شرکت‌های الکترونیکی ژاپنی به دنبال بازمهندسی طراحی‌ محصولات هستند

یکی از طراحان جوان شرکت پاناسونیک روی هدستی به نام Wear Space کار می‌کند که مانع شنیدن صداها و نویزها در محل می‌شود و حتی دید شما در یک فضای کوچک را ایزوله کرده تا نورها و سوژه‌های دیگر مزاحم‌تان نشوند.

این هدست برای استفاده در مترو، قطارهای بین شهری و فضاهای کوچک و اشتراکی مناسب است. هدست Wear Space تنها یک نمونه از محصولاتی است که شرکت‌های الکترونیکی ژاپنی براساس طراحی‌های جدید و بازمهندسی فرآیندهای تولید و طراحی محصولات‌شان ابداع کردند.

به طور کلی، هم دولت ژاپن و هم خود شرکت‌های فناوری و الکترونیکی ژاپن تصمیم گرفتند طراحی‌های خود را تغییر دهند و از ایده‌ها و طرح‌های خلاقانه‌تری سود ببرند.

چون محصولات ژاپنی به وضوح در بازار از محصولات امریکایی و حتی محصولات چینی و کره‌ای عقب افتاده‌اند در حالی‌که از نظر فنی و مهندسی هیچ عیبی ندارند بلکه زبان طراحی آن‌ها مدرن نیست.

دولت ژاپن شرکت‌های فناوری را به سوی مدیریت مبتنی بر طراحی سوق می‌دهد و ازشان می‌خواهد از طراحی به عنوان یک عامل اصلی حرکت به جلو در بازارهای رقابتی استفاده کنند.

این کشور با در نظر گرفتن مشوق‌های مالیاتی و حمایت‌های سرمایه‌گذاری، سعی دارد قوانین جدیدی برای حمایت از طراحی‌های جدید و حقوق مالکیت معنوی آن‌ها تصویب کند. قرار است دولت ژاپن در سال ۲۰۱۹، یک بازنگری اساسی در این قوانین داشته باشد.

غالب شرکت‌های ژاپنی پذیرفته‌اند که راه بسیار طولانی در پیش دارند و باید در طراحی محصولات خود تغییراتی ایجاد کنند وگرنه به طور کامل از بازارهای جهانی حذف می‌شوند.

عقب‌ماندگی در حوزه‌های نرم‌افزار و طراحی

این شرکت‌ها اعتراف می‌کنند که نیروی فنی و مهندسی بسیار پخته و با دانشی در اختیار دارند ولی طراحان C-suite در صنایع الکترونیک کم هستند.

ژاپن در سال گذشته فقط ۳۱۹۶۱ درخواست استخدام طراح دریافت کرده است ولی در دو کشور چین و کره جنوبی وضعیت بسیار متفاوت است. در چین، سال گذشته ۶۲۸۶۵۸ طراح و در کره جنوبی ۶۷۳۷۴ طراح جذب شدند.

یعنی در ژاپن نزدیک به یک بیستم چین و نصف کره جنوبی طراح مشغول به کار می‌شود. ژاپن در دهه ۱۹۸۰ که بر صنعت الکترونیک دنیا پادشاهی می‌کرد؛ هر سال نزدیک به ۶۰ هزار درخواست ثبت‌نام طراح داشته است.

ژاپنی‌ها در دهه‌های گذشته از انقلاب نرم‌افزار و طراحی عقب ماندند و سعی نکردند همگام با این جریان‌ها پیش بروند. هرچقدر محصولات شرکت‌های الکترونیکی این کشور با کیفیت هستند ولی زبان طراحی ساده و سنتی دارند.

اخیرا، شرکت سونی در طراحی و بسته‌بندی روبات Aibo دگرگونی‌ها و تغییرات زیادی اعمال کرده است تا به یک محصول در سطح جهانی تبدیل شود. آن‌ها قبلا به بسته‌بندی این روبات اهمیت زیادی نداده بودند ولی اکنون پذیرفتند که اولین برخورد مشتری با محصول۸ همان بسته‌بندی و نحوه باز کردن درب جعبه است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا