهای جلو آیفونهای ۸ نمیبینیم. مثلا «حالت پرتره» (Portrait Mode) که قبلا تنها روی دوربینهای عقب آیفون ۷ پلاس بود؛ اکنون روی دوربینهای آیفون ۸، ۸ پلاس و آیفون X مشاهده میشود با این تفاوت که در دوربین جلو آیفون X سنسورهای بیشتری استفاده شده است تا به یک دوربین سلفی برای حالتهای پرتره تبدیل شود. در حالت پرتره، زمینه عکس بیشتر تار میشود تا چهره یا سوژه اصلی جلوه بیشتری در تصویر داشته باشد.
Portrait Lighting با دوربین جلو
در دوربین جلوی آیفون X یک ویژگی دیگر به نام «نورپردازی پرترهای» یا Portrait Lighting وجود دارد که با دستکاری نور و روشنایی روی صورت شما؛ سعی میکند علاوه بر بهبود کیفیت عکس؛ تصویر دراماتیکتری نیز ثبت کنید. این قابلیت با بررسی و محاسبه وضعیت چهره شما و شرایط نورپردازی و روشنایی نوری در محیط اطراف؛ سعی میکند بهترین جلوه نورپردازی را برای چهره استفاده کند. این قابلیت روی دوربین TrueDepth در جلوی آیفون X نیز وجود دارد.
قابلیت Portrait Lighting با قابلیت قبلی به نام Portrait Mode متفاوت است. در Portrait Mode نور پسزمینه دستکاری میشود. قابلیت Portrait Lighting دارای چندین حالت طبیعی، استودیو، نور استیج، نور استیج مونو و نور کانکتور است. هریک از این حالتها تصویر پرتره متفاوتی از چهره شما ثبت میکنند.
انیموجی
ایموجیهای متحرک روی آیفون X که به نام Animoji شناخته میشوند؛ دیگر ویژگی خاص و منحصربهفرد پرچمدار جدید اپل هستند. دوربین TrueDepth در جلوی آیفون X میتواند بیش از ۵۰ حالت چهره شما را از روی تغییرات عضلانی خوانده و تحلیل کند تا در نهایت حالت چهره شما روی ۱۲ ایموجی متفاوت پیادهسازی شود. انیموجیها همراه با یک پیغام ساخته میشوند و میتوانند صدای شما را هم ضبط کنند. انیموجیها به طور مداوم حرکت میکنند و تکرار میشود. هنگامی که برای انتخاب یک انیموجی روی آنها تقه بزنید؛ همزمان صدای شما هم ضبط خواهد شد.
این نوشتهها را هم بخوانید
با این ۳۰۰ دلار اختلاف میشه یه گوشی اندرویدی به جیبمون اضافه کنیم و به جای چند تا قابلیت (که اغلبشون توی اپها قابل پیادهسازی هستن) چندین و چند قابلیت دیگه رو اضافه کنیم