فیلم مرد سال ، داستان کلی، نقد و بررسی – Man of the Year 2006

0

مرد سال، فیلم بری لوینسون کارگردان ۷۴ ساله‌ی بالتیموری، با استقبال سردی از جانب منتقدان سینمایی مواجه شده بود. مرد سال از حیث موضوع و مضمون به شاهکار فراموش نشدنی لوینسون، سگ را بجنبان (۱۹۹۷)، شباهت دارد. اما این شباهت فقط ظاهری است زیرا در مرد سال هیچ نشانی از آن طنز انتقادی نافذ و گزنده‌ی سگ را بجنبان دیده نمی‌شود.

طنز سگ را بجنبان، طنزی تفکر برانگیز با ماهیتی پیچیده و چند لایه بود. لوینسون در این فیلم ارزشمند خنده را تنها وسیله‌ای انگاشته بود برای نیل به هدفی برتر و آگاه کردن انسان به عمق رذالت‌های سیاسی. طنز لوینسون گرچه در ظاهر می‌خنداند، اما در پس این خنده‌ها واقعیتی تلخ و وحشتناک وجود داشت که در عمق وجود خود، خنده را می‌خشکاند و مخاطب را به تفکر وامی داشت. طنز لوینسون «زاده‌ غریزه‌ی اعتراض» بود؛ «اعتراضی که به هنر تبدیل شده بود»، (به قول الکساندر پوپ) اما فیلم مرد سال لوینسون (مرد سال) مبهم، متزلزل، ملایم و محافظه کار است. فیلم در آغاز انتظارات و توقعاتی را در تماشاگر به وجود می‌آورد اما هرگز موفق به برآورده ساختن آن‌ها نمی‌شود. به قول مایک لاسال: « مرد سال نه یک طنز گزنده‌ی نیش دار است و نه یک اثر کاپرایی خوش بینانه »

رابین ویلیامز در فیلم مرد سال در قالب تام دابز ظاهر می‌شود. دابز مجری یک شوی کمدی تلویزیونی است. شخصیت دابز آشکارا برگرفته از شخصیت جان استیوارت (مجری یک برنامه‌ی سیاسی کمدی در تلویزیون آمریکا است. دابز از دست روده درازی‌های دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا خسته شده است. از نظر او هر دوی این کاندیدا‌ها کاملا شبیه به هم هستند و هیچ حرفی هم برای گفتن ندارند. طرفداران پرشمار دابز از وی می‌خواهند که محض شوخی و تفریح هم که شده: در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. دابز نهایتا این پیشنهاد را می‌پذیرد و با انتخاب جک منکن (کریستوفر: واکن) به عنوان مدیر ستاد انتخاباتی‌اش به عنوان کاندیدای سوم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کند.

اسم دابز در برگه‌های رأی سیزده ایالت آمریکا ذکر شده. شرایط به نحوی است که اگر دابز در این ۱۳ ایالت پیروز شود از آرای الکترال لازم برای پیروزی در انتخابات برخوردار خواهد شد و به عنوان رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید راه خواهد یافت. در همین حال با التنور‌ گرین (لورا لینی) آشنا می‌شویم. التنور کارمند شرکتی است که تجهیزات رأی‌گیری کامپیوتری را فراهم کرده است. این شرکت طی قراردادی با دولت آمریکا وظیفه تهیه‌ برنامه‌ نرم‌افزاری و دیگر تجهیزات لازم برای شمارش آرای مردم را به عهده گرفته است.

الئنور پی برده که در برنامه‌ی کامپیوتری شرکت نقص کوچکی وجود دارد که ممکن است در حین عمل دردسر‌های بزرگی به بار آورد. او مدیران شرکت را در جریان می‌گذارد اما آن‌ها هیچ توجهی نشان نمی‌دهند. به این ترتیب انتخابات آغاز می‌شود – دابز سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های انتخاباتی فراوانی ایراد می‌کند و به شیوه‌ی طنز‌آمیز خود به همه‌ی پرسش‌ها پاسخ می‌دهد. عاقبت همان ایراد کامپیوتری سبب می‌شود که دابز به عنوان رئیس جمهور آمریکا در انتخابات پیروز شود…

طرح داستانی مرد سال یک نقطه ضعف اساسی دارد: دابز به سبب یک اشتباه کامپیوتری رئیس جمهور می‌شود و نه به واسطه‌ی آرای مردم. این باعث شده که از بار انتقادی، کمیک و فانتزی فیلم به شدت کاسته شود. البته به رغم این ایراد کلی، داستان فیلم بالقوه جذاب است. راه یافتن یک کمدین تلویزیونی به کاخ سفید به هر حال موضوعی است که در نوع خودش جذاب و گیراست.

لوینسون از این طریق خواسته است به تماشاگران بگوید که ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که مشتی دلقک به عنوان سیاستمدار و رئیس جمهور بر سرنوشت مردم حاکم شده‌اند. انتقادات لوینسون البته ریشه در واقعیت دارند اما او این بار به شکلی بسیار محتاطانه و ملایم این انتقادات را مطرح می‌کند. یکی از ضعف‌های فیلم، نقطه نظر‌های سیاسی دابز است که در واقع همان حرف‌هایی است که سیاستمداران لیبرال به شکلی مستمر و تکراری مطرح کرده‌اند. لوینسون نتوانسته نقط نظر‌های واقعا تازه و بکری برای کاراکتر تام دابز خلق کند.

بازی رابین ویلیامز در مرد سال، پذیرفتنی و قانع کننده است. اصولا لوینسون معروف است به گرفتن بازی‌های خوب از بازیگران فیلم‌هایش. ویلیامز کاراکتری را بازی کرده که خنده دار است اما سطحی و مبتذل نیست. مرد سال چند صحنه‌ی جالب دارد که حداقل باعث خنده‌ی من شد. مثلا نحوه‌ پاسخگویی دابز در خصوص شایعه‌ی رابطه‌ی او با یک زن («من با این خانم رابطه‌ای نداشتم اما دلم می‌خواست که با او رابطه داشته باشم اما نشد! ») و یا قضیه استعمال مواد مخدر توسط او  …

مرد سال قطعا در حد و اندازه شاهکار قبلی بری لوینسون نیست اما تصور می‌کنم تماشاگران از این فانتزی باالنسبه جالب در مورد کاندیدایی که رویکردی کمیک به همه چیز دارد و عاقبت هم به کاخ سفید راه می‌یابد، خوششان بیاید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

سخت است باور کنیم که این عکس‌ توهم‌برانگیز، واقعا عکس است و نقاشی نیست – چرا علیرغم هوش مصنوعی…

اخیراً توجه زیادی به جهان‌های فانتزی ایجاد شده در هنر هوش مصنوعی شده است. با این وجود عکاسی هنوز قدرت و تازگی خاص خودش را دارد و می‌تواند جادو کند و صحنه‌های فانتزی خیره‌کننده ایجاد کند.برخی از عکس‌های تارین گلدمن -عکاس آفریقای جنوبی-…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5