شازم Shazam برای پرندگان: با این سه اپلیکیشن می‌توانید متوجه بشوید که در حال شنیدن آواز کدام پرنده یا پرنده‌ها هستید

صبح از خواب برمی‌خیزید و ناگهان می‌بینید که از باغچه خانه‌تان صدای پرنده خوش الحانی می‌آید. ممکن است در این زمان خواسته باشید که بدانید، این صدای کدام پرنده است. شما ممکن است حتی خود پرنده را هم ببینید، اما نامش را ندانید.

همین مسئله ممکن است حین سفر برای شما پیش بیاید و شما را کنجکاو کند تا در کوهپایه یا فضای سبزی، وقتی نغمه‌های پرندگان را می‌شنوید، صداهایشان را از هم تمیز بدهید.

همان‌طور که برای تشخیص نام و خواننده‌های ترانه‌ها از برنامه شازم Shazam استفاده می‌کنیم؛ اما جالب است بدانید که برای تشخیص صدای پرندگان نیز برنامه‌هایی ارائه شده است.

چندین برنامه برای تشخیص و تحلیل صدای پرنده‌ها عرضه شده است که در تست‌های به عمل آمده از سوی سایت لایف‌هکر سه اپلیکیشن زیر کارایی بسیار خوبی داشتند.

با این توضیح که هر سه برنامه معرفی‌شده در زیر پولی هستند. اما به هر حال آگاهی از وجود آنها می‌تواند بر اطلاعات شما بیفزاید. علاقه‌مندانی هم حتما پیدا می‌شوند که به علت نیاز و کنجکاوی وافر خود، حاضر به خرید این اپلیکیشن‌ها می‌شوند.

Song Sleuth (برای iOS)

ماهرترین و پیچیده‌ترین نرم‌افزار تشخیص صدای پرندگان است. اگر می‌خواهید درباره پرندگان بیشتر بدانید و صداهای آن‌ها را از هم تشخیص بدهید؛ این نرم‌افزار انتخاب بسیار خوبی است.

به محض اینکه این اپلیکیشن بوت می‌شود؛ شروع به ضبط صدای پرندگان خواهد کرد. نیازی نیست زمان صحبت کردن پرنده را پیش‌بینی کنید چون خود نرم‌افزار صدای پرنده را شناسایی می‌کند. می‌توانید ضبط‌های طولانی مدتی داشته باشید ولی خود برنامه پیشنهاد می‌کند مدت زمان لازم و کافی را ضبط کنید تا فضای زیادی از گوشی موبایل شما هدر نرود.

با این برنامه می‌توانید صدای چندین پرنده را از یکدیگر مجزا کنید. برای این منظور باید صدای ضبط شده از آواز و صحبت پرنده‌ها در یک محیط را ویرایش کنید. ابزار ویرایشی این برنامه کمی پیچیده است ولی نیازی به آموزش ندارید و به طور گرافیکی می‌توان ویرایش را انجام داد.

برنامه پس از تجزیه و تحلیل صدای پرنده؛ گزینه‌های پیشنهادی خود را به شما نشان می‌دهد. برنامه از موقعیت مکانی شما برای رسیدن به گزینه صحیح‌تر نیز سود می‌برد. اگر برنامه نتواند صدای پرنده را تشخیص بدهد؛ شما به طور دستی می‌توانید از میان پایگاه‌های داده‌ای برنامه نوع پرنده را انتخاب کنید.

وقتی پرنده شناسایی شد؛ می‌توانید صدای ضبط شده را با اطلاعات تکمیلی و یادداشت‌های خود در برنامه ذخیره کنید تا در آینده ویرایش و استفاده کنید. امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات پرنده یا صدای ضبط شده نیز وجود دارد.

ChirpOMatic (برای iOS)

ساده‌ترین برنامه تشخیص صدای پرنده و بهترین حدس‌زننده آن‌ها است. با این برنامه می‌توانید به طور دقیق‌تری به جنس پرنده برسید و اطلاعات زیادی درباره‌اش کسب کنید.

این برنامه پس از اجرا شروع به ضبط صدای پرنده نمی‌کند بلکه منتظر می‌ماند تا شما کلید قرمزرنگ را فشار دهید. دوباره برای متوقف کردن ضبط صدای پرنده باید کلید stop recording را فشار دهید. با این برنامه حداکثر ۱۲ ثانیه صدا ضبط می‌شود.

این برنامه به طور خودکار صدای ضبط شده را به همراه موقعیت مکانی و فصل سال تجزیه و تحلیل کرده و حدس‌های خود را به همراه عکس و اطلاعات اضافی دیگر به شما نشان می‌دهد. به علاوه، می‌تواند صدای ضبط شده را برای یک سرور راه دور ارسال کند تا تحلیل دقیق‌تری صورت گیرد و حدس‌ها به پرنده اصلی نزدیک‌تر باشند. اگر پرنده درست تشخیص داده شد؛ می‌توانید در برنامه تاییدش کنید تا ذخیره شود.

این برنامه یک حالت «bird-safe» دارد که از پخش شدن صدای پرنده در حالت بلند جلوگیری می‌کند تا صوت آزاردهنده‌ای در محیط برای پرندگان ایجاد نشود.

Bird Song Id (برای اندروید و iOS)

اگر نمی‌توانید یک ضبط صدای پرنده خوب داشته باشید؛ این برنامه پشتیبان بسیار مناسبی است. این برنامه به تنهایی می‌تواند تمام نیازهای شما را برطرف کند.

رابط کاربری چندان خوبی ندارد ولی کارایی بالایی از خود در تشخیص صدای پرندگان نشان می‌دهد. از صفحه اصلی وقتی روی گزینه «Auto Rec» را انتخاب و کلید ضبط را فشار می‌دهید؛ ۳۰ ثانیه صدای محیط را ضبط می‌کند و می‌توانید با زدن روی کلید «توقف» زودتر از این مدت ضبط را متوقف کنید.

این برنامه دارای یک صفحه نتایج است که حدس‌های ارایه شده درباره پرندگان را به همراه یک نمره نشان می‌دهد. روی این برنامه می‌توانید تاریخچه‌ای از ضبط‌های خود داشته باشید یا براساس تاریخ و نقشه بدان‌ها دسترسی پیدا کنید.

در مواقعی که نمی‌توانید صدای پرنده را به کیفیت خوب ضبط کنید یا اصلا به صدای پرنده دسترسی ندارید؛ می‌توانید به طور دستی یک پرسش‌نامه را پر کنید تا براساس موقعیت و نقشه و دیگر اطلاعاتی که می‌دهید؛ حدس‌هایی به شما نشان داده شود.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

3 دیدگاه

  1. خیلی دلم میخواد یه همچین برنامه ای برای شناسایی گیاهان و درختان داشته باشم. یعنی از یه برگ عکس بگیرم و بعد کل اطلاعات راجع به اونو پیدا کنم.
    داریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]