سازمان سیا می‌خواهد با هوش مصنوعی اطلاعات مورد نیازش را از شبکه‌های اجتماعی جمع‌آوری کند

سیا در حال توسعه هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات است. فناوری جدید سیا قرار است برای استخراج اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.

این سازمان جاسوسی برای تکمیل بسیاری از پرونده‌های خود و توسعه تحقیقات نیاز به اطلاعات اضافی دیگری دارد و تصور می‌کند از روی شبکه‌های اجتماعی می‌تواند اطلاعات مورد نیاز را گردآوری کند. از سال ۱۹۴۷ که این سازمان بنا شده است؛ مشغول جمع‌آوری اطلاعات است و در ابتدا این کار به صورت دستی انجام می‌شد. با رشد فناوری و ورود ابزارهای جدید؛ سازمان سیا نیز به تدریج از فناوری‌های مدرن‌تری برای جمع‌آوری اطلاعات تحقیقاتی خود استفاده کرده است تا به امروز شاید مدرن‌ترین سیستم‌های اطلاعاتی را داشته باشد اما این سیستم‌ها در مقایسه با هوش مصنوعی بسیار ضعیف هستند.

براساس اظهارات دون میرریچیس، معاون بخش توسعه فناوری سیا؛ این سازمان در حال انجام ۱۳۷ پروژه متفاوت هوش مصنوعی است. بخش بزرگی از این پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها حاصل همکاری و تلاش مشترک میان اعضای سازمان با شرکت‌های فناوری دره سیلیکون امریکا است. توسعه ظرفیت‌های استفاده از هوش مصنوعی نه تنها سازمان سیا را در جمع‌آوری و دسترسی به اطلاعات بیشتر یاری می‌کند بلکه ظرفیت‌های جدید برای این سازمان روی شبکه‌های اجتماعی فراهم خواهد کرد. برنامه‌های هوش مصنوعی می‌توانند با پایش اطلاعات عمومی روی شبکه‌های اجتماعی و تجزیه و تحلیل آن‌ها؛ نتایج شگفت‌انگیزی رقم بزنند.

سازمان سیا درصد بسیار زیادی از اطلاعات خود را می‌تواند از روی شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک؛ توییتر، اینستاگرام و نظایر این‌ها جمع‌آوری کند. به زبان ساده؛ بسیاری از پست‌ها و عکس‌هایی که ما به راحتی روی شبکه‌های اجتماعی می‌گذاریم؛ می‌توانند ارزشمند‌ترین اطلاعات برای سرویس‌های سازمان سیا باشند.

قدرت هوش مصنوعی در مقابل سیستم‌های کنونی جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات بسیار عظیم و گسترده است. برای اینکه یک درک صحیح از تفاوت سیستم‌های کنونی با برنامه‌های هوش مصنوعی داشته باشید، کافی است نگاهی به سخنرانی رابرت کاردیلو؛ مدیر آزانس بین‌المللی اطلاعات جغرافیایی در ماه ژوئن بیندازیم که گفتند: «اگر ما بخواهیم به صورت دستی تصاویر ماهواره‌ای تجاری را رصد و بررسی کنیم؛ نیاز به ۸ میلیون تحلیل‌گر تصویر در ۲۰ سال آینده داریم ولی با برنامه‌های هوش مصنوعی می‌توان بیش از ۷۵ درصد این کار را به طور خودکار انجام داد.»

در حال حاضر میان بسیاری از کشورها از جمله امریکا و روسیه یک مسابقه برای استفاده از هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری‌های استخراج، جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل اطلاعات وجود دارد چون سریع‌تر از هر انسان و سیستمی هستند. چند روز پیش ولادیمیر پوتین؛ رییس‌جمهور روسیه به این موضوع اشاره کرده بود و گفت حاکم قطعی جهان در آینده «هوش مصنوعی» است.

 


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]