فیسبوک به طور تصادفی پستهای خصوصی ۱۴ میلیون کاربر را نمایش داد

فیسبوک روز پنجشنبه اعتراف کرد در حین تست یک ویژگی، به طور اشتباهی پستهای خصوصی میلیونها کاربر را برای چند روز در ماه می نمایش عمومی داده است.
از تاریخ ۱۸ تا ۲۲ ماه می؛ پستهای خصوصی نزدیک به ۱۴ میلیون کاربر فیسبوک به طور خودکار نمایش داده شدند.
فیسبوک میگوید این باگ در زمان آزمایش یک ویژگی جدید به وجود آمده است و حتا اگر کاربران تنظیمات حریم خصوصی حساب کاربری خود را طوری چیده بودند که هیچگونه پستی به طور عمومی نمایش داده نشود؛ باز هم هر پست خصوصی این کاربران به طور خودکار و پشت سر هم نمایش داده شده است.
فیسبوک تا تاریخ ۲۷ می توانسته این باگ را رفع کند و پستهای خصوصی را دوباره به وضعیت درست برگرداند. به زبان دیگر، کاربران به طور ناخواسته پستهایشان را به مدت ۹ روز در حالت عمومی منتشر کردند.
ویژگی جدیدی که فیسبوک در حال آزمایش بوده و منجر به ایجاد باگ انتشار پستهای خصوصی میشود؛ ویژگی است که به کاربران اجازه میدهد برخی پستهای خصوصی انتخابی و خاص را به طور عمومی منتشر کنند.
آسیبی جبرانناپذیر
فیسبوک اعلام کرده از روز پنجشنبه امکان دسترسی و اصلاح پستهای منتشر شده برای کاربران آسیبدیده فراهم شده است و این کاربران میتوانند به بررسی وضعیت پستهای خود در آن بازه بپردازند.
مدیر بخش حریم خصوصی فیسبوک اعلام کرده باگ مذکور ابدا روی پستهای منتشر شده تا پیش از تاریخ ۱۸ می تاثیرگذار نبوده است و هماکنون هم کاربران میتوانند انتخاب کنند پستهایشان را خصوصی یا عمومی منتشر کنند.
فیسبوک به تمام کاربراناش اطمینان داده است که نیازی به تغییر تنظیمات حریم خصوصیشان ندارد و همهچیز به وضعیت پیش از بروز این باگ برگشته است.
این شبکه اجتماعی برای بروز چنین باگی و انتشار پستهای خصوصی کاربران به صورت عمومی؛ از این کاربران عذرخواهی کرده است. اما آیا یک عذرخواهی ساده میتواند آسیب وارد شده یا ضعف این شرکت را ترمیم کند؟
برای یک شبکه اجتماعی بسیار بد است برای چندین روز پستهای خصوصی میلیونها کاربر را بدون اجازهشان به طور عمومی منتشر کرده و متوجه نشده باشد یا اینکه نتوانسته باشد جلوی آن را بگیرد.
فیسبوک در ماههای اخیر با چالشهای حریم خصوصی بزرگی دست و پنجه نرم کرده و ظاهرا رسواییهای این شرکت در این حوزه تمامی ندارند.
همین مسایل باعث شده فیسبوک از محبوبترین شبکه اجتماعی در سال ۲۰۱۵ به رتبه چهارم تنزل پیدا کند و کاربران نوجوان و جوان ترجیح بدهند بهجای فیسبوک از اینستاگرام، یوتیوب، اسنپچت و غیره استفاده کنند.