هنوز ۳۴ درصد کهنسالان امریکایی از اینترنت استفاده نمی‌کنند، در مورد ایران چه می‌توان گفت؟

تحقیقات اخیر موسسه PEW نشان می‌دهد ۳۴ درصد شهروندان امریکایی بالای ۶۵ سال از اینترنت استفاده نمی‌کنند.

در این تحقیق، مشخص شده هنوز ۱۱ درصد افراد بزرگسال از اینترنت استفاده نمی‌کنند. در این میان، سن فاکتور بسیار مهمی است. هرچه سن افراد بیشتر باشد؛ تمایل‌شان به استفاده از اینترنت کمتر است.

اما باز هم در گروه سنی سالمندان شاهد رشد استفاده از اینترنت هستیم. در سال ۲۰۰۰ نزدیک به ۸۶ درصد کهن‌سالان آفلاین بودند اما اکنون این آمار به ۳۴ درصد رسیده است.

شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های استریم ویدیو و اپلیکیشن‌های موبایل باعث شدند افراد با سن بالا؛ بیشتر به سوی استفاده از اینترنت گرایش پیدا کنند و آنلاین شوند. در همین مطالعه اخیر موسسه PEW، بالای ۵۵ درصد شهروندان امریکایی بالای ۵۰ سال سن از فیسبوک استفاده می‌کنند.

علاوه بر سن، درآمد فاکتور مهم دیگری در استفاده از اینترنت است. مطالعه PEW نشان می‌دهد ۱۹ درصد افرادی که زیر ۳۰ هزار دلار در سال درآمد دارند؛ از اینترنت استفاده نمی‌کنند.

استفاده از اینترنت به فاکتورهای دیگری مانند سطح تحصیلات و مکان اقامت نیز وابسته است. درصد بالایی از امریکایی‌هایی که سطح سواد پایینی دارند یا در روستاها زندگی می‌کنند؛ نسبت به دانش‌آموزان و دانشجویان ساکن در شهرها یا حومه این شهرها؛ از اینترنت کمتری استفاده می‌کنند یا آفلاین هستند.

این آمار از جامعه ایالات متحده در حالی منتشر شده است که امریکا یکی از بالاترین کشورها در ضریب نفوذ اینترنت است. این آمار نشان می‌دهد هنوز جمعیت زیادی در این کشور از اینترنت استفاده نمی‌کنند یا در طول هفته فقط چند ساعت درگیرش هستند.

مقایسه با ایران

این آمار را با کشورهایی مانند ایران مقایسه کنید تا دست‌تان بیاید هنوز چقدر در استفاده از اینترنت در میان بزرگ‌سالان و کهن‌سالان عقب هستیم. آمار دقیق و قابل استنادی از ضریب نفوذ اینترنت در میان افراد مسن ایرانی وجود ندارد ولی به راحتی و با مشاهدات چشمی و میدانی می‌توان اوضاع را ارزیابی کرد.

بسیاری از افراد مسن اگرچه یاد گرفتند از شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهایی مانند تلگرام برای ارتباط با دیگران یا فرزندان‌شان استفاده کنند ولی هنوز در استفاده از ایمیل، جست‌وجو در اینترنت، پر کردن فرم‌های سایت‌های دولتی یا ثبت‌نام در این سایت‌ها به مشکل برخورد می‌کنند و دست به دامن دیگران می‌شود.

طی سال‌های اخیر؛ درصد بالایی از درآمد کافی‌نت‌ها نه از دانش‌آموزان و دانشجویان؛ بلکه از افراد مسنی است که برای امور دولت الکترونیکی و کارهایی مانند ثبت‌نام یارانه و بیمه به آنها مراجعه می‌کنند.

البته، در ایران هم استفاده از اینترنت در میان بزرگسالان و کهنسالان نسبت به ۵ یا ۱۰ سال پیش بسیار بهتر شده است. افزایش ضریب نفوذ اینترنت موبایل و همین‌طور شبکه‌های اجتماعی باعث شدند افراد مسن هم گوشی‌های هوشمند لمسی بخرند و وارد تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و اپ‌های ارتباطی دیگر شوند یا روزانه برخی اخبار و قیمت‌های سکه و ارز را در اینترنت دنبال کنند ولی هنوز فاصله بسیار زیادی با کشورهای سطح اول دنیا در استفاده از اینترنت وجود دارد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]