الگوریتم هوش مصنوعی جدید می‌خواهد چهره‌خوانی کند و میزان قابل اعتماد بودن یک شخص را از روی عکس‌هایش تشخیص بدهد!

0

به میانسالگی که می‌رسیم و هنگامی که تجربه بیشتری کسب می‌کنیم، دارای توانایی‌های می‌شویم که در ابتدای جوانی از آنها بی‌بهره بودیم.

یکی از آنها توانایی چهره‌خوانی و ارزیابی سریع مردم در ملاقات‌های نخست است.

ما به سرعت از روی پوشش، نحوه گام برداشتن یک شخص، زبان بدن او، شیوه سخن گفتنش و دایره واژگان و مفاهیم‌اش و البته چهره و میمیک صورت او، تفسیرهایی می‌کنیم.

برخی از ماها خیلی در این کار خبره می‌شویم و متاسفانه باید بگویم که به خاطر اینکه اکثرا پیشبینی‌های درستی می‌کنیم، افراد خوبی را هم به خاطر اعتماد به نفس بی‌جا، به اشتباه مشکل‌دار و غیرقابل اعتماد تلقی می‌کنیم و خط می‌زنیم.

چهره‌خوانی ( سیماشناسی، قیافه‌شناسی، علم فِراست) یکی از شبه‌علمهاست؛ یعنی جزو دانش‌های راستین و اثبات‌شده به‌شمار نمی‌آید. پایهٔ چهره‌خوانی بر این باور استوار شده که با بررسی و نظردادن بر روی ظاهر یک شخص، به‌ویژه چهره و سیمای او، می‌توان به شخصیت و اخلاق وی پی برد.

سوال اصلی این است که آیا چهره‌خوانی، چیز قابل اعتمادی است. اصلا آیا ما در ناخودآگاه خود الگوریتم و شاخص‌هایی داریم که نشان بدهد که کدام ساختمان‌های چهره، نمایانگر افراد غیرقالب اعتماد هستند و کدام یک نشان می‌دهند که شخص آدم صادق و درستکاری است؟

یک آدم باتجربه چطور به این شاخص‌ها می‌رسد و از آنها استفاده می‌کند؟ آیا این واقعا یک تجربه قابل اعتماد است یا یک شبه‌دانش و شبه‌تجربه تخیلی؟

اصلا می‌شود این تجربه را پیاده کرد و آن را به صورت یک دانش مکتوب در اختیار بقیه قرار داد؟!


گام جالب بعدی این است که ما این شاخصه‌های چهره‌شناسی را به خورد الگوریتم‌های هوش مصنوعی بدهیم. این یک بازی جالب و در عین حال خطرناک است.

اصلا کار دقیق‌تری می‌توانیم بکنیم، می‌توانیم یک پایگاه داده یا دیتابیس از چهره آدم‌هایی که خوب یا بد بودنشان، خیانت و خباثت یا فداکاری و نیک‌نفسی‌شان واقعا مسلم است، تشکیل بدهیم و از الگوریتم‌های هوش مصنوعی بخواهیم که چهره‌ها را تحلیل کنند و بر پایه آنها الگوریتمی بسازیم که بتوانیم چهره آدم‌های تازه را تحلیل کند!

در حالی که تا همین چند وقت پیش تصور می‌کردم که این کار، فعلا در حد داستان‌های علمی تخیلی است و به این زودی‌ها کسی به صرافت این کار نمی‌افتد، متوجه شدم که پژوهشگری به نیکولاس بومارد، تقریبا همین کار را کرده است.

او و همکارانش نتایج کار خود را به تازگی منتشر کرده‌اند. البته در گام اول روی پرتره‌های تاریخی اروپایی متمرکز شده‌اند و الگوریتم آنها میزان قابلیت اعتماد به این پرتره‌ها را نشان می‌دهد.

انتشار این پژوهش باعث در گرفتن بحث‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی شده است. برخی این کار را چیزی در حد نژادپرستی یا دانش محکوم جمجمه‌شناسی می‌دانند. در دانش جمجمه‌شناسی، پژوهشگران سعی می‌کردند با استفاده از شاخص‌های جمجمه مشخص کنند که کدام نژادهای انسان‌ باهوش‌تر یا تکامل‌یافته‌تر هستند و حالا منتقدان تحقیق آقای نیکولاس بومارد هم بر این باورند که چنین تلاشی در نهایت باعث ایجاد یک دانش کاذب و ایجاد فاصله بین انسان‌ها خواهد شد.

البته پژوهشگران تصریح کرده‌اند که الگوریتم آنها واقعا میزان قابل اعتماد بودن واقعی افراد را مشخص نمی‌کند، فقط مشخص می‌کند از نظر باور عموم، از دید ظاهری چه کسی قابل اعتماد است و چه کسی نه.

پژوهشگران برای آزمایش درست کار کردن الگوریتم، تصاویری خنثی از عده زیادی از افراد گرفتند و از کاربران انسانی خواستند که مشخص کنند که کدام چهره‌های قابل اعتمادند و کدام یک نه و بعد نتایج را با نتایج الگوریتم مقایسه کردند و مشخص کردند که تا حد زیادی این نتایج، همخوانی دارند.

به عبارتی الگوریتم آنها فعلا می‌تواند همان کاری را کند که عامه مردم انجام می‌دهند، یعنی به عبارت ساده، قضاوت سریع بر اساس ظاهر.

جالب است که الگوریتم آقای نیکولاس بومارد نشان می‌دهد که بین سال‌های 1500 تا 2000 میلادی به موازات کاهش یافتن خشونت عمومی و اوج گرفتن ارزش‌های دموکراتیک، میزان قابل اعتماد بودن توده مردم در پرتره‌های هم فزونی گرفته است.


حالا پرسش اصلی این است که چنین الگوریتم‌های چهره‌خوان، باعث چه تحولاتی می‌شوند.

یک پاسخ این است که آنها خیلی ساده سبب می‌شوند که ما بی‌خود ژست‌های کاهنده اعتماد نگیریم و عکس‌های بهتری از خودمان در شبکه‌های اجتماعی بگذاریم.

اما در نهایت چه؟

من تصور می‌کنم که همان طور که جرحی‌های زیبایی و یکسان شدن معیارهای زیبایی‌شناسانه باعث شده که مثلا تقریبا همه خانم‌ها آرزو داشته باشند که به یک شکل دربیایند، الگوریتم‌های چهره‌خوان هم شاید روزی باعث شوند که همه آگاهانه ظاهر و ژست‌های معصومانه بگیرند و آن تجربه و شم قدیمی آدم‌های خبره در چهره‌خوانی دیگر به کارشان نیاید و دچار اشتباهات زیاد شود.

اما بیم آخر الزمانی من این است که با استفاده از دیتابیس‌های مخفی بزرگ، مثلا دیتابیس چهره مجرمان یا اصلا آدم‌های نامطلوب از دید حکومت‌ها، الگوریتم‌های استخدام یا استنطاقی درست شوند که توده مردم را مرتب اسکن کنند و برای سرنوشت آنها تصمیم بگیرند.

توییتر نیکولاس بومارد


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.